Raamattu ja todisteet tarinoista.

Mitkä olisi todisteita Raamatun tarinoiden paikkaansapitävyydestä. Annan muutaman.

1.) Missä on Nooan arkki? Sanotte, uskovaiset, jumalan olevan kaikkivoipa. Miksi hän ei säilyttänyt tätä paattia tuleville sukupolville?

Sanotte myös hänen olevan kaikkitietävä (vaikka tosin kaikkivoipa ja kaikkitietävä eivät voi ola voimassa samassa hahmossa samaan aikaan). Silloin hän on tiennyt, että säilyttämällä arkin, hän tarjoaisi selkeän todisteen epäilijöille.

Nooan arkki olisi selkeä todiste.

2.) Liiton arkki. Missä se on? Miksi se ei ole esillä, säilytettynä? Kaikkitietävä tietäisi sen olevan todiste.

3.) Mooseksen laintaulut (tarinassahan Mooses murskaa alkuperäiset, joissa ei ollut kymmentä käskyä vaan ne tutut kymmenen oli vain kymmenen ensimmäistä. Uudet taulut, jotka oli kymmenen käskyn taulut taas olivat lähestulkoon täysin eri lista kuin kymmeneksi käskyksi mielletyt). Jotkin laintaulut, joissa jotain lakeja ja säädöksiä. Missä ne ovat? Miksei kaikkivoipa jumala ole varmistanut, että ne säilyvät?

Nämä olisivat todiste.

4.) Miksei Jeesus kirjoittanut itse mitään ylös ja sitten "isänsä" avustuksella säilyttänyt nämä tekstit nykypäivään asti? Voitaisiin verrata näitä tekstejä esim. evankeliumeihin. Sen sijaan hän perustaa koko sanomansa täysin kuulopuheen varaan, jossa viljellään kaiken lisäksi kielikuvia. On typerää ja idioottimaista perustaa tällainen sanoma, joka hänellä olisi ollut, TÄYSIN kuulopuheeseen. Minä en tekisi niin, sinä et tekisi niin.

Mutta tämä muka kaikkitietävä jumala teki niin.

Tämä olisi todiste. Sen sijaan meillä ei ole oikein mitään. Ainoastaan evankeliumit, jotka on kirjoitettu tuntemattomien tekijöiden toimesta, eri aikoihin, vuosikymmeniä väitettyjen tapahtumien jälkeen.

Ei ole yhtään ulkopuolista tahoa, joka todentaisi mitään tämän Jeesus hahmon elämästä. Ei, että hän syntyi neitsyestä, ei mitään hänen syntymänsä ajasta, ei mitään hänen "kuolemaa" edeltäneistä tapahtumista tai "kuolemasta" itsestään ja ei mitään niiden välistä hänen liikkumisistaan ja teoistaan. Ei yhtään.

Jos sallinette, niin uskallan todeta niiden tarinoiden olevan ihmisapinatekoisia. Lähinnä sepitteellisiä satuja, joihin on ripoteltu joitain oikeita paikkoja ja henkilöitä, joiden olemassaolosta on ihan oikeita Raamatun ulkopuolisia todisteita.

Salli itsellesi, vaikka yksi kerta ja ajattelet Raamatun tekstejä lukiessasi, niiden olevan ihmisapinalajin, joka on erittäin lähellä simpanssia, tekosia ja KAIKKI mysteeri katoaa samantien. Ei ole enää mitään tarvetta tulkita niitä tekstejä millään tavalla.

Eli teksti by Jeesus olisi todiste.

5.) Miksei Jeesus/jumala jättänyt jotain, mistä nyt saataisiin DNA näyte ja voitaisiin todentaa, että oli olemassa mies, jolla ei ollut ihmis -isää. Kaikkitietävän on pakosta ollut tietää, että tämä olisi oiva todiste.

—–

Nämä nyt tuli äkkiä mieleen. Kaikki nämä olisivat sellaisia todisteita, että minäkin joutuisin toteamaan, että näissä tarinoissa on jotain perää. Enkä vain joutuisi vaan toteaisinkin.

Sen sijaan meillä ei ole oikein mitään. Ainoastaan viesti joistain teksteistä, joka perustuu parhaassakin tapauksessa kuulopuheeseen ja pappien ja kirkkojen lässytys, että tämä on otettava vastaan uskolla (faith). Ja kun niin teet, pelastut. Jos et usko, joudut ikuiseen kadotukseen, kuten kristinuskon kansikuvapoika Jeesuskin sanoo. Joka oli juutalainen (tarinan mukaan).

Mutta minkäänasteinen usko (faith) ei poista sitä tosiasiaan, että koko juttu on aivan ällistyttävän heikolla pohjalla kun sen suhteuttaa esitettyihin väitteisiin.

—————————————————————–

 

Mikä on kristinuskon luomiskertomus? Eihän sellaista ole. Kun kristityt sanovat uskovansa Raamatun luomiskertomukseen, he uskovat juutalaisten tekstien kertomukseen, joka taas on lainaus sitä edeltäneistä myyteistä. Kuten esim. sumerilaisten.

Tämä taas osoittaa, miten kristytyille käy hyvin Vanhan Testamentin tekstit kun ne sopii itselle ja omaan narratiiviin. Kaikki epämiellyttävät sivuutetaan täysin.

Pahin moka, jonka aikaiset kristinuskon edustajat ovat tehneet, on ollut kytkeä kristinusko myös Vanhaan Testamenttiin. Nyt te olette jumissa siinä ja ratkaisu on ollut juuri yllä oleva eli "rusinat pullasta" -taktiikka.

 

—————————————————————–

Vanha Testamentti on kammottavuudessan aivan omaa luokkaansa ja sen päähenkilö. Väkivaltainen, moraaliton, häijy…, mutta silti Uusi Testamentti on tietyllä tavalla pahempi.

Vasta kun päästään Uuteen Testamenttiin, meille esitellään tällainen kuoleman jälkeinen ikuinen tuomio esim. siitä, jos et osta tarjousta eli et usko. Vasta kun lempeä Jeesus astuu kuvaan.

"Jotka eivät usko, joutuvat kadotukseen". – Jeesus

Vanhassa Testamentissa kun jumala on tappanut sinut, vaimot, lapset ja kyläsi asukkaat, niin that's it. Ja itseasiassa, jos jotain todentuntuista haluaa VT:stä löytää, niin Aatamin kuolema. Hän tulee osaksi maata.

Uudessa Testamentissa ja sen sanoman mukaan, jumala ei lopeta sinun kanssa leikkimistä edes sen jälkeen kun kuolet.

——————————————————————

Lopuksi jätän teidät miettimään seuraavassa lainaustekstissä esiintyviä kysymyksiä.

Is it good for the world to appeal to our credulity and not to our scepticism? Is it good for the world to worship a deity that takes sides in wars and human affairs? To appeal to our fear and to our guilt, is it good for the world? To our terror, our terror of death, is it good to appeal?
To preach guilt and shame about the sexual act and the sexual relationship, is this good for the world? And asking yourself all the while, are these really religious responsibilities, as I maintain they are? To terrify children with the image of hell and eternal punishment, not just of themselves, but their parents and those they love. Perhaps worst of all, to consider women an inferior creation, is that good for the world, and can you name me a religion that has not done that? To insist that we are created and not evolved in the face of all the evidence. To say that certain books of legend and myth, man-made and primitive, are revealed not man-made code.

– Christopher Hitchens

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu