Hullu, Hullumpi, Raamattu (Osa 3)

Tällä kertaa aion jakaa suosikkitarinani Raamatusta. Tämä on tragikoominen kertomus jumalan lähettämästä salamurhaajasta, jonka on määrä tappaa lihava kuningas Eglon.

—————-

(Tuomarien Kirja 3:12-26)

Israelilaiset olivat (taas) rikkoneet herraansa vastaan (jumalalla on yllättäviä ongelmia paimentaa edes yhtä kansanryhmää), joten jumala antaa Moabin kuninkaan Eglonin nousta Israelia mahtavammaksi. Eglon sitten voitti Israelin yms.

Eglon on myös erittäin lihava mies.

Israelilaiset huusivat sitten herraa avukseen ja jumala lähettää vapautustehtävään jonkinlaisen salamurhaajan nimeltä Ehud, joka on vasenkätinen (en tiedä miksi se on tärkeää mainita).

Jumala siis itse antaa Eglonin ensin nousta voittamaan Israelilaiset ja sitten heti perään lähettää jonkun vapauttamaan heidät Eglonilta.

Ennen lähtöään viemään pakkoveroa Eglonille, Ehud takoo miekan ja ottaa sen mukaansa. Hän antaa veron ja palaa sen jälkeen takaisin vielä Eglonin luo ja sanoo salaperäisesti: "Kuningas, minulla on sinulle salaista asiaa.” Eglon käskee palvelijoita poistumaan.

Jännitys tihenee.

Eglon on vilpoisessa kattohuoneistossaan istumassa. Ehud sanoo, että hänellä on Eglonille viesti jumalalta. Lihava Eglon nousee istuimeltaan ja silloin Ehud tempaisee miekan sivultaan ja työntää sen Eglonin vatsaan. Terä uppoaa koko pituudeltaan ja vielä kahvakin uppoaa rasvaan ja englanninkielisissä lisäksi; the ”fat closed upon the blade”. Ehud ei saa vedettyä miekkaa pois. Tämän jälkeen tuleva kohta ei ole jostain syystä suomenkielisessä versiossa, mutta englanninkielisissä se on.

Eli: “And forthwith by the secret parts of nature the excrements of the belly came out.” tai “and the dirt came out”. tai "and his bowels discharged".

Eli Ehud ei saa vedettyä miekkaa pois, koska miekka upposi kokonaan rasvaan ja sulki miekan sinne, kuten englanninkielisessäkin sanotaan, "fat closed upon the blade". Näin ollen mitään ulosvetoakaan ei ole, joten maha ei ole repeytynyt heittäen sisälmyksiään ulos vaan miekka on siellä rasvassa sisässä. Suomenkielisessä, "terä painui sisään koko pituudeltaan, ja kahvakin upposi rasvaan, niin ettei Ehud saanut vedetyksi miekkaansa pois".

Ainoa vaihtoehto oikeastaan on, että Eglon siis paskoi alleen, ”dirt came out”/ ”excrements of the belly”/suoli tyhjeni, bowels discharged.¨(Huom.! siis, ei ole suom. kielisessä).

Ehud käy lukitsemassa kattohuoneiston ovet sisäpuolelta ja poistuu ikkunan kautta.

Palvelijat tulevat takaisin ja huomaavat kattohuoneen ovien olevan lukossa. He tuumaavat; "Kuningas on varmaankin tarpeillaan vilpoisessa kattohuoneessa."

Lopulta he eivät enää jaksa odottaa, hakevat avaimet ja menevät kattohuoneistoon, jossa hyvin lihava Eglon makaa kuolleena ilmeisesti siis omissa ulosteissaan ja miekka sisällä maharasvassa.

Ehud pääsee pakoon.

Jotenkin hillittömän tragikoominen kuolinkohtaus.

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu