Arvoisa Päivi Räsänen, et ole saanut syytettä uskonnon harjoittamisesta tai Raamatun lainauksista vaan omista puheistasi.

Päivi Räsänen, et ole saanut syytettä Raamatun siteeraamisesta tai uskontosi harjoittamisesta.

Valtakunnansyyttäjä ei ole viemässä uskonnonvapauttasi pois, ei edes esittänyt sellaista.

Voit täysin vapaasti uskoa jatkossakin, vaikka puhuviin käärmeisiin.

Kuten tästä valtakunnansyyttäjän tiedotteesta käy ilmi (olet varmasti siitä tietoinen), syyte on tullut omista kirjoituksistasi ja puheistasi:

https://syyttajalaitos.fi/-/paivi-rasaselle-ja-luther-saation-juhana-pohjolalle-syytteet-kiihottamisesta-kansanryhmaa-vastaan

Huomaatte varmaan kuinka tiedotteessa ei mainita Raamattua kertaakaan.

Syyte on tullut ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”:

Suomessa rikoslaki (39/1889) määrittelee kiihottamisen kansanryhmää vastaan 11 luvussa, joka sisältää sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Lisäksi 10 a §:ssä erotetaan rikoksen törkeä muoto.

Solvausta ja panettelua ei sinänsä laissa määritellä, mutta lain esitöissä annetaan esimerkkejä:

”Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne.”

 

Esim. olet väittänyt homoseksuaalisuuden olevan ”tieteellisesti todistettu psykoseksuaalisen kehityksen häiriö”. Ei pidä paikkaansa. Tällaista ei myöskään Raamatussa ole.

Olet myös sanonut, että ”jos homoseksuaalisuus on geneettistä, se on silloin geneettinen rappeuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä.”

Tällaistakaan ei Raamatusta löydy.

Olet vedonnut Raamatun viestiin koskien homoseksuaaleja perusteeksi omille puheillesi ja sehän viesti ei kovin kiva ole kuten esim.

3.Mooseksen Kirja 20:13

”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

Tekisi mieleni kysyä, Päivi, allekirjoitatko jumalan käskyn? Tämä on siis sen tahon itse antama käsky, jota pidät auktoriteettina.

Valtakunnansyyttäjä on siis päättänyt syyttää sinua Päivi sinun omista kirjoituksistasi ja puheistasi. Ei Raamatun lainauksista tai uskontosi harjoittamisesta.

Tämä on helppo ymmärtää, pidäthän kirjoituksissasi ja puheissasi homoseksuaalisuutta sairautena ja häiriönä ja myös häpeänä.

”Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.”

 

Mutta senkin sanon, että olet juridisesti syytön niin kauan kuin asia on käsitelty ja tuomio tulee. Vasta sitten olet mahdollisesti syyllinen oikeudellisesti, jos oikeus katsoo lain kohdan täyttyvän.

 

Mutta senkin sanon, että oman arvioni mukaan se täyttyy. Kirkkaasti. Mielestäni jo se, että olet Helsinki Pride -tapahtuman yhteydessä julkaissut tekstin, jossa annetaan viite tuohon yllä olleeseen Mooseksen kirjan lainaukseen (kts.kuva alalaita), täyttäisi lainkohdan;

”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää… seksuaalisen suuntautumisen… perusteella”

Olennaista asiayhteys (Pride). Tästä lainauksesta et kuitenkaan ole syytteessä vaan omasta kirjoituksestasi, jossa kerrot seksuaalivähemmistöjen olevan häpeä ja synti.

 

Tohdin ehdottaa, Päivi, kannattaisiko arvioida suhdettasi tähän Raamatun jumalaan uudelleen. Sinun ei olisi enää pakko ja ei enää tarvitsisi puolustella muita ihmisiä halventavia tekstejä ja seisoa niiden takana ja jakaa niitä.

En ole uskonnonvapauttasi kuitenkaan viemässä, itse asiassa puolustaisin sitä, vaikka arvioisit mieluummin jääväsi uskontosi vangiksi kuin vapauttaa itsesi kahleista näkemään maailma väreissä. Uskonnonvapautesi ei kuitenkaan ole vapautus rikoslaista. Se ei ole myöskään vapaus halventaa muiden ihmisarvoa.

Ajatuksen tasolla. Pohdi asiaa.

Raamatun jumala ei nimittäin ole kovin miellyttävä tyyppi ja väkivaltainenkin on. Jeesus, joka siis on jumalan poika ja jumala itse ja myös jokin haamu, ei ole sen parempi:

…Kun herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. (UT)

Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.” (Raamattu/UT).

”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.” (Jeesus).

 

Jumalan tappamiset/tappamisen hyväksymiset/käskemiset Raamatussa lukuina. Paljonko?

Luku on murhaava 2,476,635 eli yli kaksi miljoonaa + 1 (kun jumala lähettää oman poikansa kuolemaan tai itsensä). Löytyy Youtubesta video nimellä ”How many has god killed UPDATED”.

Siihen on laskettu vain sellaiset, joissa on annettu jokin luku. Esim. Nooan tulvaa, jossa jumala hukuttaa lähes kaikki, ei ole mukana tai kun jumala surmaa kaikki esikoispoikavauvat ja tarvitsee muistutukset oviin itselleen, että tietää surmata oikeat, sitä ei ole.

Saatana muuten surmaa vain kymmenen. Jobin pojat ja tyttäret. Nekin jumalan hyväksymänä.

Niin, tällaista siellä Raamatussa on. Lukekaa itse.

 

Tämä sama jumala antaa käskyn ”älä tapa”, mutta sehän koskeekin vain sitä omaa porukkaa. Muita kyllä voi ja pitääkin pistää matalaksi surutta lähes välittömästi käskyn antamisen jälkeen.

Tämä sama jumala myös antaa käskyn ”älä tee aviorikosta”, mutta saattaa raskaaksi toisen miehen vaimon (Joosefin Maria).

 

Uskonnonavapaus tarkoittaa myös vapautta olla uskomatta uskontojen väitteisiin. Sinun jumalallasi, Päivi, ei ole minkäänlaista auktoriteettia minua kohtaan. Katson sen olevan mielikuvitusystäväsi. Katson Raamattusi olevan primitiivisten miesten kirjoittamista teksteistä koottu tekstikokoelma, joissa esiintyvä päähenkilö heijastelee näiden miesten ajatuksia. Jos hän tästä minua rankaisisi olemassa ollessaan, kuten Raamatussa uhkaa, niin silloin minä olen moraalisempi kuin hän. Koska hän tietäisi, että olen vilpittömästi asiaan tutustunut ja en mitenkään kykene väitteitä ostamaan. Moraalinen ja oikeudenmukainen jumala sanoisi ”no, ainakin olit rehellinen”, ei kuten Raamattu kertoo: ”…Kun herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä ja rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä suostu olemaan kuuliaisia Herramme Jeesuksen evankeliumille. (UT)”

Meitä ei erota, Päivi, kuin yksi jumala. Uskon vain yhteen jumalaan vähemmän kuin sinä:

”When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.”
– Stephen F Roberts

https://www.rationalresponders.com/a_big_list_of_gods_but_nowhere_near_all_of_them

 

 

Kirjoitin muuten jutun tekstistäsi ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.”. Tekstistäsi, josta käy hyvin selväksi, mitä homoseksuaaleista ajattelet:

 

Sinua henkilönä ja nisäkäslajitoverina, Päivi, minulla ei ole mitään vastaan. Puheitasi ja kirjoituksiasi ja sitä mihin ne perustat, sitä vastoin on. Mielestäni sinun tulisi opetella arvostamaan muita sellaisina kuin ovat, kuunnella heitä ja katsoa joskus sen yhden kirjasi ulkopuolelle, vaikka vilkaiset nopeasti ensi alkuun. Saatat huomata, että ei se niin kamalaa olekaan.

Valinta on sinun, valitsetko mustavalkoruutuisen tv:n vai väritelevision? Väriteleviosta mustavalkoelokuvatkin näkyvät kun taas mustavalko-tv on sitä samaa aina vaan.

 

+12
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu