Näkyvyydellä saa näkyvyyttä

Koska pressan vaaleissa on myös tarkoitus keskustella yhteiskunnan tilasta ja ruotia sitä keskustelun kautta paremmaksi, otan tähän nyt ASIAAN, vain kantaa.

Ottamatta kantaa siis itse ehdokkaan puolesta tai vastaan niin asiaan totean, että kyllähän yritykset ja ehdokkaat saavat mainoksien perään näkyvyyttä. Ja väite näkyvyydellä saa näkyvyyttä on tullut vastaan. Asia toimii näin varsinkin Pohjois-Suomessa.

Täällä tilannetta pahentaa se, että eräs iso media on ollut lähellä yhtä vanhaa puoluetta, pitkää puolue jopa omisti oman konsernin kautta paikallis- ja aluelehdet. Eikä media täällä ole ollut puolueettomasti tasapuolinen sekä antanut tasapuolisesti sijaa. 2019 eduskuntavaaleissa Kaleva median päätoimittaja jopa kielsi kolme kertaa allekirjoittanutta kirjoittamassa blogissaan Kuusamon kaivosasioista, antaen ymmärtää että blogit lopetetaan. Ja lopultahan ne kaikki lopetettiin. (Sähköpostit tallessa). Uus päätoimittaja on kieltänyt Lapin Kansassa uraani kirjoitukset Mawsonin Rovaniemi Ylitornion kaivoshankkeessa, vaikka valtauksissa on merkitty virallisenakin kaivoskivennäisenä uraani. (sähköpostit tallessa) Ko päätoimittaja kehuu olevansa Journalisti henkeen ja vereen ja istui lopulta Julkisen sanan neuvostossa. Että siitä pisteet Aaltolalle, että nosti tärkeän harmaan sektorin eli ”mediankorruption” esille.

Rahapeli on sielläkin tässä rakenteellisen korruption mallimaassa. Sopiva media on keskiössä sen toimivuudessa. Sopiva media on tärkeää resurssihankkeiden etenemisessä Pohjois-Suomessa  kaivos, metsä ja energiasektoreilla sekä jotta Fortumin & Kemijoki Oy sekä PVO (metsäyhtiöt) ei tarvi rakentaa pikaisesti EU:n vesipuitedirektiivin vaatimia luonnonmukaisia ohitusuomia vaelluskaloille Oulu-, Ii ja Kemijoen vesistöihin ja samalla ne ovat päätymässä kaivoksien jätevesiviemäreiksi. Ja rannoilta vedetään puutkin nurin jättisellutehtaiden kitoihin. Ja vesivoimayhtiöt takovat jättivoitot vaelluskalojen ja jokivartisten selkänahasta riistomankalalla.

Ja toimittajatkin haluavat olla kuninkaantekijöitä tai sitten jonkun alentavia. Ja kyllä media myös maalittaa, kuin poliitikotkin. Poliitikoilla taitaa olla vaan parkkiintuneempi nahka. Tähän oikeasti tarvitaan selkeä lainsäädäntö. Julkisen sanan neuvosto ei riitä. Ja kaikkien ehdokkaiden keskustelun tuotujen aiheiden & epäkohtien kautta niitä päästää sitten lopulta ratkaisemaan. Media on nyt tässä heitä koskevassa asiassa paniikissa ryhmittynyt siilipuolustukseen, eikä keskustele itse asiasta, josta on keskusteltavaa.

Aaltolaa lyödään kuten Ahtisaartakin kun ”totuudenpuhujilla ei ole sijaa iloisessa majatalossa”

Aaltola sohaisi (korruption) kusiaispesään, kuten Ahtisaarikin ottamalla kantaa NATOn puolesta.

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu