Saako valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen pakotteet Yhdysvalloista?

Päivi Räsäseen kohdistuva ajojahti on saanut uusia piirteitä. Suomi tunnetaan demokratian mallimaana, mutta valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen tulkitsee lakeja sen mukaan, mikä on hänelle mieleisintä. Räsäseen kohdistuu kolme syytettä kiihottamista kansan ryhmää kohtaan. Tämä on täysin absurdi tilanne, että kansanedustajaan ja entiseen sisäministeriin kohdistetaan tällaisia syytöksiä. Tällainen ajojahti on perin outoa, koska Päivi on siteerannut Raamattua kritisoidessaan esimerkiksi kirkon yhteistyökuvioita pride kulkueen kanssa.

 

Jos Raamatun siteeraaminen tulkitaan oikeudessa rikokseksi, asettaa se kyseenalaiseksi Suomen koko oikeusjärjestelmän. Missään läntisissä demokratioissa ei Raamatun tulkitsemisen vuoksi ole vielä mielestäni joutunut syytteeseen. Annan täyden tukeni Päivi Räsäselle, koska hänen perustuslaillisia oikeuksiaan poljetaan. Suomessa on uskonnon- ja sananvapaus eikä Päivi missään kohtaan ole syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää kohtaan. Tukeni lisäksi olen myöskin Räsäsen kanssa samaa mieltä, että Roomalaiskirjeen mukaan homouden harjoittaminen on syntiä, mutta me kaikki ihmiset ollaan kuitenkin samalla viivalla ja samanarvoisia.

 

Tapauksesta mielenkiintoisen tekee se, että Yhdysvalloissa kymmenen professoria ja akateemista asiantuntijaa on lähettänyt on lähettänyt kirjeen Yhdysvaltain kansainväliselle uskonnonvapauskomissiolle, jossa he vaativat pakotteita valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan. Mikäli Yhdysvallat laittaa pakotteita, niin tämä olisi historiallista, koska Suomi on oikeusvaltio ja Suomen ylintä syyttäjää kohtaan on mahdollisesti tulossa pakotteet.

 

Nyt ei auta kuin toivoa, että Raija Toiviainen vetää syytteet pois, koska tämä ajojahti on aivan käsittämätöntä ja saanut valtavat mittasuhteet. Suomessa tapahtuu jatkuvasti paljon vakavia rikoksia, joten olisi syytä ohjata syyttäjien ja poliisien resurssit oikeisiin rikoksiin.

 

Mikäli tässä käy pahin mahdollinen eli Räsänen saa tuomion, niin siinä tapauksessa Raamattukin kriminalisoidaan. Itse kuitenkin pidän aina Raamattua ylimpänä auktoriteettina ja Jumalaan uskovana ihmisenä toivon, että jatkossakin Suomessa saa rauhassa harjoittaa sanan- ja uskonnonvapautta. Lähitulevaisuudessa nähdään, että  saako valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen pakotteet Yhdysvalloista.

+5
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu