Pidetään yhdessä tauti loitolla

Kuva: SDP

Koronaepidemia ei ole ohitse, mutta tähän asti yhteiskuntamme on selviytynyt koitoksesta hyvin. Sanna Marinin hallitus on päättäväisillä toimillaan toteuttanut perimmäistä tehtäväänsä suojella maan kansalaisia. Samaan aikaan hallitus on pitänyt yhteiskunnan pyörät pyörimässä yrityksille ja kunnille kohdistamillaan tukipaketeilla. On käynyt ilmi, että kun epidemia on pidetty kurissa, on se myös turvannut keskeytyksettömän teollisuustuotannon, ja siten BKT:n lasku on jäänyt pelättyä pienemmäksi.

 

Olen vaikuttunut siitä, miten testaa, jäljitä ja eristä -strategia on toimeenpantu perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Ilman sankareitamme terveyden- ja sairaanhoidossa emme olisi tässä pisteessä. Väestön rokottaminen onnistuu varmasti, kunhan lääkeyritykset toimittavat tarpeeksi rokotteita.

 

Pitkälle edennyt yhteiskunnan digitalisaatio on mahdollistanut suomalaisen työelämän siirtymisen etätyöhön suuressa mittakaavassa, mikä helpottaa koronastrategian toteuttamista. Työelämä tulee tuskin kokonaan palaamaan entiseen uomaansa, sillä on käynyt ilmeiseksi, että monia töitä voidaan hoitaa menestyksekkäästi etänä.

 

Myös koululaitos on onnistunut toteuttamaan laadukasta opetusta poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta etäopetus on myös koettu raskaaksi ja se on lisännyt oppilaiden välisiä eroja. Yksi oppi koulujen sulkemisesta keväällä oli, miten tärkeää lähiopetus on erityisesti alempien vuosikurssien oppilaille.

 

Suomen vahvuus on tasa-arvoinen yhteiskuntamme, jossa luotamme toisiimme ja viranomaisiin. Kun kävin viimeksi Näsin S-Marketissa, lähes kaikilla oli kasvomaski omaksi ja kanssaihmisten turvaksi. Autamme toisiamme lumituiskussa ja tuemme paikallisia yrityksiämme. Luottamuksen ilmapiirissä perheiden tulevaisuudenusko säilyy. Tilastokeskuksen arvion mukaan synnytysten määrä kasvoi Suomessa vuonna 2020 – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010. Toivottavasti trendi jatkuu.

 

Muistakaamme presidentti Mauno Koiviston sanat ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”. Tulemme vahvempana ulos tästä kriisistä kuin monet muut yhteiskunnat, mutta vielä täytyy jaksaa pitää tauti loitolla.

 

Mikael Hiltunen (SDP)

Porvoo

Teksti julkaistiin Uusimaa -lehdessä 29.1.2021

 

 

 

 

MikaelHiltunen
Sosialidemokraatit Porvoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 37-vuotias valtiotieteiden maisteri ja perheenisä. Työskentelen projektipäällikkönä ja olen SDP:n toimija Porvoossa. Olen ehdolla kuntavaaleissa vuonna 2021. Jag är en 37 år gammal politices magister och familjefar. Jag arbetar som projektchef och jag verkar för SDP i Borgå. Jag kandiderar i kommunalvalet år 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu