Alkukantainen syyttelymentaliteetti (Huutokauppakeisari, Pekonen, Haatainen…) (koronatilanne).

Vallalla on jotenkin vastenmielinen syyttelykulttuuri.

Kun HVK:n epäselvät kaupat tuli ilmi, lähes välittömästi ihan toimittajien ”analyyseissa” vaadittiin ministeri Haataisen eroa.

Kun asia hieman eteni, kävi vesiselväksi ettei hän ollut asiasta vastuussa vaan toimijat HVK:ssa, mutta silti jatkettiin eron kyselemistä. Eli hänen olisi pitänyt erota asiasta, josta hän ei ollut vastuussa.

—————–

Toimittaja Päivärinta syytti ministeri Pekosta ”piilossa kykkimisestä”. Ministeri Pekosen kannattaa hankkia parempi avustaja piilossa kykkimistä organisoimaan kun ilmeisen huonosti onnistunut. Jo sunnuntaina Pekonen oli Ylen netissä, HS:ssä, STT:llä ja illalla vielä Ylen pääuutislähetyksessä puhelimitse. Maanantaina oli vieraana Ylen a-studiossa. Lisäksi vastannut kysymyksiin omalla twitter tilillään. Tätä Päivärinnan itkupotkuraivari -kirjoitusta tietysti käytetään totuutena, mutta totuus on toinen.

Ministeri Pekonen a-studiossa sanoi ettei kommentoi STM:n ylijohtaja Sillanaukeen ja kansliapäällikkö Varhilan kommentteja toisistaan. Ensin tehdään selvitys. Tämä on tietysti vastuullista. Kuitenkin esim. IL:ssä se oli kääntynyt otsikossa muotoon ”Pekonen ei suostunut vastaamaan…” eli luotiin tietty kuva ministeristä. Eli Pekosta syytettiin otsikon antamassa kuvassa siitä, että hän ei alkanut syytellä ennen selvitystä.

—————–

Yritys puolelta yksi esimerkki.

Huutokauppakeisarin Business Finlandilta saaman yritysavustuksen teilaaminen. Moni ei ilmeisesti tiedä tai tajua, että Palsanmäkien Huutokauppa on oikea yritys, ei vain joku tv-ohjelman kulissi. Huutokauppakeisari Palsanmäki on ihan oikea yrittäjä vaimonsa kanssa, ei vain televisio-ohjelma.

Toimittajia myöten tätä tapahtuu mm. erikoinen toimittaja Timo Haapala nälvi twitterissään.

Voin hyvin kuvitella kuinka tällainen tilanne iskee heidän yrityksen kaltaiseen toimintaan rajusti. Ymmärtääkseni kaikki muu liiketoiminnassa on seis paitsi nettipuoli jotenkin juuri ja juuri toimii ja tähän he ovat sen avustuksen saaneet, sen kehittämiseen, jotta firma pysyisi pystyssä. Kannattaa lukea heidän facebook sivultaan kirjoitus. Business Finlandin avustuksethan oli nimenomaan tarkoitettu yrityksille, jotka ennen koronatilannetta olivat kannattavalla pohjalla ja avustuksilla pyritään ettei ne menisi nurin.

Onko Palsanmäkien yritys jotenkin vähäpätöisempi kun siitä on tehty tv-ohjelma? En suoraan sanottuna ymmärrä tällaista leimaamista ja syyttelyä. Se on heidän elinkeinonsa ja oikea yritys.

——————

Tässä nyt muutama esimerkki. Kun on seurannut tätä syyttelyä, mitä ilmassa on, niin tullut mieleen noitavainot. Nyt ei onneksi sentään polteta ketään roviolla elävältä, mutta samanlainen primitiivinen, alkukantainen mentaliteetti. On tavallaan päätetty omassa päässä, että ko. henkilö on syyllinen ja siksi ei voida siitä luopua. Vastaa syytetty kysymyksiin kuinka hyvin tahansa niin se menee ohi, koska on jo päätetty, että hän on syyllinen.

Annan vinkin.

Kannattaa joskus odottaa hetki ennen kuin reagoi, antaa tilanteen kehittyä. Yleensä se asian koko kuva löytyy vasta hetken päästä.

 

 

 

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu