Suomi jälleen mallioppilaana – Suhteellisuudentajua ilmastopolitiikkaan

Suomi on oikein mallioppilas jälleen kerran, kun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Koko euroopan tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomi on tavoitteissaan liian kunnianhimoinen. Suomelta vaaditaan jopa 15 prosentin hiilinegatiivisuutta vuoteen 2050 mennessä.

 

Hieman perspektiiviä, kuinka paljon euroopan ja Suomen päästöt ovat koko maailman päästöistä. Koko euroopan päästöt ovat 10 prosenttia ja Suomen osuus on huimat promillen maailman päästöistä. Pahimmat saastuttajat maailmassa ovat kuitenkin Yhdysvallat, Kiina ja Intia.

 

Perustellusti voidaankin kysyä, että miksi Suomen on aina oltava ensimmäisenä joka paikassa. Miksi Suomen on oltava hiilineutraali 15 vuoden päästä, koska Suomen osuus päästöistä on pelkkä hiekanjyvänen.

 

Sinänsä kannatettava ajatus tottakai on päästöjen leikkaus, mutta sitä en ymmärrä, että raskaan teollisuudenkin kustannuksella on saatava päästöt alas. Ehkäpä Suomen olisi syytä ajatella ensin teollisuuden tarpeita ja vasta sitten miettiä päästövähennyksiä. Tätä vauhtia kyllä tehtaat karkaavat maihin, kuten Kiinaan ja Intiaan.

 

Hallitukselta puuttuu täysin suhteellisuudentaju!

 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/suomi-voi-joutua-tekemaan-ilmaston-eteen-enemman-kuin-puola-why-me-kysyy-jokainen-vuorollaan/?shared=1135878-7b895a63-500

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu