Sattumia, miksi juuri minä?, pörröiset puput ja ihmisapina kuussa.

Ihmiset kun heille tapahtuu jotain erikoista, sanovat, että "tämä ei voi olla sattumaa". Esimerkiksi tapaa romanttisin ajatuksin henkilön, jolla osoittautuu olevan sama syntymäpäivä kuin sinulla. "Tämä ei voi olla sattumaa, tämä on johdatusta".

Seuraavan kerran kun tulee tällaisia hetkiä, niin suorita seuraava ajatusjumppa.

Otat seuraavat viisi minuuttia.

Alat ensin miettiä miten paljon asioita tapahtuu sinun kaupunginosassa, jossa asut. Lukemattomia, päällekkäisiä, samanlaisia asioita ja tapahtumia. Mietit eri ihmisten toimia, tapaamisia, liikkeitä, mietit luonnon tapahtumia jne.  ja huomaat, että jo tällä tasolla tekstin alun "ei voi olla sattumaa", murenee.

Otat sitten oman kaupunkisi ja teet saman ajatusleikin. Tapahtuvat asiat nousevat potenssiin.

Seuraavaksi lähdet miettimään oman maasi tapahtumia viideltä minuutilta.

Maanosan.

Maapallon.

Aurinkokunnan.

Linnunradan galaksin.

Tunnetun universumin.

Vain seuraavat viisi minuuttia.

Ja huomaat, että se sinun "tämä ei voi olla sattumaa", voi olla sattumaa. Eikä edes millään tavalla merkittävä sattuma.

————————————-

Tämä kuuluu samaan sarjaan kuin sairastuessa vakavammin sanotaan, "miksi juuri minä?"

No, miksi ei?

Et ole irrallaan muusta luonnosta ja eläinkunnasta. Muutkin nisäkkäät sairastuvat esim. syöpään kuin vain homo sapiens -laji. Valaatkin, mutta vähemmän kuin ihmiset (eli jumala ilmeisesti suosii tässä asiassa valaita enemmän kuin ihmistä).

"Miksi juuri minä?" on hölmö kysymys, koska siihen sisältyy ajatus, että olisit jotenkin erikoisasemassa muihin nähden ja muuhun eläinkuntaan.

Tästä päästään sujuvasti miettimään väitettä, "jumala on luonut kaikki eläimet ja luonnon".

Jos näin on, hän on luonut systeemin, jossa on tuhottomasti sairauksia.

Hän luonut järjestelmän, joka on täynnä kärsimystä ja suoranaista julmuutta.

Annan yhden esimerkin.

Tarantella pistiäinen.

Se pistää tarantellaa ja näin lamauttaa sen. Sitten se vie halvaantuneen tarantellan pesäänsä. Munii toukan tarantellan sisään. Sitten tämä toukka alkaa syödä tarantellaa sisältäpäin, mutta jättää syömättä tärkeät elimet, jotta tarantella pysyy elossa koko ajan. Eli tarantella on elossa, mutta halvaantuneena sen aikaa kun tämä toukka syö sitä sisältäpäin.

Ja tämä ei ole edes ainoa tälläinen pistiäinen. On myös esim. pistäinen, joka tekee saman torakalle.

Millainen sairas mieli pitäisi olla, että LOISI tarkoituksella jotain näin käsittämättömän julmaa?

Jos ajattelit tarjota tähän ratkaisuksi nyt Saatanaa, niin älä vaivaudu, koska sillä et vastaa mihinkään. Siirrät vain maalitolppaa.

Eli, jos väität jumalan luoneen kaikki eläimet ja luonnon monimuotoisuuden, niin et voi ottaa vain jotain pörröisiä pupuja ja elävältä pehmolelulta näyttävää pandaa tai komeita norsuja ja majesteettisia tiikereitä ulkomuotonsa takia jne.

Sinun on sisällytettävä siihen myös luontoon kuuluva sanoinkuvaamaton kärsimys ja henkeäsalpaava julmuus.

————————————————–

Kreationistithan sanovat, että kalat ovat täydellisesti luotu veteen, eivät ne nyt maalle nouse. Mahdotonta!

Kukaan ei vain ole kertonut sitä tuolle kuvaliitteessä olevalle kalalle, joka kiipeää myös puuhun. Liejuryömijä. Kannattaa lukea hänestä.

Ja sittenhän on muitakin kaloja, jotka voivat viettää kymmenenkin tuntia maalla. Sitten on keuhkokala. On kaloja, jotka kävelevät meren pohjassa.

Tälläkin hetkellä on olemassa siis sen vedestä maalle -prosessin (joka vei miljoonia vuosia) eri vaiheita kuvailevissa kohdissa eläviä lajeja. Ja sehän on mennyt myös toiseen suuntaan. Maalta veteen.

Ei siinä ole mitään mahdotonta kun ottaa vain asioista selvää. Sitä kutsumme oppimiseksi. Vieras käsite kreationisteille, joilla muka on jo kaikki vastaukset. Jumala teki sen. Jos teki, on tehnyt aika oudon ja julman järjestelmän ja, mitä se kertoo tästä luojasta. Melkoinen sairaan mielen omaava sekopää.

————————————————–

Mehän katsomme asioita siitä vinkkelistä, että me ollaan olemassa.

Jos jokin asia olisi mennyt toisin, me ei oltaisi olemassa.

Miten tämä on joillekin niin vaikeaa tajuta?

Me ei olla mikään päätepiste tai, että kaikki tapahtunut olisi tapahtunut, jotta me voitaisiin olla täällä.

Jos dinosaurukset sukupuuttoon ajanut asteroidi olisi tullut vähän myöhemmin, olisi se osunut valtamereen ja dinosaurusten sukupuutto olisi peruuntunut. Nisäkkäät eivät olisi saaneet lokeroa eteensä, jota täyttää.

Jos Maa ei olisi alkuajoillaan joutunut törmäyksen uhriksi, jonka seurauksena muodostui Kuu pitämään vetovoimallaan Maa tasapainossa, ei olisi elämälle suotuisia olosuhteita kehittynyt.

Kaikki muut ihmislajit ovat kuolleet sukupuuttoon ja me oltiin lähellä liittyä siihen samaan joukkoon, johon 99 prosenttia kaikista lajeista, joita koskaan on ollut olemassa, on liittynyt (melkoista haaskausta jumalalta, eikö?). Oli jäljellä muutama tuhat yksilöä ja siksi olemme genettisesti erittäin lähellä toisiamme. Jos ei oltaisi laajennettu elintilaamme, varmaan oltaisiin lajiana jo kauan sitten hävinneet tai, jos meidän aivomme eivät olisi kehittyneet antamaan selviytymiskeinoja sitä kautta. Muutenhan me ollaan aika kömpelö laji itse asiassa.

Suurin osa lajimme olemassaolon ajasta ollaan oltu primitiivisiä keräilijä metsästäjiä. On hyvin pieni prosentti olemassaolomme ajasta, jolloin ollaan oltu nykyisen kaltaisessa elinympäristössä. Ja se näkyy. Edelleen viljellään kaikenlaisia primitiiviä uskomuksia ja taikauskoa ja ollaan viettiemme vietävinä jne.

Onneksi jonkinlainen tasapaino on saatu luotua primitiivisten eläinviettiemme ja menneisyytemme sekä nykyisen elinympäristömme välille.

Mutta katsokaa vain ympärillenne mitä maailmalla tapahtuu. Ei me nyt vielä kovin paljon olla sieltä Afrikan savanneilta kehitytty.

Toisaalta ihmisapina, joka on käynyt Kuussa ja lähettää robotteja Marsiin ja on päässyt selvittelyissään lähelle universumin alkuaikoja ns. alkuräjähdyksineen, on aika hämmästyttävää ja kunnioitusta herättävää, engl. awe inspiring.

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu