Suomalaisen valtamedian uutisoinnin tasapuolisuuden unohtuminen toimittajilta

Olen ihmetellyt suomalaisen valtamedian uutisointia noin neljän vuoden ajan. Kyllä taitaa positiiviset uutiset olla yhden käden sormilla laskettavissa. Paljon on uutisoitu Trumpin ehkä hieman erikoisesta tyylistä esiintyä. Se on kyllä myönnettävä, että Yhdysvaltain istuvan presidentin esiintyminen ei ole aivan salonkikelpoista ja presidentin arvovallalle kuuluvaa käytöstä.

 

Kuitenkin tulokset puhuvat enemmän kuin pelkkä esiintyminen. Valtamedia on hupsis keikkaa unohtanut uutisoida presidentin saavutuksista tai, jos ovatkin uutisoineet, niin erittäin negatiiviseen sävyyn. Trumppi on siitä erikoinen politiikko, mikäli nyt poltitiikoksi voi sanoa, sillä hän on pitänyt ainakin melkein kaikki vaalilupauksensa. Toinen asia on sitten, ovatko kaikki 2016 antamat vaalilupaukset positiivisia. Se on kuitenkin nähty neljän vuoden aikana, että hän todella on sanojensa mittainen mies, tykkäsi siitä tai ei.

 

Pari esimerkkiä hyvistä asioista, mitä hän on saanut aikaan. Israel ja Arabiemiraattien suhteiden normalisointi sekä Israelin ja Bahrainin välinen rauhansopimus oli pitkälle Trumpin hallinnon aikaansaamaa. Toisena asiana nostan työllisyyden, sillä Yhdysvaltain työllisyys on Trumpin presidenttiyden aikana kasvanut, siitäkin huolimatta, että ovat Kiinan kanssa kauppasodassa. Toki ulkoinen tekijä, kuten korona sotki paljolti talouden kehittymistä. Esimerkkejä vaalilupausten toteutumisesta olisi enemmänkin.

 

Kaipaisin uutisointiin Bidenin hehkuttamisen ja Trumpin haukkumisen sijaan tasapuolisuutta. Suomalaisen journalismin eettiset periaatteet vaativat tasapuolisuutta toimittajilta myöskin, eli en vaadi pelkästään minä.

+3
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu