Rasistisika! – viikon mietteet

Rasismi on perin ikävää. Toki valkoisena ihmisenä olen jäävi kommentoimaan, koska en voi kärsiä ilmeisesti rasismista, vaikka käsittääkseni rasisti voi olla kuka vaan, ja rasismi kohdistua kehen vaan. Historiastakin voi löytää kaikenkarvaista ja väristä sortoa. Euroopassakin on pitkälti valkoinen kansanosa nimeltä slaavit (slave = orja). Silti valkoiselle, etuoikeutetulle, heterolle ja kenties menestyneelle miehelle on oma paikkansa tasa-arvoväen helvetissä, jonka maanpäällinen ilmentymä on erilaiset tasa-arvon kiirastulikampanjat. Eipä tarvinnut Aki Mannisen paljoa laukoa, kun löysi itsensä uhrirovion liekkien keskeltä – teemaviikon kunniaksi.

Huomio on tehtävä siitäkin miten naisasia ja rasismi lyövät kättä näppärästi, kun on se jaettu vihollinen. Tasa-arvoviikot ovat melko avointa hyökkäystä valkoisia miehiä kohtaan. Naton strategiseen viestintään perehtyneet asiantuntijat voisivat tutkia tuon totuusperustaa seuraavaksi. Marinin hallituksen naisten saama törkypalaute on fakta, ja taitaa olla siitä tehty johtopäätöskin, että se työntää naisia loitommas politiikasta.

Onkin jännä, että itsestäni tuntuu ihan samalta. Tai ei voi tuntua, kun olen mies, mutta sinnepäin. Eli sillä etuoikeutetun valkoisen heteromiehen tavalla tunnen poliittisen keskustelun raskaaksi jopa syyllistäväksi. Toki tunne ei ilmeisesti ole mitään verrattuna esimerkiksi naisten kokemuksiin. Mutta kuitenkin kun jätän seuraamatta politiikkaa ja uutisia valkoisena miehenä, niin olo on huomattavasti raukeampi.

Herkkää, mutta niin vahvaa etuoikeutettua sieluani jokseenkin viilsi viikolla Ida Tani Iltasanomien kirjoituksessaan, jossa hän pui Aki Mannisen ympärille noussutta sovinismikohua, josta rakensi huojuvan, mutta näyttävän aasinsillan siihen, että: ”tasa-arvo on edelleen monelle valkoiselle heteromiehelle vieras käsite.”

Täytyy myöntää, että tuo pitää jokseenkin paikkansa, koska ”tasa-arvo” näyttäytyy itselle jostain kumman syystä niin, että moni valkoinen mies on rasisti ja sovinisti – todennäköisesti minä mukaan lukien, koska olen perimmäisten syntieni lisäksi sekaantunut perussuomalaisiin. Ja vaikken olisikaan tosiasiallisesti sen rasistisempi tai sovinistisempi, kuin vaikkapa moni musta nainen Suomessa, niin silti valkoisena miehenä minulle lankeaa etuoikeutettu asema, jonka kanssa pitää olla nöyrä ja pahoillaan. Kyllä, vierastan ”tasa-arvoväen” tarkoitushakuista yksipuolisesti valkoisia heteromiehiä syyllistävää käsitystä tasa-arvosta.

+5
MiikkaKristianSatama
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapaus, vastuu ja suora demokratia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu