Tämä kesä on vaarallisin kesä sitten toisen maailmansodan

Eskalaation riski on korkea. Sodassa sattuu ja tapahtuu, tahtomattaankin, varsinkin Kremlin suuruudenhullut ei aio itse luopua ”kuin ryminällä”.

Putin on voitonpäivän ja Stalingradin puheessaan tunnustaneet tilanteen Venäjälle eksistentiaaliseksi, kohtalon omaiseksi, mikä tekee tilanteesta ”haasteellisen”, ja ennenkaikkea uhannut ettei tätä tarvittaessa käydä tavanomaisesti, mutta ”kun emme varmuudella tiedä, toivokaamme, että kaikki menee hyvin”..

Täytyy kuiten myöntää, että pahoin pelkään mitä käy, kun Ukrainan voittokulku vastahyökkäyksissä alkaa vyöryttää,… kaikkien syytä myös varautua siihen periaatteella, että ei vara venettä kaada. Kuiten toivon, että Ukraina saa maansa takaisin. Sotimalla tai diplomatialla.

Mutta tässä tilanteessa käytännössä olemme: Vapaa maailma, vastaan tyrannia(t).

Herran haltuun, voima kanssasi, Slava Ukraina!

Voima kanssamme, ja Jumalan siunausta meille kaikille, mutta ennenkaikkea Ukrainan sinnikkään kansan urheille taistelijoille ja kansan palvelijoille, johtajille.

(omassa FB postauksessani linkitin tähän uutisen Venäjän ja NATOn yhtäaikaisista sotaharjoituksista  Itämerellä)

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu