Kotihoitoon panostettava

Kuva: SDP

Kotini on linnani – sananlaskussa sanotaan. Ihmisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että hän saa olla kotona elämän ehtoopuolella. Kotihoito tekee arvokasta työtä, jotta ikäihmiset voivat asua turvallisessa kotiympäristössään. Omaisille toimiva kotihoito on helpotus. Samalla kotihoito on ennaltaehkäisevää työtä, joka vähentää painetta laitoshoidossa. Liian huonokuntoisia ikäihmisiä ei kuitenkaan tulisi hoitaa kotona.

 

Olen kuullut sekä myönteisiä että vähemmän mairittelevia arvioita kotihoidosta. Ratkaiseva tekijä, joka määrittelee miten palvelu koetaan, lienee onko henkilökunnalla aikaa tehdä työnsä hyvin. Pahimmassa tapauksessa ajosuunnitelma on vedetty niin tiukalle, että kotihoitajalla ei ole aikaa syödä vuoronsa aikana. Kotihoidon asiakkaille arki muodostuu rauhattomaksi, jos hoitajien käynnit ovat kovin kiireisiä pyrähdyksiä.

 

On tärkeää, että kotihoidossa on tarpeeksi henkilökuntaa ja että toimintaa johdetaan luottamusta herättävällä tavalla. Näin huolehditaan myös siitä, että nuoria hakeutuisi alalle jatkossa.

 

Mikael Hiltunen, kuntavaaliehdokas (SDP)

Porvoo

Kirjoitus julkaistiin Itäväylässä 3.6.2021

0
MikaelHiltunen
Sosialidemokraatit Porvoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 37-vuotias valtiotieteiden maisteri ja perheenisä. Työskentelen projektipäällikkönä ja olen SDP:n toimija Porvoossa. Olen ehdolla kuntavaaleissa vuonna 2021.
Jag är en 37 år gammal politices magister och familjefar. Jag arbetar som projektchef och jag verkar för SDP i Borgå. Jag kandiderar i kommunalvalet år 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu