ERIKOISIA TAPAHTUMIA

Lehdistössä uutisoitiin hiljattain, että Israelin Arrows järjestelmä torjui Jemenistä ammutun ballistisen ohjuksen. Se oli ensimmäinen kerta, kun torjuttiin ilmakehän ulkopuolella lentävä projektiili.
Mistähän Iranin tukemat kapinalliset olivat saaneet ballistisen ohjuksen ja miksi se piti ampua Israeliin eikä Saudi-Arabiaan, missä siis kapinallisten vastustaja on?
Mutta eirikoisin tapahtuma on kuvassa. Siinä Israelin tankit ja joukot suojaavat Gazan siviilien evakuoitumista. Suojaavat keneltä? Omalta hallinnoltaan, Hamasilta.
Muistaako joku vastaavaa tapahtuneen missään sodassa. Vihollinen suojaa siviileitä heidän omalta hallinnoltaan.
Tämän perusteella voi kysyä, kuka oikein on palestiinalaisten vihollinen?
Palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset olisivat paljon tehokkaampia, kun ne yhdessä vaatisivat Palestiinaa vapaaksi Hamasista ja muista ääriaineksista. Ylilyönnit, jotka ovat näkyneet kasvavana juutalaisvihana, olisivat ymmärrettävämpää, jos tämä viha kohdistuisi ongelmien juurisyihin, eli juutalaisten tuhoa havitteleviin extremisteihin, kuten Hamasiin.
Kun Hamasin ja muiden vastaavien ryhmittymien toiminta on kitketty, voidaan alkaa suunnittelemaan palestiinalaisten tulevaisuutta. Tämä etenisi huomattavasti nopeammin, kun takana olisi koko kansainvälinen yhteisö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu