Suomi tuhoaa itse itsensä
Kun seuraa tätä poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua maan taloudellisesta tulevaisuudesta ja nyky hetkestä, en voi kuin huokaista syvään.
Suomi on menossa kohti tuhoa niin kuin Titanic aikanaan ja vaarana on se, että me emme kohta enää itse päätä meidän oman maan taloudesta.
Valtion talouteen vaikuttaa hirmuisen moni asia, kuten vaikkapa maahanmuutto, investointi aste, verotus ja eläkejärjestelmä. Nyt jätän kuitenkin kokonaan aiheen maahanmuutto pois, koska se on tavallaan oma asia kokonaisuutensa vaikkakin on osa talouden kokonaisuutta. Keskityn nyt juuri näihin kolmeen asiaan tai pikemminkin ongelmaan mitkä uhkaavat Suomen taloudellista itsenäisyyttä.
Suomi on pääoma köyhä maa, joten ehdoton edellytys Suomen talous kasvulle on ulkomainen pääoma mitä me niin kovasti tarvittaisiin Suomeen runsaasti enemmän. Ilman suoria kymmenien miljardien jatkuvaa investointia Suomen talous nääntyy ja, kuten huomaamme, niin finanssi kriisin jälkeen ei ole saatu kunnon reaalista BKT kasvua.
BKT:n kasvulle juurikin esteenä on pääomien puute, rankka progressiivinen verotus, tuloerojen tasamaaminen. Niin hienolta ja jalolta ajatukselta kuin se kuulostaakin, että meillä Suomessa tuloerot eivät saa kasvaa on se taloudelle ja kasvulle todellista myrkkyä. Mikäli haluttaisiin nähdä Suomen nousevan kroonisesta alijäämästä ja velkaantumisesta olisi enemmän kuin suotavaa saada tuloeroja kasvatettua. Me tarvitaan Suomeen enemmän rikkaita ja hyvin toimeen tulevia ihmisiä, koska heidän taloudellinen panos valtion verokertymiin on kriittisen tärkeä.
Nykyään tuntuu, että tuloeroja vastustetaan ideologista syistä, koska koetaan, että jos joku on rikas niin se on automaattisesti köyhältä pois. Ja mikään ajatusmalli ei voisi enemmän olla pielessä kuin tällainen. Tottakai julkisrshoitteisille organisaatioiden johtajille maksettavat poskettomat palkat ovat kaikilta pois, koska veronmaksajat maksavat tämänkin lystin, mutta jos joku yksityisellä sektorilla vaurastuu, koska esim. on keksinyt hyvän liikeidean ja se poikii miljoonia, niin miksi se olisi köyhältä pois? Jos ajattelet, että se on pois, niin voisitko perustella sen kunnolla.
Pikemminkin päinvastoin, jos meillä on rikkaita menestyviä yrittäjiä, niin se on kaikille pelkästään hyvä juttu vaikka tuloerot kasvaisivatkin. No miksi se on hyvä juttu? Mitä pienempi verotus ja houkuttelevampi Suomeen on investoida, niin se tuottaa välittömästi pelkkää hyvää kansantaloudelle ja BKT kasvulle. Ja kun BKT kasvaa niin kasvaa myöskin verotulot joilla voidaan sitten huolehtia niin heikoimmassa asemassa olevia.
Miksi Suomen verotus on myrkkyä kansantaloudelle kuin yksilölle itselleenkin. No se on sanomattakin selvää, jos marginaali vero pahimmillaan on melkein jopa 60 %, niin voi perustellusti epäillä, että kannattaako korkean tuottavuuden työntekijöiden ottaa palkan korotus ennemmin vapaapäivinä kuin rahana. No voitte itsekin miettiä, että jos saat 7000 kk palkan päälle 2000 euron palkankorotuksen, niin verottaja vie siitä yli puolet eli yli tuhat euroa tai toinen vaihtoehto on pitää nykyinen palkka taso, mutta nauttia enemmän vapaa-ajasta, niin kumman sinä ottaisit?
Ja nyt ollaankin kriittisen asian äärellä eli kaikkein hyvätuloisimmat ihmiset eli kolmen korkeimman tulodesiilin tekemä työ on niin sanotusti korkean tuottavuuden työtä, eli se tuo valtion kirstuun merkittävän potin verotuloja, joten me tarvitaan enemmän työtä ja tehtyjä työtunteja. Tämä saadaan aikaiseksi aloittamalla systemaattisesti laskemaan veroja mahdollisimman alas. Mitä vähemmän verotetaan, sitä enemmän ihmiset tienaa ja koko homma maksaa itse itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.
Viimeinen asia on eläkejärjestelmä joka ei tule kestämään enää vuosikymmeniä, koska tulevaisuudessa eläkemaksujen maksajia on yhä vain vähemmän ja vähemmän. Ja ongelma onkin se, että nykyiset työssäkäyvät ihmiset maksavat nyt eläkkeellä olevien eläkkeet, mutta kuka maksaa nyt työikäisten eläkkeet kun he jäävät eläkkeelle? Sepä se, homma romahtaa omaan mahdottomuuteensa, koska väestön kasvu suomalaisten osalta on historiallisen alhaalla eikä meille synny tarpeeksi tulevaisuuden veronmaksajia, jotka myös kustantaa tulevaisuudessa eläkkeet.
Eläkejärjestelmän tulisi kaikessa yksinkertaisuudessaan olla sellainen, että jokainen ihminen maksaa eläkemaksuja, jotka rahastoidaan julkiseen eläkeyhtiöön. Eli jokainen eläke euro joka menee palkasta rahastoon hänelle itselleen, mistä sitten maksetaan hänelle itselleen omat tienaamansa eläke eurot. Eläkerahasto on ainut toimiva tulevaisuuden ratkaisu.
Mutta Suomi laiva kääntyy hitaasti jos on edes kääntyäkseen, mutta järkyttävää on seurata nyky hallituksen menoa, jos kaikkien aikojen oikeistolaisin hallitus tekee näin vasemmisto mielestä talouspolitiikkaa.
– Suomi tuhoaa itse itsensä.
Mistä meille Suomeen oikein saataisiin joku oikeistolainen puolue ja sille oikeistohenkisiä äänestäjiä?
Puolue olisi kyllä helppo perustaa, mutta mistä sille äänestäjät?
Jos ei ole oikeistohenkisiä puolueita, eikä äänestäjiä, niin mikä neuvoksi?
Suomi tuhoutuu vähitellen. Ne jotka pystyvät, lähtevät sellaisiin maihin joissa on oikeistohenkisiä puolueita ja äänestäjiä ja niin he pelastavat oman nahkansa.
Me muut jäämme tänne, kun emme muuhun kykene ja uppoamme Suomilaivan mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Ei mistään kun suurin osa kansasta saa elantonsa suoraan tai välillisesti verovaroista. Nettoveronmaksajat ovat syrjitty vähemmistö.
Ilmoita asiaton viesti
”Nettoveronmaksajat ovat syrjitty vähemmistö.”
Voi kamalaa.
Ei meillä pitäisi olla syrjittyjä vähemmistöjä. Eikä vähemmistöjä pitäisi syrjiä.
Mutta oikeasti, valituloksen perusteella tämä syrjitty vähemmistö taitaakin olla enemmistö.
Nettoveronmaksjat ovat vaalien voittajia, siis enemmistö.
Se hävinnyt puoli on vähemmistö, vaikka taitaa siinä vähemmistössäkin olla mukana nettoveronmaksajia.
Enemmistön muodostaman sinimustan hallituksen äänestäjissä ei taida olla muita kuin nettoveronmaksajia.
Nettoveronmaksajat ovat siis maassamme merkittävä enemmistö.
Ongelma on siinä etteivät nettoveronmaksajat oikeasti haluaisi olla nettoveronmaksajia, eivätkä halua maksaa veroja ollenkaan ja nyt he ovat siis hallitusvastuussa.
Ei siis ole mikään ihme ettei veroja nyt kerry tarpeeksi valtion menojen kattamiseksi ja siksi pitää tehdä lisää velkaa….. aina vain lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt Arto kiertää kehää.
Jos ainoa kasvusektori on sote, ja sitä pyöritetään julkisin varoin, ei hyvältä näytä. Poliitikkojen keskuudessa tilannekuva on hämmästyttävän, suorastaan tuskastuttavan hämärä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkäpä on parempi että jokin ulkopuolinen taho tulee kuivattamaan tämän suon kun emme siihen itse kykene.
Ilmoita asiaton viesti
Oiskohan Putinista apua?
Ilmoita asiaton viesti
Tai, olisikohan Trumpista apua?
Englannissa brexitistit lupasivat pelastaa uppoavan laivan.
Mitä tapahtui?
Ei se laiva tosin uponnut, mutta brexitistit upposivat.
Laiva seilaa edelleen, mutta ruorissa eivät ole enää brexitistit
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli tuloeroja kansalaisten kesken kasvatetaan kuten Orpon hallitus aikoo, suorittamalla tulonsiirtoa vähävaraiselta kansanosalta hyvätuloisimmille desiileille kansatulon ollessa kasvamatta, se väistämättä merkitseen suomalaisen, pojoismaimaisena hyvinvointimallina tunnetun hteiskunnan loppua.
Ilmoita asiaton viesti
Muutama asia, jotka viemässä Suomea syvälle. Humanitaarinen maahanmuutto, nuorison heikkenevä terveys ja pois jäänti työelämästä, eli yhteenvetona: liiaksi nousevat sosiaali- ja terveyskulut.
Jos halutaan menestyä, niin kannattaa rakentaa lääketeollisuutta, koska se on tulevaisuutta nykyisellä mallilla.
Ilmoita asiaton viesti
Historian tuntemus auttaa hahmottamaan suomen nykytilannetta.:
Ruotsin ja Suomen taloudelliset erot johtuvat useista historiallisista, poliittisista ja taloudellisista tekijöistä:
Ruotsi on ollut itsenäinen valtio pidempään kuin Suomi, joka oli osa Ruotsia vuoteen 1809 asti ja sen jälkeen osa Venäjää vuoteen 1917 asti. Tämä pitkä itsenäisyyden aika on antanut Ruotsille etumatkaa taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen suhteen](https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa).
Ruotsi teollistui aikaisemmin kuin Suomi, mikä loi vahvan taloudellisen perustan. Ruotsin talous on myös kasvanut tasaisemmin ja nopeammin, erityisesti toisen maailmansodan jälkeen
Ruotsin julkinen talous on ollut vakaampi ja velkaantuminen vähäisempää verrattuna Suomeen. Suomen julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen on korkeampi, mikä rajoittaa taloudellista liikkumavaraa. Ruotsissa on korkeampi työllisyysaste ja se on tunnettu innovaatioistaan ja teknologiayrityksistään, kuten Spotify ja Ericsson. Tämä on auttanut Ruotsia pysymään taloudellisesti vahvana ja kilpailukykyisenä
Ruotsin poliittiset päätökset ovat usein tukeneet talouskasvua ja julkisen talouden tasapainoa. Suomessa taas on jouduttu tekemään vaikeita päätöksiä talouden sopeuttamiseksi, mikä on vaikuttanut talouskasvuun(https://yle.fi/a/74-20033234).
Ilmoita asiaton viesti
Muista myös valuuttakurssi jossa ruotsalaiset ovat myyneet työtään alennuksella jo vuosikausia.
Myös Ericson.
Ilmoita asiaton viesti
AY-liike ei liene Ruotsissa niin mahtitekijä kuin Suomessa. Tai sitten se ymmärtää koko maan edun päälle.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi pelastuu juuri köyhyydellä,mitä köyhempi maa ja jos vielä kylmä eikä Kelaa niin pakolaitulva pienenee.
Ilmoita asiaton viesti