Arvoisa Pekka Lehtinen, hallitus ei ole siirtymässä fasismiin. Kysymyksesi (Uusi Suomi -teksti) siitä on virheisiin perustuva.

Pekka Lehtinen kirjoittaa Uudessa Suomessa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pekkalehtinen1/onko-suomen-hallitus-siirtymassa-siirtynyt-fasismiin/#comment-3526805

”Hallitus on nyt jo tallannut perustuslain jalkoihinsa turhana paperina, josta ei tarvitse välittää.”

Koronapassi meni perustuslakivaliokunnasta läpi yksimielisesti ilman vastalauseita.

”Hyviin, kuuliaisiin, jotka ovat ottaneet koronarokotukset ja joille voidaan antaa koronapassi, joka oikeuttaa kaikkeen elämään täällä maassa.

Huonoihin, kelvottomiin, jotka eivät ole ottaneet koronarokotuksia ja joille ei voida antaa koronapassia.”

Koronapassi sisältää myös sairastetun koronan ja koronatestituloksen eli esim. negatiivisella tuloksella pääsee yhtä lailla kuin rokotukset ottamalla eli ei pakota ottamaan rokotetta.

Elleivät nämä kelvottomat vieläkään ota koronarokotetta, he eivät pääse linja-autoihin, juniin, lentokoneisiin, takseihin, laivoihin ym.

Ellei tämä auta, he eivät voi enää mennä töihin mihinkään työpaikkaan. Heidät irtisanotaan kaikista työpaikoista.

Ellei tämäkään vielä auta, kelvottomat eivät pääse enää kauppoihin, he eivät voi enää mennä ostamaan ruokaa, eivät voi mennä apteekkiin, eivät voi mennä lääkäriin, eivät sairaalaan.”

Passi ei koske tällaisia eikä voi koskea (Suomessa ainakaan. Italiassa laajennettii julkiseen liikenteeseen. Avainsana tässä on Italia, joka ei ole yhtä kuin Suomi. Suomi määrittää oman perustuslainsa puitteissa. Väitteet irtisanomisista tai lääkäriin pääsystä nyt ovat ihan täyttä soopaa ja täysin mahdottomia: ”Julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen Itä-Suomen yliopistosta sanoo, ettei koronapassiin liity ylitsepääsemättömiä oikeudellisia esteitä. Sen käyttö olisi kuitenkin laisäädännössä rajattava selkeästi tiettyihin palveluihin.

– Selvää on, ettei koronapassia voisi käyttää avaimena julkisiin tiloihin pääsemiseksi. Sama koskee tiettyjä kulkuvälineitä, kuten busseja ja junia, Voutilainen toteaa” (https://yle.fi/uutiset/3-12037935))

”Ellei tämäkään vielä auta, kelvottomat suljetaan koteihinsa ja he eivät saa mitään palveluja.”

”Ellei tämäkään auta, kelvottomille rakennetaan keskitysleirejä, jonne heidät siirretään ja heidän omaisuutensa takavarikoidaan.”

”Tähänkö Suomessa ollaan menossa? Kansa jaetaan kahteen luokkaan, hyviin ja kelvottomiin.”

Ihanko tosissasi kirjoitat tällaista?

”Mitä tästä sanoo oikeuskansleri? Kuinka pitkälle voi hallitus mennä? Eikö nyt ole jo ylitetty perustuslain pykälät?”

Ei ole ylitetty. PeV totesi perustuslain mukaiseksi yksimielisesti.

”Vapaus rokotuksen ottamiseen pitäisi säilyttää, eikä se saisi jakaa ihmisiä!”

Ja vapaus on säilytetty, koska passi sisältää siis mm. testituloksen. Ketään ei pakoteta rokotuksen ottamiseen.

 

Lähes koko kirjoitus on täyttä potaskaa.
”Eikö tämä ole fasismia. Ellei tämä ole fasismia, niin mikä sitten? Eikö tämä Hitlerin malli pelota?”
Kysyy kirjoittaja omien järjettömien väitteidensä ja esimerkkiensä päälle.
Vertaamalla koronapassia Hitlerin toimiin kirjoittaja osoittaa menettäneensä kaiken suhteellisuudentajunsa ja osoittaa oman moraalinsa ja älynsä alennustilan. Varmasti pystyt parempaan kuin tällaiseen, joka halventaa ja aliarvioi niitä tapahtumia, joita Hitlerin Saksassa koettiin mm. juutalaisia kohtaan. Rokotteet suojaavat ihmisten terveyttä. Koronapassi antaa mahdollisuuden toimijoille välttää rajoitukset ja turvata toimintaansa.

 

Nämä huonot ihmiset, nämä hallituksen mielestä kelvottomat eivät enää pääse baareihin, ravintoloihin, yökerhoihin.

Elleivät nämä kelvottomat vieläkään ota koronarokotteita, niin hallitus kieltää heiltä pääsyn elokuviin, konsertteihin, teatteriin, yleisötapahtumiin, urheilutapahtumiin ynnä muihin.”

Tässä on sellaisia kohteita, missä passia voidaan käyttää (osa tekstissä, joka ei ole potaskaa), JOS on rajoituksia, jotka kohdistuvat mm. yleisömääriin.(Passi vapaaehtoinen).

Koko passin ajatushan on, että mikäli paikallisesti tai valtakunnallisesti tulisi rajoituksia, niin esim. teatteri voi passin käyttöönottamalla VÄLTTÄÄ rajoitukset ja toimia normaalikapasiteetilla.

Mutta kirjoittajan väitteet ja johtopäätökset eivät pidä paikkaansa. Ketään ei pakoteta ottamaan rokotetta. Passi siis sisältää esim. testituloksen, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn siinä missä rokotukset. Passi mahdollistaa siis toimijoille VÄLTTÄÄ mahdolliset päälle tulevat rajoitukset. Kyse on terveysturvallisuuden mahdollistamisesta tilaisuuksissa/tapahtumissa ilman, että tarvitsee rajoittaa yleisömääriä ja näin ollen vältetään taloudellisia tappioita.

Mutta fakta on se, että tällä hetkellä rokottamattomat ovat kuormittaneet sairaanhoitoa, jopa niin, että esim. sydänleikkauksia jouduttu siirtämään. Jos et ota rokotetta, niin sekin on valinta ja kannat sen mahdolliset seuraukset. Ei yhteiskunta voi kuitenkaan olla panttivankina.

Mutta toivoisi, että rokottamattomaksi jääminen tai koronapassin vastustaminen tehtäisiin edes järkevämmin perustein kuin tämän kirjoittajan väitteet.

 

Joten ei, hallitus ei ole siirtymässä fasismiin. Koko väite on järjetön ja perustelut kysymykselleen vielä järjettömämpiä.

 

Tässä tietoa passista, jos sattuu oikea tieto kiinnostamaan:

https://stm.fi/koronapassi

+9
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu