Stubb ja Sipilä ajavat Kollajaa ja koskiensuojelulain avaamista

Julkaistu Iijokiseudussa 9.1.2015

Stubb ja Sipilä ajavat Kollajaa ja koskiensuojelulain avaamista

Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Janne Heikkinen kirjoitti Iijokiseudussa (21.11.) ja myöhemmin Kalevassa sekä Uudessa Suomessa Kollajasta ja koskiensuojelulaista seuraavasti: ”Pelkäämme, että Sipilän mahdollisen vaalivoiton myötä vesivoimayhtiöiden haave koskiensuojelulain avaamisesta nousee esiin seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Näin ollen kokoomus saattaa olla avainasemassa vaalien jälkeen, kun lain kohtalosta päätetään. Tämän vuoksi vaadimme, että kokoomuksen on puheenjohtaja Alexander Stubbin johdolla määriteltävä selkeästi jo ennen vaaleja kantansa suhteessa koskiensuojelulakiin.”Kansanedustajaehdokas Janne Heikkinen ei taida olla tietoinen, että kokoomuksen puoluejohtaja Alexander Stubb on jo vihjannut vesivoiman lisärakentamisen puolesta Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä 14.11.2014 sivulla 6: ”Stubb toivoo linjauksia vesi- ja ydinvoimasta. Energiateollisuuden juhlaseminaarissa puhunut pääministeri Aleksanteri Stubb (kok.) toivoo, että ensi kevään hallitusneuvotteluissa linjattaisiin sekä ydinvoiman että vesivoiman lisärakentamisesta. ’Minulle niin ydinvoima kuin vesivoima ovat tarkoituksenmukaisuuskysymyksiä.”Pitää muistaa, että suurien energiayhtiöiden energiapörssipelissä ydinvoimahankkeet tarvitsevat vesivoimaa säätövoimakseen, jotta ne tuottaisivat maksimaalisia voittoja omistajilleen. ”Tuulivoiman säätötarve” -mantra on vain kuorrutusta, jolla johdetaan kansaa ja mediaa harhaan. VTT:n tutkija Holttisen väitöskirja osoittaa, että tuulivoimaa voidaan nostaa nykyisestä 0,3 prosentista aina 10 prosenttiin ennenkuin merkittävää lisäsäätövoiman tarvetta  tuulivoimalle esiintyy.

Eduskuntavaalissa painitaan poliittisesti kaiken muun ohella Kollajasta ja koskiensuojelulain tulevaisuudesta. PVO:n hamuama Kollaja tuhoaisi Iijoen vaelluskalojen kalatiehankkeiden tulevaisuuspohjan kuivattamalla merkittävästi n. 40 km koskista Iijokivartta: lohien, taimenten ja harjusten hyvää kutu- ja poikastuotantoaluetta. Iijoen vapaat virrat ovat paikallisten, mökkiläisten ja matkailijoiden nauttimaa virkistys- ja luontomaisemaa. Tekisi Sipilälle ja Stubille hyvää osallistua ensi kesän Iijokisoutuun – ja nähdä Iijoki joelta. Valitettavasti jo kevään Säätytalon hallitusneuvotteluissakoskiensuojelulain avaamista ajavat keskusta ja kokoomus. Suurenergiayhtiöiden veneessä istuvat myös demareiden Antti Rinne ja perussuomalaisten Timo Soini. Vapaiden virtavesien, vaelluskalojen ja koskiensuojelulain puolustajat löytyvät jokivarsista, kansalaisliikkeistä, juristeista sekä poliittisesti vasemmistoliitosta ja vihreistä.

Mika Flöjt

Vihreiden kansanedustajaehdokas Iijoen latvavesiltä, Kuusamosta.

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu