Kuusamon keskustan "iltakoulu" kaivosyhtiö "latituden" kanssa

Eilen Kuusamon kaupunginvaltuuston virallisen iltakoulun loppumisen jälkeen selvisi, että Kuusamon keskustapuolueen valtuutetut ja varavaltuutetut jäivät "omaan iltakouluun" valtuustosaliin yhdessä Dragon Mining Kuusamo Goldin yritystunnuksella toimivan (omistuksia piilossa) "latitude" kaivosyhtiön lobbareiden (Jussi Lähde ym muut) kanssa. 

Kaivosyhtiö käräjöi Kuusamon kaupunkia vastaan KHO:ssa, vaikka Kuusamon valtuusto ja enemmistö kuusamolaisista (Taloustutkimus 2018 gallupin mukaan) vastustaa Kitkajoen Juomasuon uraanikultakoboltti malmion kaivoshanketta.

Pari päivää ennen eduskuntavaaleja Käylän kyläläiset yli 140 allekirjoituksen voimin vetosivat päättäjiin että saisivat elää ja yrittää kaivoshankkeelta rauhassa ja päättäjät säilyttäisivät alueen luontoarvot ja elinympäristön puhtaina.

Kolme päivää eduskuntavaalien jälkeen Kuusamon keskustan ja kokoomuksen päättäjät lautakunnassa vuokrasivat Käylästä maata kaivosyhtiön tarpeisiin ja siten edistivät kaivosyhtiön hanketta. 

Eilen illalla keskustan valtuutetut olivat valmiita tapaamaan kaupunkia vastaan käräjöivän kaivosyhtiön lobbareita, joka yhtiö ei kunnioita valtuuston, käyläläisten ja kuusamolaisten tahtoa.

Kaivosyhtiö on myös varannut suuren osan Pohjois-Kuusamoa, Pohjois-Posiota ja Etelä-Sallaa kaivoshankkeensa tarpeisiin. Alueet tunnetulla uraanivyöhykkeellä ja malmiot uraania sisältäviä. Katso valtauksia ja valtaushakemukset kartalla. Ei sisällä laajoja varauksia niiden ympärillä. Käytännössä välissä olevat alueet. Kartassa myös Rukan ja Kitkajoen alueen kaivospiirit.

Nämä alueet tunnetaan mm. seuraavien maisema- ja luontoarvojen symboloivien nimien johdosta: 

Riisi-Maaninka-Kitka-Ruka-Kitkajoki-Oulanka-Savina

Aluekokonaisuutta on esitetty usean eri toimijan toimesta mm. UNESCO:n maailmanperintölistalle. 

Kuusamossa mammonan ja materian ahneus on menossa alueen puhtaan elinympäristön; vesien ja luonnon ja kauniiden maisemien edelle.. kun päättäjät uskovat "latituden" lobbareiden korulauseita. 

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu