al-Holin leirillä kuolee LAPSIA.

Jo otsikon luulisi herättävän jokaisessa auttamisen halun.

Valitettavsti näin ei ole.

Miksi?

Koska lasten äidit.

Etenkin Perussuomalaiset ovat olleet ehdottomia sille, että äitejä ei.

Orpolapsia vain voitaisiin auttaa, ei aina niitäkään.

Kuolleet lapset alle viisivuotiaita. Kuolleiden joukossa on myös ollut ulkomaalaisia lapsia. Kansallisuuksia ei ole kerrottu. Leirillä on edelleen myös suomalaisia lapsia.

13 lasta, joista kaksi ollut orpolasta on palannut jo Suomeen. Neljä äitiä palannut. Näistä ainoastaan 2 orpolasta on onnistuttu palauttamaan suunnitellusti.

Tosiasia lienee, että mikäli lapsia halutaan auttaa, pitää olla valmis myös äitien mukana tulemiseen.

Mutta kyse on LAPSIEN auttamisesta.

Naiset, jotka ovat valmiita ja halukkaita lähtemään tulisi olla valmiina tuomaan lasten mukana, jotta lapset saataisiin pelastettua. Ketään ei tietenkään voi väkisin tuoda.

Viimeisimmät ovat tulleet leiriltä paon seurauksena. Ehkä se jotain kertoo ihmisestä, että tuo lapsensa sellaisista oloista pois. On sitten syyllistynyt johonkin tai ei.

Kun ovat täällä, siitä asianmukaiset viranomaiset jatkavat heidän kanssaan. Itselläni ainakin on luotto meidän poliisi- ja sosiaalityön viranomaisiin.

En tiedä näiden naisten motiiveista lähteä alueelle. En tiedä heidän tarinaansa siellä. Jokaisen kohdalla selvitettävä. Viranomaisten tehtävä.

Naiset saattavat olla syyllistyneet johonkin tai sitten eivät. En tiedä. Sen tiedän, että ovat sinne alueelle jostain syystä lähteneet. Mistä? En tiedä.

Jos jonkun todetaan syyllistyneen yksilöllisten tutkimusten jälkeen rikolliseen toimintaan, sitten tuomitaan sen mukaan. Tuomioistuimet tuomitsee, ei poliitikot, en minä. Kollektiivista syyllisyyttä ei ole vaan jokaisen toimet tutkitaan yksilöllisesti. Myöskään kollektiivista lasten huostaanottoa ei ole vaan se on yksilöpäätöksiä, jonka tekevät viranomaiset. Ei etenkään poliitikot.

Mm. Persut edustaja Veikko Vallin kyseli Twitterissä, että joko palanneet naiset on laitettu mielisairaalaan tai vankilaan?

Oikeusvaltio ei toimi näin. Ei yllätys, että Persulla on oikeuvaltioperiaatteet hukassa.

Jos ei ole syyllistynyt, niin sitten mennään sen mukaan.

Millainen valtio tai ajatusmaailma on sellainen, joka voisi auttaa lapsia, mutta jättäisi heidät mahdolliseen kuolemaan vain, koska lapsen äiti tulee mukana? Äidin, joka ehkä saattaa olla syyllistynyt johonkin.

Sentään tämä hallitus omaa ajatusmaailman, jossa lapsia pyritään auttamaan ja pelastamaan.

Luotan meidän viranomaisten ammattitaitoon mukana tulevien naisten/äitien kohdalla kun heidän tilanne käsitellään.

”Kuolemantapauksista neljä johtui aliravitsemukseen liittyvistä komplikaatioista. Muiden kuolemantapausten taustalla oli ripulia, sydänoireita, sisäisiä verenvuotoja ja verensokerin romahdus.”

”Unicef ja Pelastakaa lapset kirjoittavat tiedotteissaan, että kuolemantapaukset olisivat olleet vältettävissä.

Lapsen kuolema on aina tragedia, mutta entistä traagisempaa, jos se olisi ollut vältettävissä, kirjoittaa UNICEF.”

Perussuomalaiset jättäisivät nämä äitiensä kanssa olevat lapset sinne, mahdollisesti ja hyvin potentiaalisesti, kuolemaan.

Kylmää.

https://yle.fi/uutiset/3-11492284

 

 

 

+3
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu