Ammattiliitot vastaan demokratia… eiku hallitus

Ammattiliitot ovat alkaneet siirtyä järeisiin toimiin poliittisissa lakoissaan. Sähköliitto aikoo ajaa toimillaan alas voimalaitoksia. “Vakaa ja säätävä” ydinenergiakin muodostuu lähinnä vahvaksi tekijäksi, joka tunnistaa oman valtansa. Siellä on valtaa “Olkiluodonmäellä”. Sähkön hinnan saa nostettua pilviin melko vähäisellä tempauksella ja oikein ajoitettuna pakkasjaksoon. Ja tuolla saa sitten osoitettua mieltä mm. hallitusta vastaan käyttäen enemmän tai vähemmän maksukykyisiä ja noin muuten sietokyvyltään vaihtelevia kansalaisia välineenä. 

 

Mielenilmaukset eivät ammattiliittojen mantran mukaan kohdistu ihmisiin, vaan hallituksen politiikkaan, vaikka siinä voi vähän tavan kansalainen sivussa ottaakin osumaa. Se on silti valheellista. Eniten kärsii juuri oikeastaan välineistetyt sähkönkuluttajat tässä tapauksessa. Ideana on tehdä ihmisille, niin kurja olo, että hallituksen on joustettava, joko sympatian takia tai viimeistään kun ihmiset lähtee kadulle. Sähkökriisimme viime talvena aiheutti kylmettymisen johdosta sairastelua ja kuolemia. Kyseessä ei siis ole leikki, kun aletaan rakentaa sähkön hintaan ylimääräisiä piikkejä. Se on kovaa ja karua valtapeliä. 

 

Olemme jännän äärellä isossa kuvassa. Voidaan ajatella, että nyt sitten viimeistään sinne neuvottelupöytään, kun alkaa olla näin villiksi menossa tämä touhu. Mutta miten jatkossa estetään vastaava kriisiytyminen? Ja onko tulevassa lähihoitajat lakossa ja omaiset (jos heitä on) saa hakea muorinsa kotihoitoon? Entä jos 112 ei vastaakaan? AKT laittaa maan parkkiin? Mihin asti mennään? Ei sähköliiton ja esimerkiksi ydinvoimaloiden kenties liiallinen valta etenkin pakkasajanjaksoina ole mihinkään katoamassa. Sitä voikin sitten itse kukin tykönään miettiä sylkäiseekö demokraattisesti valitun päättäjän vaiko sen liittojyrän nahkakengille. Joillekin valinta on helppo. Itse en oikeen tiedä sitten tarttisko demokratiaakin puolustaa? Ei se nyt niinkään voi mennä, että demokratiamme ja puolueet ovat alisteisia erilaisten liittojen vallankäytölle. Toki näin on ollut pitkään. Lakkoilu osoittaa sen vain kouriintuntuvimmin. 

 

Miten tähän asti pärjättiin ja sovittiin? Oltiinko sovussa vai oliko vain vääristynyt edullinen ikärakenne, jossa oli paljon nuoria ja kasvun tuomaa vaurautta? Nyt sitten kultaisten vuosikymmenten jälkeinen ikääntyvä ja taantuva Suomi. Selvitäänkö sopimalla? 

MiikkaKristianSatama
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapaus, vastuu ja suora demokratia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu