Ukraina tappanut yli 500 000 venäläistä sotilasta

No nyt on lyöty sellaiset luvut pöytään, että väkisinkin tässä miettää onko ihmisellä nykyään enää mitään arvoa. Ukraina on väitetysti tappanut yli 500 000 venäläistä sotilasta sodan aikana. Siihen päälle sitten ne ukrainalaiset sotilaat, jotka ovat antaneet henkensä, niin kuolleiden kokonaisluku on infernaalinen.

Venäjä on ilmoittanut halukkuutensa aseleponeuvotteluille, mikä sinänsä ei ole yllätys, kun katsoo lukuja, kuinka paljon sotilaita on kuollut. Täytyy realistina sanoa, että se oli Venäjältä reilu kahteen vuoteen ainoa järkevä ehdotus, mutta mitä Ukraina tekee. Ukraina haluaa jatkaa sotimista lännen aseavun tuella, koska sillä on pinttynyt ajatusmaailma saada alueet takaisin mitkä Venäjä on vallannut sodan aikana.

Nyt toivoisinkin erityisesti Suomen päättäjiltä realismia kehiin. Halutaanko me oikeasti olla sotahullun presidentti Zelenskyin talutusnuorassa antamassa jatkuvasti lisää aseistusta, että voidaan jatkaa venäläisten ja ukrainalaisten nuorten miesten tappamista puolin ja toisin?

Sodan alkuvaiheissa ja aika pitkällekin sympatiat menivät Ukrainalle, mutta sodan jatkuessa realismi on tullut itselläni kuvioihin ja yritän nähdä naiivin ja median luoman kuplan ulkopuolelle, mitä sota oikeasti aiheuttaa. Täytyy rehellisesti myöntää, että minulla ei ole minkäänlaisia sympatioita enää Ukrainaa kohtaan eikä kyllä myöskään Venäjää kohtaan. Molempien maiden päättäjät näyttävät haluavan vain sotia sotimisen ilosta ja vaurastuttaa länsimaiden sotateollisuuden yrityksiä.

Onko loppupeleissä kumpikaan osapuoli tässä voittajina? Enpä usko, mutta tiedän tasan tarkkaan, että niin kauan, kun sotimista kestää ja rahaa virtaa Saksan, Ranskan ja Yhdysvaltojen sotateollisuuteen, niin nämä yritykset naureskelevat ja kieriskelevät rahassa.

Miten tämä yhtälö toimii? Ymmärtääkseni niin, että maat antavat omista sotavarastoistaan aseapua Ukrainalle ja käyttänyt kymmeniä miljardeja euroja siihen, että yritykset tuottavat massoittain aseita ja ammuksia maille takaisin, jotta varastot saadaan täytettyä.

Kenen lauluja laulat, sen lauluja itket.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu