Jeesuksen moraaliton pääsiäinen

Vanhassa Testamentissa jumala tappaa Egyptin esikoiset säästäen Israelilaiset. He olivat merkinneet talonsa verellä, jotta kaikkitietävä jumala osaisi olla tappamatta vääriä lapsia (http://raamattu.fi/1992/2Moos.12.html#o21 ).

"Tästä päivästä tulkoon teille muistopäivä. Viettäkää sitä Herran juhlana. Pitäkää tämä ikuisena säädöksenä sukupolvesta toiseen. Syökää seitsemän päivän aikana happamatonta leipää,…"

ja Mooses: "Kun lapsenne kysyvät teiltä: 'Mitä nämä teidän juhlatapanne tarkoittavat?', niin vastatkaa näin: 'Se on pääsiäisuhri Herralle, joka egyptiläisiä surmatessaan kulki israelilaisten kotien ohi ja säästi ne.'"

”Puolenyön aikaan Herra surmasi Egyptissä jokaisen esikoisen, valtaistuimella istuvan faraon esikoisesta vankiluolassa istuvan vangin esikoiseen, sekä kaikki karjan esikoiset.”

Tämä sai Faaraon vapauttamaan Israelilaiset (hän oli tehnyt kyllä tämän jo aiemminkin, mutta jumala ei ollut vielä siinä vaiheessa lopettanut näyttämästä temppuvalikoimaansa vitsauksin).

Juhla nimeltä Pesah (passover) ja siihen liittyvä happamattoman leivän juhla.

 

Uudessa Testamentissa Jeesus juhlii tätä happamattoman leivän juhlaa ja tapahtumaa pääsiäisaterialla.

”Happamattoman leivän juhlan ensimmäisenä päivänä opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Minne tahdot meidän valmistavan sinulle pääsiäisaterian?…

… Opetuslapset tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt ja valmistivat pääsiäisaterian. Illan tultua Jeesus kävi aterialle kahdentoista opetuslapsensa kanssa…”.

 

Jeesus viettää juhlaa, joka juhlii tapahtumaa, jossa hänen ”isänsä” (jumala) tai hän itse (”Minä ja Isä olemme yhtä”) tappaa viattomia lapsia.

 

Mietippä sitä hetki.

 

Jeesuksen moraaliton pääsiäinen.

———————————————

Pääsiäisvisailu:

Mitkä olivat Jeesuksen viimeiset sanat?

A) "Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?"

B) "Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni."

C) "Se on täytetty."

Vastaus tekstin lopussa.

———————————————

”Opettaahan jo luontokin teille, että pitkä tukka on miehelle häpeäksi, mutta naiselle kunniaksi” (1. Kirje Korinttilaisille 11:14)

Ja nyt katso mikä tahansa kuva tai patsas tai veistos Jeesuksesta.

Niinpä.

Kannattaisiko lukea se Raamattu ennen kuin alkaa väsäämään niitä teoksia.

Eikö ole aika mielenkiintoista, että esim. Uudessa Testamentissa ei kukaan kuvaile kunnolla miltä tämä Jeesus tyyppi näyttää kun hän haahuilee ympäriinsä?

Johanneksen ilmestyksessä kuvaillaan näin: Hänen päänsä ja hiuksensa hohtivat valkoisina kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit. Hänen jalkansa välkehtivät kuin sulatusuunissa hehkuva pronssi, ja hänen äänensä oli kuin suurten vesien pauhu. Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, hänen suustaan pisti esiin kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat kuin loistava keskipäivän aurinko.

Tämä nyt ei selvästikään ole kuvaus opetuslasten kanssa seikkailleesta miekkosesta.

Siihen antaa selvän viitteen esim. Matteuksen Evankeliumin kohta, jossa Juudas osoittaa Jeesuksen miesjoukolle: Jeesuksen kavaltaja oli sopinut miesten kanssa merkistä: "Se on se mies, jota minä suutelen. Ottakaa hänet kiinni."

Selvästi tämä osoittaa, että tämä vangitsemaan tullut miesjoukko ei olisi häntä muuten erottanut opetuslapsista eli hän olisi näyttänyt samankaltaiselta kuin opetuslapsensa ja muut eli mieheltä Lähi-Idässä 2000-vuotta sitten.

Jos jokin henkilö tai henkilöitä, joihin Raamatun Jeesus mahdollisesti jotenkin pohjaa, on ollut olemassa, niin hän varmaan olisi näyttänyt siltä, että Laura Huhtasaari haluiaisi hänet pois maasta ja hän joutuisi esim. Yhdysvalloissa rasististen tölväyksien kohteeksi jne.

Ironia lyö silmille.

————————————-

Visailun oikea vastaus.

Kaikki ovat "oikein".

A on Markus ja Matteus

B on Luukas

C on Johannes

Ja yksikään näistä eri vaihtoehdoista ei mainitse jotain toista vaihtoehtoa. Kaikkihan niistä ei voi olla totta, koska ovat niin erilaisia ja päinvastaisen kuvan antavia kuten esim. A ja C.

Edes tekstien kirjoittajat eivät ole yhteisymmärryksessä gurunsa sanomisista. Edes hänen VIIMEISISTÄ sanoista!!! (kirjoitusjärjestyshän on Markus-Matteus-Luukas-Johannes).

Olisikohan mahdollista, villi arvailu, että kirjoittajilla ei ole harmainta aavistusta ja koko juttu on täysin keksitty…

————————————–

Loppuun vielä pieni kevennys.

Monty Pythonin Lentävä Sirkus: Is there life after dead?

https://

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu