Huono vai hyvä uutinen?

Iltalehden Politiikka-osastossa yhteiskuntatieteiden tohtori Juho Rahkosen näkökulma-kolumnissa kerrotaan mielenkiintoinen tulos Venäjän kansan suhtautumisesta Ukrainan sotaan. Venäläisen Levada-keskuksen tekemän mielipidemittauksen mukaan kansan enemmistön suhtautuminen Ukrainan sotaan on selvä: he kannattavat sitä.

Syyskuun lopulla tehdyn laajan kyselytutkimuksen mukaan 72 prosenttia venäläisistä kannattaa maansa sotatoimia Ukrainassa, 44 prosenttia jopa ehdottomasti. Vastustajilla vastaavat luvut ovat 21 ja 11 prosenttia.

Eniten kannatusta löytyy yli 55-vuotiailta, mutta nuortenkin parissa kannatus on melko yleistä. Alle 25-vuotiaista kannattajia on hieman yli puolet. Nuoremmistakin vastaajista vain 35% vastustaa sotaa.

Maaliskuun kannatusprosentista (80%) kannatus on pudonnut vain hieman.

Jonkinlaista toivoa voi antaa, että rauhanneuvotteluiden aloittamista Ukrainan kanssa kannatti 48% vastaajista.

Huonoksi uutisen tekee se, että rauhan tuleminen ei näytä kovin todennäköiseltä ainakaan kotirintaman tuen puutteen vuoksi. Hyvää toisaalta lienee se, että keskusteltaessa vaikka pakotepolitiikasta ja sen kohdistamisesta tavalliseen kansaan, ei tarvitse enää miettiä mitään syyllisyys-syyttömyys -olettamia. Pakotteiden kohteena on Putinin politiikkaa tukeva Venäjän kansa, kuten kuuluukin.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7de4c33b-7ca2-4742-9acb-f6a616dcf9dc?fbclid=IwAR0CN4cvCAV7nOGh3LeC15o02xZJOhXtMSVEYQI-3nAvqVXsRQ9t2vWHVQc

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu