Turvallisuusriskien aikakaudella on panostettava väestösuojiinkin

Turvallisuusriskien aikakaudella on panostettava väestösuojiinkin
Jännitteisen maailmanpolitiikan ja Euroopassa riehuvan Putinin hyökkäyssodan johdosta olemme monin tavoin kriittisillä rajoilla. Putin uhkailee sodan eskalaatiolla, ja jopa ydinaseilla. Valitettavasti emme voi sivuuttaa näitä Putinin uhkauksia olankohautuksella. Varsinkin kun ne tehtiin Putinin toimesta ”julkisesti ja juhlavasti” Stalingradin voiton näyttämöllä missä Putinin ihannoima Neuvostoliitto ”toteutti suuria uhrauksia” sekä ”käänsi toisen maailmansodan suunnan”. Putinhan katsoo, että tämä nykyinen sota on vain jatkumo, maailmansotien kolmas näytös. Tavoite johon ”Putin -nuoret” youtuben propakanda lauluissaan on häntä, Vovaa, kannustanut häntä kaikki nämä vuodet, lopulliseen sotaan, Neuvosto-Venäjän imperiumin palauttamiseksi Baltian rannoilta aina Alaskaan saakka.. kuten he mielettömästi tässä laulussa laulavat:
Putinin kulku osoittaa, että hän on valitettavasti ennenkin toteuttanut mielettömiltä kuulostavia uhkauksiaan sekä jättänyt jälkeensä savuavia raunioita aina Tsetseniasta lähtien, vai pitäisikö sanoa Moskovan kerrostalojen räjäytyksistä lähtien. (Lähde: Ilmari Susiluoto (2003): ”Salaisen poliisin valtakunta, Putinin valtaannousu.”)
Mikään ei näytä olevan Putinille ongelmatonta ”tavoitteen saavuttamiseksi”.
Periaatteella ei vara venettä kaada, olen jo kohta vuoden päivät vaatinutkin maakunta- ja aluehallinnossa sekä kuntapolitiikassa panostuksia väestösuojiin, mutta valitettavasti uusien julkisten väestösuojien rakentaminen kuulostaa aina olevan ”jonkun muun vastuulla.” Asiaa ei oteta tosissaan. Kannattaa kysyä miksi Wagner halusi hinnalla millä hyvänsä Ukrainan Soledarissa 200 km suolakaivoksien tunneleita?
Tiedossani ei ole Pohjois-Suomessa yhtään uutta julkista väestönsuojahanketta, nykytilanteesta huolimatta. Meidän kuusamolaiset kuulemma tarvittaessa ”evakoidaan länteen”. Siellä lännessä, Oulussa, Oulun kallioparkkiin ei edes kaikki oululaiset mahdu. Saati itärajan kaikki pakolaiset. Asiasta on syytä olla huolissaan. Toivottavasti asia, väestönsuojiin panostaminen muuttuu pian tässä valtakunnassa.
Ja se epäjärkevä ”72 tuntia aikaa ottaa käyttöön” -valmiussääntö väestönsuojien käyttöönottoon tulee muuttaa pian valtioneuvoston/ministeriön asetuksella. Suomen väestönsuojat tulee olla tyhjiä, puhtaita ja heti käyttökunnossa tarvikkeineen.
Ennenkaikkea toivottavasti huoleni on turha – ja venäläiset itse hoitavat ongelmansa, eivätkä enää sysää fasistisen ongelmavaltionsa johtoportaan suuruudenhulluja ongelmia naapurivaltioidensa ongelmiksi.
Slava Ukraina! Kunnia urheille Ukrainalaisille!
ps. Ja Suomi voi mennä Natoon tarvittaessa ennen Ruotsia, koska maantieteellemme emme voi mitään.
Ja tämä koskee erityisesti Pohjois-Suomea.
MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu