Raamattu tiivistettynä

Uskovaiset (kristityt tässä tapauksessa) aina kehottavat lukemaan Raamatun kun en usko jumalaan. No, luin ja tässä tiivistelmäni siitä.

Jumala päättää jostain syystä luoda jotain, mukaan lukien ihmisen. Oliko hän yksinäinen ja miksi luoda ylipäätään mitään? Ehkä hänellä oli tylsää yksin pimeydessä, joten hän ajatteli tarvitsevansa jonkun porukan palvomaan häntä. Hän saa asioita väärin heti alkuunsa. Kasveja on ennen aurinkoa, mutta ilmeisesti heti tämän jälkeen ne tarvitsevat aurinkoa (fotosynteesi) ja hänen sanotaan luoneen kaksi valonlähdettä, toisen päivälle ja toisen yölle. Ei ole kuin yksi. Kuu heijastaa auringon valoa. Ei ole myöskään mitään kantta, joka erottaisi vedet ala- ja yläpuolisiin, ei ole ylipäätään mitään yläpuolisia vesiä. Hän luo valon erottamaan päivää ja yötä ensimmäisenä päivänä ja neljäntenä päivänä hän luo jälleen valot erottamaan päivän yöstä jne. Maa ei ole litteä, vaikka niin teos väittää. Hän myös luo eläimet, joista joitain hän myöhemmin pitää itse iljettävinä ja saastaisina.

Luominen on jo täysi sekasotku ja se on vasta ensimmäinen sivu. Luomiseen häneltä menee kuusi päivää (7.päivänä täydellinen lepäsi?!), mutta myöhemmin hän tuhraa Mooseksen kanssa 40 päivää joihinkin kivitauluihin, kuuluisat ”kymmenen käskyä”. Missä kymmeneksi käskyksi mielletyt tulevat ensimmäiseksi vastaan, nehän ovat vain kymmenen ensimmäistä. Lait ja säädökset jatkuvat niiden jälkeenkin eikä tekstissä puhuta kymmenen käskyn tauluista. Näiden laintaulujen kanssa Mooses tulee vuorelta ja murskaa ne. Sitten hän menee takaisin ja laaditaan uudet taulut, joiden kohdalla tekstissä mainitaan ensimmäisen kerran ”nuo kymmenen käskyä” ja nämä käskyt ovat tiivistettynä:

1. Älkää kumartako mitään muuta jumalaa

2. Älä myöskään vala itsellesi jumalankuvia.

3. Vietä happamattoman leivän juhlaa.

4. Jokainen, joka ensimmäisenä tulee ulos äitinsä kohdusta, kuuluu minulle (koskee myös karjaa).

5. Tee työtä kuutena päivänä viikossa, mutta seitsemänneksi päiväksi lopeta työnteko.

6. Vietä viikkojuhlaa, kun leikkaat ensi tähkät vehnäsadostasi, ja korjuujuhlaa vuoden vaihteessa.

7. Kun uhraat minulle teurasuhrin veren, älä uhraa samalla kertaa mitään hapatettua.

8. Äläkä jätä pääsiäisjuhlan uhrista mitään tähteeksi seuraavaan aamuun.

9. Tuo joka vuosi peltosi ensimmäisistä antimista parhaat Herran, Jumalasi, pyhäkköön.

10. Älä keitä karitsaa emänsä maidossa.

Näiden ”kymmenen käskyn” taulujen kanssa hän tulee uudelleen vuorelta eikä murskaa niitä. Nämä ovat oikeat ”kymmenen käskyä”, jos seuraa sitä tarinaa.

Jumala luo maan tomusta ihmisen, miehen, ja sitten naisen miehen kylkiluusta, mutta ei viitsi kertoa mitään siitä mekanismista ja prosessista miten ja millä tämä tapahtuisi. Lähes välittömästi ihminen ja hänen alempiarvoinen kumppaninsa nainen, tekevät mitä heidän ei pitäisi tehdä, koska puhuva käärme viekoitteli naisen uteliaisuuteen (käärme, joka ”oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut”, joten sekin on jumalan omaa syytä). Tässä tarinassa paljastuu, etteivät tiedonhalu ja uteliaisuus ole hyveitä. Sokea tottelevaisuus ja usko, herkkäuskoisuus ja se ettei kyseenalaista taas ovat hyveitä. Tämä on arkipäivää uskonnoissa nykyäänkin. Hahmo, jota siinä tarinassa kuuluisi ylistää, on Eeva, joka on utelias ja tiedonhaluinen. Hattu päästä fiktiiviselle Eevalle!

Väitetysti kaikkitietävä jumala kävelee puutarhassa ja kyselee miestä, että ”missä sinä olet?”. He ovat puiden takana piilossa. Jännitys tiivistyy. Jumala rankaisee itse luomaansa, ilmeisen epätäydellistä ihmistä siitä, että hän kyseenalaisti ja oli utelias, joka taas on jumalan omaa syytä. Miestä rankaisee työllä ja naisille hän antaa synnytystuskat, ”kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi”.

Mikään ei muutu. Ihmiset jatkavat samalla tavalla.

Ihmiset alkavat lisääntyä ja Eeva on kuulemma kaikkien ihmisten kantaäiti. Aatami ja Eeva saavat aluksi kaksi poikaa, joista Kain tappaa Aabelin ja sitten hän yhtyy vaimoonsa. Kuka tämä nainen on ja mistä hän tulee?! Hän on joko Kainin sisko tai sitten jotain muita ihmisiä. Myöhemmin Aatu ja Eeva saavat kolmannenkin pojan, Sethin ja hänelläkin on vaimo. Naiset (vaimot) ilmestyvät miehille jostain täysin selittämättä ja nimettöminä. Joko he tosiaan ovat heidän siskojaan tai joitain muita ihmisiä, jolloin Eeva ei ole kaikkien ihmisten kantaäiti (kuten ei tietysti olekaan reaalimaailmassa).

Täydellinen jumala katuu ja murehtii kun tuli luotua tuo ihminen eli hän myöntää tehneensä virheen. Hän päättää ratkaista tämän töppäyksensä hukuttamalla lähes kaikki eli suoraan kansanmurhaan. Hän säästää yhden perheen, jota johtaa 600 -vuotias Nooa (eli lopulta 950-vuotiaaksi, vaikka jumala oli aiemmin määrittänyt ihmis-iän enimmäismääräksi 120 vuotta). Tämä jumalan mieluisin ehdokas Nooa on viinaan menevä ja kiroaa myöhemmin alastomana lapsenlapsensa Kanaan, pää jäässä öristen.

Tämä perhe sitten seilaa paatilla, jossa mukana koko ruokaketju valikoituine yksilöineen (en ala edes kuvittelemaan saniteettiongelmia), sillä aikaa kun jumala päästää tulvan valloilleen, joka tappaa naiset, lapset, karjan, kaikki… paitsi merieläimet, joilla onnenpäivät!

Tulva loppuu. Kasvissyöjillä ei liene tietenkään oikein ruokaa kun tulva on pilannut lähestulkoon kaiken, mutta lihansyöjillä on toisensa ja kasvissyöjät syötävänään (ne, joita ei ole jo syöty). Ja tämä ilmeisen insestinen perhe jatkaa uudelleen lisääntymistä ja kaikki ihmiset ovat Nooan kolmen pojan jälkeläisiä. Naisia ei mainita nimeltä taaskaan. Naiset ovat lähinnä kasvottomia ja nimettömiä synnyttäjiä kun miehet saavat jälkeläisiä (poikia).

Mikään ei muutu. Ihmiset jatkavat aivan samalla tavalla. Jumala ei vain enää viitsi hukuttaa kaikkia ja tekee liiton ihmisten kanssa, ettei enää hukuta kaikkea elävää, vaikka ”ihmisen ajatukset ja teot ovat pahat nuoruudesta saakka”.

Tähän väliin tulee liuta kansanmurhia, tappamista, ohjeita orjien pitämiseen, täysin moraalittomia tapahtumia (kuten esim. naisen koko yön kestävä raiskaus ja pahoinpitely tai kun Lootin tyttäret makaavat känniin juottamansa isänsä kanssa ja saavat isänsä lapset), naisten alistamista, joitain hillittömyyksiä kuten lihavan kuninkaan Eglonin salamurha (joka on englanninkielisessä vielä tragikoomisempi lopultaan kun Eglon miekka läskien sisään kokonaan uponneena makaa omissa ulosteissaan , ”and the dirt came out”, lause, jota ei ole suomenkielisessä) tai kun jumala alkaa painimaan Jaakobin kanssa ja kun jumala ei pärjää hänelle, iskee Jaakobia nivustaipeeseen niin, että Jaakobin lonkka nyrjähtää jne.

Tämä väitetty kaiken luoja (tunnettu n.13,82 miljardia vuotta vanha universumi, jossa vähintään yli sata miljardia galaksia, joissa triljoonia tähtiä jne.), haluaa hänelle uhrattavan vuohia ja umpimielisiä härkiä, jossain mitättömällä yhden galaksin takamailla sijaitsevan yhden aurinkokunnan yhdellä kivipallolla, joka on hiukkanen kokonaisuudessa, jos sitäkään. Sallinette, että naurahdan hieman.

Sitten jumala päättää uhrata itsensä itselleen, pelastaakseen meidät itseltään. Hän saattaa raskaaksi toisen miehen vaimon, vaikka aiemmin käski ihmisiä; ”älä tee aviorikosta!”. Nainen synnyttää historiallisesti virheellisissä, kahdessa toisistaan eroavassa selvästi sepitteellisessä tarinassa ja sitten tämä jumalan poika/jumala itse, ihmisen hahmossa, kiertelee selittämässä asioita ihmisille kun eivät oikein tajua tätä juttua ja perustaa koko viestinsä täysin kuulopuheeseen jättämättä jälkeensä mitään konkreettista. Hän ärhentelee viikunapuulle kun ei ole viikunoita, vaikka ei ole edes niiden aika.

Hän on välillä aika tyly äidilleen ja esim. vieraillessaan kotikaupungissaan ei tee kummempia ihmetekoja kun eivät pirulaiset usko. Paljastavaa, eikö?

Hän puhuu jotain järkeviäkin, muttei mitään, mitä jokainen ei tajuaisi itse ja lisäksi täysin hölmöjä kuten ”Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään…, …ei se, että syö pesemättömin käsin.”. Ilmeisesti hän ei tiennyt mitään mikrobeista. Tämä neuvo on joko tietämättömyyttä tai edesvastuuton. Opastan Jeesusta; peskää kätenne!

Hän esittää myös uhkauksia niille, jotka eivät osta tarjousta:

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen”.

”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi”.

Joitain Vanhan Testamentin ”profetioita” laitetaan tapahtumaan UT:n kirjoittajien toimesta ja vielä läpinäkyvän alleviivaavasti kuten: ”Näin tapahtui, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana:”, ”Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen…”, ”Näin kävi toteen tämä kirjoituksen sana:” jne. ja sitten annetaan viite suoraan VT:n tekstiin.

Lopuksi hänet otetaan kiinni jotenkin täysin keksityn oloisessa tarinankuljetuksessa (esim. miksi Jeesus tuomitsee Juudaksen niin voimakkaasti? Juudashan saa vain aikaan sen mitä piti tapahtua ja minkä Jeesus pakostakin tiesi tapahtuvan. Hän tiesi kuolevansa, hänen täytyi kuolla ja hän halusi kuolla, sitä vartenhan hän sinne ylipäätään tuli. Ilman Juudasta koko loppu tarina kaatuu). Jeesus kidutetaan ja ”tapetaan” täysin näytöskuolemassa. Lähes välittömästi hän on back in action, palaa ”isänsä” luo ja lupaa tulla vielä takaisinkin. Mikä on se uhraus? Jumala ei menetä mitään. Tämä ihmis”uhri” suoritetaan synnin tähden, joka on täysin jumalan itsensä luoma konsepti ja näin ollen siitä itse vastuussa, etenkin, jos mitään ei tapahdu vastoin jumalan tahtoa kuten sanotaan.

Ihmis”uhri”, josta minäkin olisin leimattu edelleen kiittämään ja sitä ylistämään.

Ihmis”uhri”, jota en ole pyytänyt enkä tarvitse.

“Is it moral to believe that our sins, yours and mine, can be forgiven by the punishment of another person? Is it ethical to believe that?” – Christopher Hitchens

Mikään ei muutu tämän täysin turhan näytöksen jälkeen, ihmiset jatkavat ihan samalla tavalla. 2000 -vuotta kuluu, paluuta ei näy, ei kuulu ja ihmiset tekevät edelleen ihan sitä samaa, mistä tämä vihanhallintakurssin tarpeessa oleva ja melko tohelon oloinen jumala heidät tuomitsi alun perin.

THE END.

Raamattu on kuin kokoelma jumalan epäonnistumisia, joita hän yrittää korjata, pääasiassa väkivallalla, ilman onnistumisia. Mikäli jumala olisi siinä tarinassa saanut kaiken kerralla haluamallaan tavalla kohdalleen, mitään syntiä, rangaistuksia ja tarvetta pelastukselle ei olisi. Sehän ei tekisi kuitenkaan niin hyvää tarinaa, eikö?

Kaikki tällaiset ovat vain seurausta jumalan epäpätevyydestä tai sitten hän on jonkinlainen sadisti, joka tarkoituksella loi tällaisen skenaarion. En usko edelleenkään kristinuskon jumalaan (tai mihinkään muuhun niistä tuhansista jumalista, joita ihmiset ovat keksineet eri aikoina, eri paikoissa, eri tarkoituksiin) ja vielä vähemmän Raamatun luettuani.

Erityismaininta Johanneksen Ilmestykselle, joka on sen verran outo, hölmö ja ihan täysi satu, että vaikea kuvitella kenenkään aikuisen, ajattelevan ihmisen ottavan sitä vakavasti. Raamatun voisi tiivistää vielä tätäkin tekstiä lyhyempään. Yksi englanninkielinen termi riittää:

Batshit crazy.

——————

On jokin täydellinen johtaja, jota pitää kiittää ja ylistää ja, joka samalla valvoo sinua 24/7 ja, lisäksi, mikäli et osta tarjousta, sinut tuomitaan:

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” – Jeesus.

Löytyy myös uskontunnustuksista: ”Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen”.

Voisiko uskonnollista mentaliteettia paremmin tiivistää yhteen toteamukseen:

“What is a totalitarian system if not one where the abject glorification of the perfect leader is matched by the surrender of all privacy.” – Christopher Hitchens

 

Mika Hyvärinen (eksyttäjä ja antikristus Raamatun mukaan)

+3
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu