Larry the God

"Minä, joka luon valon ja luon pimeyden ja tuotan yhtä lailla onnen ja onnettomuuden. Minä olen Herra. Kaiken tämän minä teen." – Jumala Raamatussa

Olisiko parempaa jumalaa kuin esim. Raamatun vastenmielinen, tohelo öykkäri, josta Richard Dawkinsin antama määritelmä pitää täysin paikkansa (voi lukea esim. Dan Barkerin kirjan: God: The Most Unpleasant Character in All Fiction, joka pohjautuu alla olevaan Dawkinsin listaan):

"The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”

On niin paljon jumalia mistä valita: https://www.rationalresponders.com/a_big_list_of_gods_but_nowhere_near_a…

Olen kirjoittanut myös uskontoa ja jumala -hypoteesia vastaan, joten ajattelin antaa tasapuolisuuden hengessä oman jumala -hypoteesini. Olisi suunnaton pettymys, jos kaiken takana olisi Raamatun jumalan kaltainen hahmo.

Ainoa jumala, missä on minkäänlaista elämää jäljellä suhteessa todellisuuteen on jonkinlainen deistinen jumala.

Kutsukaamme häntä Larryksi.

Todellisuutta ja, mitä olemme tieteen keinoin löytäneet ja alkaneet ymmärtää, en ala kieltämään. Se olisi tyhmää.

Joten oli alkuräjähdys ja sen jälkeen asiat ovat menneet niin kuin ovat menneet. Galaksien muodostumiset, mustat aukot, planeettojen muodostumiset, meidän aurinkokunta, Maa ja evoluutio jne.

Ennen  alkuräjähdystä oli kuitenkin Larry the God. Larry ei tullut mistään, hän oli aina ollut. Ei ollut olemassa aikaa, jota olisi kulunutkaan. Larry kokeili omalla, voisiko sanoa, kemian ja fysiikantunnillaan asioita. Puntaroi, loi ja sekoitteli ja tuumasi ja sääteli.

RÄJÄHDYS!!!!

Alkuräjähdys.

Larry höyrystyi olemattomiin tässä räjähdyksessä.

Kaikki oleva on seurausta jumalan (Larry) epäpätevyydestä ja tuntemamme universumi on pelkkä jumalan vahinko. Sanoinkuvaamattoman kiehtova silti.

Niin, usko. Pitäisiköhän tälle perustaa uskonto? Larry the God -uskonto.

Sen doktriini olkoon:

1.) Kaikki tekevät virheitä.

2.) Kukaan ei ole täydellinen.

3.) Kukaan ei ole kaikkivoipa.

4.) On oikein  sanoa "emme tiedä".

5.) Asioista selvän ottaminen, erehdyksenkin uhalla, kunniaan.

6.) Kukaan ei ole syntinen kyseenalaistaessaan tai olemalla erilainen.

7.) Nähdään maailma väreissä ja annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Ylistäkäämme Larry the Godia hänen suunnattomasta epäpätevyydestään, jolla hän, vahingossa tosin, antoi tärkeän viestin.

Tavoitteena Larry the God -uskonnolla on saada valtiolta 100 miljoonaa euroa avustusta sekä verotusoikeus.

Miksi valtion tulisi suosia vain yhtä uskontoa?

Vaadimme tasavertaiset oikeudet.

Tässä serkkuni demonstroi Larry the God -uskonnon tilaisuuksissa suoritettavia menoja:

https://

Uuden satojen vuosien tieteellisen tutkimisen avulla kerätyn tiedon nojalla totean Larry the God -uskonnon olevan ainoa oikea uskonto ja Larryn ainoa oikea jumala.

Siskot ja veljet ja kaikki siltä väliltä, uskokaamme.

 

————————————–

Hyväksyisitkö tämän olevan totta, koska uskon niin tai sanon sen olevan?

Uskovat sanovat " et pysty todistamaan ettei jumalaa ole" tai "todista ettei jumalaa ole".

Pystytkö kumoamaan Larry the Godin?

Et pysty. Kukaan ei pysty.

Voinen olettaa, että esim. sinä kristittynä et usko nyt tähän Larry the Godiin.

Nyt mieti, mitä todisteiden vaatimuksia ja standardeja tämä jumala ei tavoita (voit valita yllä olleesta listasta jonkin muunkin).

Nyt sovellat niitä samoja omaan jumalaasi.

Riittääkö esimerkiksi, että uskoo? Tai, että se on vanha uskonto? Tai, että se mainitaan jossain tekstissä? Tai, että joku uskontosi auktoriteetti sanoo jotain?

Larryhän on jumala, jota ei oikeastaan voi tietää olleen olemassa, mutta uskollahan siitäkin epäkohdasta selviää. Onko se tarpeeksi, että olisi perusteltua uskoa Larryn olevan olemassa?

Uskonnoilla on ollut tuhansia vuosia aikaa todentaa jokin niistä todeksi. Ne ovat epäonnistuneet täysin.

Larry the God on aivan yhtä hyvä tai huono kuin muutkin jumalat/uskonnot. Se liukuu alussa olleen linkin takaa löytyvään listaan jumalista kuin kuuma veitsi voihin. Väitän kyllä tämän olevan uskottavimmasta päästä jumalien ja uskontojen kartalla, koska se ei sivuuta todennettua todellisuutta mitenkään eikä esim. kiellä lapsilta tietoa.

Siitä on myös ihan yhtä paljon todisteita kuin Raamatun Jahvesta tai Koraanin Allahista tai Zeuksesta tai Dionysoksesta tai Thorista tai… Maailmassa on miljoonia ja miljoonia jumalaan uskovia, mutta tasan 0 uskovaa, joka pystyisi osoittamaan, että heidän jumalansa olisi yhtään sen todellisempi kuin lapsen mielikuvitusystävä.

Tähän tietysti sisältyy pieni paradoksi. Ei ole mitään syytä uskoa, että jumalaa olisi olemassa, mutta kuitenkin se on olemassa. Ihmistekoisena käsitteenä. Myös uskojalleen "todellisena" kuin se lapsen mielikuvitusystävä.

Usko ei ole luotettava keino määrittää onko jokin väite totta vai ei. Aina kun joku vetoaa uskoon, voi todeta, ettei hänellä ole mitään konkreettista tarjota.

——————————-

Larry the God on ainoa oikea jumala.

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu