Itämeren turvallisuuspolitiikan ”Mainilan laukaukset?”

Venäjän omistuksessa olevien Itämeren North Stream kaasuputkien räjähdykset tulikin sopivasti juuri ennen Putinin perjantain puhetta, joka taitaa oikeasti tulla jo tämän takia huomenna tai torstaina. Itämeren kaasuputken räjähdykset olivat Kremlin isku sodan laajentamiseksi ja legitoimiseksi:

”Länsi sabotoi Venäjän infraa” on tietenkin Putinin väite, jolla legitimisoidaan joukkojen liikekannallepanoa.. ja että Venäjän sotalaivaston pitää suojella Venäjän omistuksessa olevaa Itämeren kaasuinfraa… Ja feikki kansanäänestyksien jälkeen ”uusien kansantasavaltojen” liittämistä Venäjän suojelukseen, kun “Länsi käy jo sotaa monella rintamalla” Venäjän intressejä vastaan…

Pahalta näyttää että ens viikolla ”osuu maailmanpolitiikan tuulettimeen”.

Tällä logiikalla voi olla, että rajanylittäjien mukana tulee infrasabotöörejä tännekin. Se selittäisi, miksi Kreml ei laita itse rajaa kiinni.

Pitää muistaa, että Kreml itse pelaa häikäilemättömästi ja ilman sääntöjä.

 

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu