Vihapuhe kaksoistandardit

Mielestäni miehet, jotka makaa miehen kanssa pitäisi surmata. He ovat itse ansainneet tulla tapetuiksi.

.

.

.

.

.

Varmasti monet teistä olivat jo ilmoittamassa ylläpidolle, olitte tuomitsemassa vihapuheesta ja kiihottamisesta vähemmistöä vastaan. Poliisitutkintakin häilyi jo vaanivasti yllä.

Sanottakoon siis, etten ole tätä mieltä.

Mutta entäs, jos tämä sama onkin uskonnolisessa tekstissä, Raamatussa. Jumala itse käskee:

"Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa."

Niin yht'äkkiä tämä ei enää olekaan vihapuhetta ja kiihottamista vähemmistöä vastaan vaan se saa olla esillä missä tahansa ja näihin teksteihin voi vedota Suomen Eduskunnassakin esim. tasavertaisen avioliittolain yhteydessä ("koska Raamattu sanoo niin").

Mielestäni jälkimmäinen on vielä pahempi siinä mielessä, että sen sanoo jokin johtaja, jonka auktoriteettiin jotkut uskovat.

Jos tuomitsit ensimmäisen, eikö silloin pitäisi tuomita myös jälkimmäinen? Ja, jos tuomitset, niin pitäisikö Raamattu sensuroida vihapuheen osalta (hoikistuisi huomattavasti) tai kieltää uskonto?

Miksi meillä on kaksoisstandardit? Uskonnon varjolla saa sanoa ja kirjoittaa melkein mitä tahansa ja ne tekstit saa olla tosiaan esillä missä tahansa, mutta jos sanoo saman asian muussa yhteydessä, se tuomitaan välittömästi.

Eikö kaikille osapuolille pitäisi olla samat säännöt, jos sääntöjä laaditaan?

Now, who said, “What if Falwell says he hates fags? What if people act on that?” The Bible says you have to hate fags! If Falwell says he’s saying it because the Bible says so, he’s right. Yes, it might make people go out and use violence — what are you going to do about that? You’re up against a group of people who say, “Don’t you put your hands on our Bible or we’ll call the hate speech police.” Now what’re going to do when you’ve dug that trap for yourself?

– C.Hitchens

Suomen laki vuonna 2018 kieltää jumalanpilkan. Taho, joka on suojeltu lailla pilkalta, on taho, joka on yksi pahimmista vihapuheen, syrjinnän, epätasa-arvon yms. harjoittajista historiassa ja on sitä edelleen eri muodoissa. Jotkut enemmän kuin toiset. Kristinusko ei polta minua enää elävältä, kuten olisi tehnyt, ei kovinkaan kauan sitten, mutta islamin puolella minut saatettaisin tappaa joissain paikoissa edelleen. Vain siitä syystä etten usko tai kritisoin tai ehkä pilkkaankin.

 

Olikohan Sam Harris, joka sanoi jotenkin näin: "People have been killed over cartoons. End of moral analysis".

 

Look anywhere you like for the warrant for slavery, for the subjection for women as chattel, for the burning and flogging of homosexuals, for ethnic cleansing, for antisemitism: for all of this, you can look no further than a famous book that’s on every pulpit in this city, and in every synagogue, and in every mosque.

And then just see if you can square the fact that the force that is the main source of hatred is also the main caller for censorship.

C.Hitchens

 

Jokin tässä kuviossa ei ole kohdallaan.

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu