#MeToo Bible style

Otetaanpa #MeToo -kampanjan hengessä Raamatusta yksi hämmästyttävän moraaliton pläjäys.

—-

Leeviläinen mies, hänen sivuvaimonsa (jalkavaimo) ja palvelija ja aasi ovat matkalla kotiinsa ja matkalla he etsivät majapaikkaa Gibeassa. Kukaan ei suostu heitä majoittamaan, joten he maleksivat torilla.

Muuan vanhus peltotöistä tullessaan huomaa seurueen ja kysyy, että mistä tulet ja minne matka?

Mies valittamaan ettei kukaan anna yösijaa ja vanhus siihen, että voitte tulla yöksi minun luo.

Hieno homma!

Siitä siistiytymään ja syömään ja aasikin aterioi.

Mutta sitten!

Kaupungit miehet, jotka kuulemma ovat roskaväkeä, piirittivät talon ja oven takana mölyten huusivat talon isännälle, sille vanhukselle, että ”Tuo tänne se mies, joka tuli luoksesi. Me tahdomme maata hänet."

Vanhus meni ulos ja sanoi miehille: ”Älkää, hyvät miehet, tehkö sellaista pahaa tekoa, mieshän on minun vieraani. Älkää tehkö mitään niin hirveätä! Kuulkaa, täällä on minun tyttäreni, joka on vielä neitsyt. Täällä on myös sen miehen sivuvaimo. Minä tuon heidät teille. Voitte tehdä heille mitä haluatte, vaikka raiskata heidät, mutta tälle miehelle älkää tehkö mitään niin hirveätä!"

Kuulostaako tutulta? Lue Lootin tarina kun miesjoukko haluaa maata enkelimiehet.

Kaupungin miehet eivät kuunnelleet vanhusta.

Silloin tämä leeviläinen mies astui esiin ja vei oman sivuvaimonsa näille miehille ja he raiskasivat ja pahoin pitelivät naista koko yön aamunsarastukseen asti.

Sitten päästivät naisrukan menemään.

Nainen raahautui sen talon ovelle minne olivat majoittuneet ja lopulta lyyhistyi siihen.

Herättyään leeviläinen avasi oven ja näki naisen makaamassa kädet ojennettuina ja sanoi naiselle: ”Nouse, niin lähdetään!”

Nainen ei vastannut. Nainen oli kuollut.

Mies nosti naisen ruumiin aasin selkään ja palasi sitten kotiseudulleen surun murtamana ja hautasi naisen kunniakkaasti…

 

Tai, siis, ei nyt ihan.

 

Kun mies oli päässyt kotiinsa, hän paloitteli tämän naisen kahteentoista osaan ja lähetti nämä kappaleet eri puolille Israelia ja sanoi: "Kaikki, jotka tämän näkevät, sanovat: 'Mitään tällaista ei ole tapahtunut eikä ole nähty milloinkaan sen jälkeen, kun israelilaiset lähtivät Egyptistä.' Harkitkaa nyt tarkoin ja sanokaa, mitä on tehtävä."

Israelilaiset kysyivät: ”Kuinka tämä rikos tapahtui?”

Ja leeviläinen mies siihen selittämään: ”Minä menin sivuvaimoni kanssa Benjaminin Gibeaan yöksi, mutta Gibean miehet yrittivät käydä kimppuuni ja piirittivät yöllä talon. He aikoivat tappaa minut ja tekivät väkivaltaa sivuvaimolleni, niin että hän kuoli. Minä paloittelin hänen ruumiinsa ja lähetin kappaleet Israelin kaikkiin osiin sen törkeän ja pöyristyttävän teon vuoksi, jonka gibealaiset ovat Israelissa tehneet.”

WHAT????!!!!!

Mies puhuu soopaa. Melkoinen limanuljaska tämä kaveri, tekee itsestään uhrin. Miehet halusivat maata hänet, eivät tappaa ja hän ITSE antoi sivuvaimonsa kysymättä ja vastustelematta niille miehille kun se vanhus tarjosi neitsyt tytärtään ja tätä naista raiskattavaksi. Ja kai se ihmisen paloittelukin on ihan jees ja arkipäivää.

 

Lopputulema: Israelilaiset lähtivät sotimaan gibealaisia ja Benjaminin sukukuntia vastaan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä kuolee ja jumala tietysti sotahimossaan käskee jatkamaan taistelua, vaikka kaikki eivät halua ja lopulta hän antaa israelilaisten voittaa. Ja lopulta israelilaiset surmaavat kaikki ihmiset ja karjan.

—————————-

Raamattuhan on täynnä naisten alistamista.

Otetaan ihan huvin vuoksi vielä pari.

– Mooses vihastui sotajoukon johtajiksi määrätyille tuhannen miehen ja sadan miehen päälliköille, kun he palasivat sotaretkeltä, ja sanoi heille: "Oletteko jättäneet henkiin kaikki naiset? Juuri nuo naiset tekivät Bileamin neuvon mukaan ja saivat israelilaiset luopumaan Herrasta ja antautumaan Baal-Peorin palvojiksi. Sen tähden Herran kansaa kohtasi vitsaus. Tappakaa siis lapsista kaikki pojat ja tappakaa myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne.

– Jumala itse puhuessaan Jerusalemista sanoo näin: "Minä itse nostan helmasi sinun pääsi yli,
niin että kaikki saavat nähdä alastomuutesi."

–  Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan. (eli nainen joutuu raiskaajansa kanssa naimisiin ja tämä siis siinä tapauksessa, että tämä teko huomataan. Muuten varmaan siis voi pakottaa makaamaan naisen kanssaan, että se on ihan ok).

Otetaan vielä yksi kun on niin hauskaa.

– Jumala saattaa raskaaksi toisen miehen vaimon (Maria) kysymättä naiselta mitään.

—————————–

Ajatus:

Sanotaan, että jumalalle kaikki on mahdollista. On siis mahdollista, että hän olisi voinut antaa anteeksi ilman veristä ja vastenmielistä ihmisuhria?

Toinen vaihtoehto olisi ollut tietysti, että tämä jumala olisi saanut kaikki kerralla kohdalleen haluamallaan tavalla, jolloin mitään syntiä ei olisi tapahtunut…

Liitteeksi tähän käy aikaisempi kirjoitukseni Raamatusta, joka on kuin kokoelma jumalan epäonnistumisia: http://mikahyvrinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249573-raamattu-tiivistettyna

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu