Suomi kuntoon maalaisjärjellä

Politiikan tulisi olla kansalaisia palvelevaa ja kunnioittavaa. Tottakai kipeitäkin päätöksiä pitää joskus tehdä, jos tulot ja menot eivät ole tasapainossa.

 

Itse hyväksyn rankankin leikkaus politiikan, kunhan ensin leikataan kehällisistä ja ei elintärkeistä valtionhallinnon menoista.

 

Ei elintärkeitä menoja ovat:

– Kehitysapu
– EU:lle maksettavat jäsenmaksut
– Kaikki muu tuki EU maille
– Terveydenhuolto laittomasti maassa oleville
– Kaikki ylimääräinen, mikä liittyy viherpunavasemmisto ideologian tuomiin lisä menoihin
– Tuet tuulivoimaloihin
– Vihreäsiirtymä

 

Varmasti löytyy vielä paljon muutakin leikattavaa. Jotta leikattavaa ei jäisi elintärkeistä menoista, tulisi vahvistaa tulopuolta. Näitä olisi esimerkiksi turpeen maksimaalinen hyödyntäminen, lopettaa päästökauppa ja antaa elinkeinoelämän itse valita sähköntuotantomuoto ilman valtion ohjausta. Tässä tapauksessa velkarahalla investoiminen infrastruktuuriin ja tutkimukseen sekä tuotekehitykseen. Velkaraha ei ole huono asia, jos se käytetään Suomen tiestön parantamiseen ja se on investointi tähän maahan. Syömävelka on pahasta ja sitä tulisi välttää.

 

Valtion kannalta kriittisen tärkeät asiat ovat huoltovarmuus ja omavaraisuus. Esimerkiksi sähkönsiirto verkkojen kansallistaminen. Puolustushallinnon määrärahojen ylläpitäminen ja kasvattaminen vielä entuudestaan. Syy miksi puolustukseen enemmän rahaa johtuu siitä, että se on valtion prioriteetti numero 1. Sen jälkeen turvata kaikille suomalaisille tasa-arvoinen pääsy julkisiin palveluihin sote puolella ja sosiaalipuoli on pidettävä kunnossa, erityisesti lastensuojelussa.

 

Jos vielä kaiken tämän jälkeen leikattavaa löytyy, niin ensimmäisenä sosiaali ja sote puolelta leikataan rajusti hallinnosta. Jos edelleen pitää leikata, niin tällöin kansalaisetkin hyväksyvät vain pakottavan tarpeelliset leikkaukset julkisista palveluista. Ikävä sanoa näin, mutta kulttuuriala ei kuulu valtion tärkeimpiin tehtäviin, joten sieltä voi pakon edessä leikata. Poliisille tarvittavat määrärahat ja edelleen tulisi kasvattaa budjettia.

 

En ole kansantaloustieteen asiantuntija, mutta maalaisjärjellä ajateltuna näin minä ainakin tekisin, jos olisin pääministeri.

 

Oma kansa- ensin ajattelu on vastuullista politiikkaa.

+4
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu