YLE on pyhä lehmä, josta ei saa leikata

Yksi aihe on tabu, mistä ei saisi puhua ja se on Yle. Väkisinkin sitä miettii, että miten YLE on saanut pyhän lehmän maineen, jota ei saa kritisoida.

Vuosi vuodelta Ylen budjetti paisuu paisumistaan. Ensi vuonna budjetti hioo jo 600 miljoonan euron kattoa. Kyllä kaikesta muusta voidaan leikata, mutta ei tästä pyhästä lehmästä.

Onko todella reilua, että Ylen ja MTV yhtiön budjetti ero on noin 400 miljoonaa euroa eli MTV:n budjetti on vuositasolla noin 200 miljoonaa. Eihän nämä kaksi toimijaa paini millään tasolla edes samassa sarjassa.

Ylellä on oma tärkeä tehtävänsä lakisääteisten tehtävien tuottajana, kuten uutistoiminta, jossa on viittomakielen uutiset yms. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän tarpeellista ja kaikki vähemmän tarpeellinen tulisi karsia pois.

Onhan Ylen toimitusjohtajan palkkiot ja bonukset yksi irvikuva tästä toiminnasta. Toimitusjohtajan palkkiot kokonaisuudessaan on yli 300 000 euroa vuositasolla. Ja kaikki tämä tottakai veronmaksajien kukkarosta otettu.

Nyt Suomessa eletään aikaa, kun leikataan rajusti sosiaaliturvasta ja sosiaali- ja terveydenhuollosta, niin Yle ei ole mikään poikkeus tästä, tai ei saisi olla. Sen sijaan, että leikattaisiin, niin lisätään budjettiin 17 miljoonaa euroa, mikä on aivan väärä suunta.

Oikein olisi, jos budjettia leikattaisiin 300-400 miljoonaa euroa ja olisi MTV:n kanssa suurinpiirtein samalla tasolla.

Mutta niin kuin sanoin, YLE on pyhä lehmä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu