Haaste jumalalle-lopputulos

Pari viikkoa sitten heitin jumalalle haasteen, jonka uskovat sanovat olevan kaikkivoipa ja joka on tehnyt ja tekee asioita välittäen ja myös antaa erinäisiä juttuja ihmisille kuten uudelle arkkipiispa Luomalle hänen ystävänsä. Arkkipiispan omien sanojen mukaan.

Tässä haaste:

http://mikahyvrinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256023-haaste-jumalalle

Haasteen aika on nyt ummessa ja kuten liitteenä olevasta kuvasta näkyy, haasteeseen ei ole vastattu. Olisin halunnut, että olisi vastattu.

On siis todettava,

A) Jumala ei huomannut koko haastetta tai ei kyennyt vastaamaan siihen. Tämä olisi melko outoa kaikkivoipalle, joten tämän vaihtoehdon ollessa totta, hän ei liene kaikkivoipa.

B) Jumala ei halunnut tai viitsinyt vastata haasteeseen, vaikka kaikkivoipana tietäisi sen olleen täysin vilpitön. Tästä vaihtoehdosta seuraa mielenkiintoisia.

Vastaamalla minun hyvin vaatimattomaan pyyntöön haasteen muodossa hän olisi ensinnäkin sillä estänyt minun joutumiseni ikuiseen kadotukseen (kts. haaste ja mitä olisin tehnyt, jos haasteeseen olisi vastattu). Nyt joudun ikuiseen kadotukseen, koska en usko ("jotka eivät usko, joutuvat kadotukseen" – Jeesus), vaikka olisi ollut mahdollisuus "pelastaa" harhailemasta tämä epäilijä. Hieman ilkeän puoleista.

Toisekseen hän ilmeisesti suosii joitain, kuten uutta arkkipiispa Luomaa, antamalla heille kuitenkin asioita. Miksi minä en ole samanarvoinen pyynnöissäni kuin joku toinen? Etenkin kun pyyntöni oli hyvin vaatimaton, vaikka verrattuna Luoman ystävien saantiin.

Eikä hän selvästikään arvosta vilpitöntä haastetta ja pyyntöä.

Pakko sanoa jumalalle, tämän vaihtoehdon ollessa totta, fuck you!

C) On tietysti olemassa myös vaihtoehto, että tällaista jumalaa, jota papit ja muut uskovat esittävät olevan (kaikkivoipa jne.), ei ole olemassa.

Ja olemassa olematon ei tietenkään kykene vastaamaan mihinkään haasteeseen, on se haaste kuinka vaatimaton tahansa.

Jos sanon, että arkkipiispa Luoma vain kuvittelee jumalan antaneen hänelle ystävänsä, koska hän uskoo tällaisen jumalaan ja näin ollen yhdistää kaiken siihen, lienen olevani huomattavasti lähempänä oikeaa vastausta kuin, että on kaikkivoipa jumala, joka tekee ja antaa asioita.

Jatkossa, jos ja kun joku sanoo kaikkivoipan jumalan antaneen hänelle jotain, voin todeta hänen puhuvan soopaa tai sitten jumala suosii häntä suhteessa minuun.

 

Haasteeseen ei vastattu.

 

————————————————————————–

ps.

Oletteko muuten huomanneet, että esim. papit eivät ainoastaan väitä tietävänsä millainen jumala on (esim. kaikkivoipa, rakastava jne.), he myös väittävät tietävänsä, missä tämä jumala on (esim. kaiken ulkopuolella, josta seuraa kysymys, miten voit tietää, jonkun olevan kaiken ulkopuolella? Jos tietäisit, ei olisi kaiken ulkopuolella. Tai, että hän on kaikkialla jne.). He väittävät tietävänsä myös, mitä tämä jumala ajattelee ja, mitä tämä jumala on tehnyt ja tekee ja, mitä hän meistä haluaa ja meidän tekevän.

On erittäin tervettä olla skeptinen tällaisia väitteitä kohtaan. Minusta nämä ovat väitteitä, joita he eivät voi tietää.

"The elementary rules of logic: that extraordinary claims require extraordinary evidence and that what can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence".  – Christopher Hitchens

————————————————————————–

 

ps.2.

Kysymys niille, jotka sanovat jumalan tai Jeesuksen puhuneen teille.

Puhuiko hän suomea? Nyky suomea? Mitä murretta? Oliko siinä puheessa ripaus vanhan suomen aikakaudelta tai jopa varhaissuomen aikakaudelta?…

Ja, mistä tiedät sen olleen jumala eikä esim.,…mitä näitä nyt on… sinä itse?

 

—————————————————————————

ps3.

Niille, jotka uskovat olleen puhuva käärme puutarhassa Aatun ja Eevan kanssa (ilmeisesti on ihan oikeita aikuisia ihmisiä, jotka uskovat).

Puhuiko tämä käärme ihmisten kieltä?

 

—————————————————————————-

ps.4.

Kielten kehitys/evoluutio on myös aika hyvä analogia luonnon ja elämän evoluutiolle kun alkaa esim. evoluutioon tutustua. Saa ihan hyvän kuvan periaatteesta miten se toimii. Esim. eri lajien synnyn, lajiutumisen, osalta. Ja myös lajin sisällä, vertaa esim. suomen kielen jatkuva kehitys.

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu