Vaelluskalat vedätys hallitusohjelmassa

Hallitusohjelman kirvoittaviin vaelluskalat kommentteihin totean, että ette näytä ymmärtävän, että vaelluskalojen paluuta ja vesiluontoa ymmärtävään EU:n vesipuitedirektiiviin eli VPD:hen ”vastaaminen kansallisella lainsäädännöllä” ei siis tarkoita VPD:n toimeenpanoa.  Kyse on siis tuolla kirjauksella päinvastoin. Luodaan kansalliset rajoitukset miksi VPD:tä ei tarvi haittojen takia täysimääräisesti toimeenpanna.

Median mielikuvissa vain Palokki avataan, mutta muut isot pohjoisen joet uhrataan (Oulu, Ii ja Kemi). Sierilää edistetään ja näennäisiä teknisiä härpäkkeitä, sekä kalatykkejä, ei oikeita luonnonmukaisia toimivia uomia.

Ei siis VPD mukaisia velvotteita kaikille joille muutoksineen, jotka mahdollistaisi vaelluskalojen aidon paluun.

Tämä on siis vedätys. Ei pitäis mennä tämmöisiä kiittelemään.

Siksi yhdessä voimayhtiöiden dominoivassa suhmurityöryhmässä juuri parhaillaan voimayhtiöiden eduksi selvitetään mikä on yhtiöiden kannalta kohtuuton haitta.

Hallitusohjelmassa lukeekin sopivasti: ”Vesipuitedirektiivin mahdollistamat kansalliset joustot otetaan käyttöön”? (S.144)

https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/158702198/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf/2febf7a7-d5a1-6f17-df2d-95561de7a6de/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf?t=1686921520410&fbclid=IwAR1QTPvAtXgRfpXINl4L-VBMfmYbIW2m4EC5K4NI9PWwuLjBoQH6MQfqgcw_aem_th_AZpqsRykr1LlxlVbhc7smIpe7fB7rR9F1I2KbEjKG-0dpKl_uSiP9hKSbADxZgn0fwg

 

Vesivoimayhtiöt nauraa partaansa.

MikaFljt
Vihreät Kuusamo

YTM / kansainväliset suhteet ja politiikka, varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuuston sekä Kuusamon valtuuston jäsen. Oulun vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja, Koillismaan Vihreiden ja Ekovihreiden puheenjohtaja. Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunnan jäsen. Tulevaisuuslautakunnan varajäsen. Hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan varapuheenjohtaja.
www.mikaflojt.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu