Onko Suomessa enää sanan- ja uskonnonvapautta?

Koen, että nyt on vielä pakko ottaa sanan- ja uskonnonvapaus esille eli jatkoa tuolle viimeisimmälle blogipostaukselle valtakunnansyyttäjän toimia kyseenalaistettava, koska ollaan kovaa vauhtia menossa kohti Suomea, jossa ei sallita avointa keskustelua.

 

 

Nyt oli kristillisdemokraattien lehdessä uutinen, että Ruben Stillerin ohjelmassa Päivi Räsäsen kommentit aiheutti jälleen kerran valtakunnansyyttäjän toimesta poliisin esitutkinnan vaikka poliisi oli ensin todennut, että ei ole syytä epäillä rikoksesta.

 

Tässä ollaan nyt vaarallisilla vesillä, koska sanan- ja uskonnonvapautta yritetään suitsia kokoajan. Nykypäivänä ei enää julkisesti uskalla ottaa mitään kantaa mihinkään asiaan, koska pian on valtakunnansyyttäjän toimesta esitutkinta päällä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

 

Se on sanomattakin selvää, että ketään ihmistä ei saa loukata tai mitään ihmisryhmää, mutta jos Suomessa ei saa enää siteerata Raamattua, niin silloin ollaan menty pahasti metsään. Elikkä voisi hyvin sanoa näinkin, että nykypäivän Suomessa Raamattu on laiton kirja.

 

Olipa mitä mieltä hyvänsä Päivi Räsäsen kommenteista, niin täytyy Suomessa edelleenkin sietää ihmisiä, jotka ovat jostakin eri mieltä. Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä, että sallitaan vain yksi yleinen mielipide vaan aito suvaitsevaisuus on sitä, että sallitaan avointa keskustelua, jossa saa olla samaa tai eri mieltä.

 

Kyse ei ole enää niinkään pelkästään Räsäsen tapauksesta vaan yleisesti ottaen sanan- ja uskonnonvapaudesta. Suomen perustuslaissa taataan nämä mainitsemani asiat. Meidän täytyy kaikkien puolustaa näitä vapauksia riippumatta onko asiasta samaa mieltä tai ei. Tätä kyytiä meiltä kansalaisiltakin viedään oikeus mielipiteeseen, jos se ei ole kaikkien mieleen, jotenka meidän on puolestattava perustulain pykälien 11 ja 12 suomia oikeuksiamme.

 

Liputan sanan- ja uskonnonvapauden puolesta!

 

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu