Eduskunnan oppositio (Persut, Kokoomus, KD, LiikeNyt) heikentävät Suomen turvallisuustilannetta pelaamalla hybridivaikuttajien pussiin.

Tämä on kova väite, mutta valitettavasti on tultava tähän lopputulokseen.

On oikeastaan täysin käsittämätöntä kuinka oppositio tällä hetkellä toimii ja millaista kuvaa se levittää Suomesta ulospäin.

Olen kirjoittanut tästä muutaman tekstin ja en ala kaikkea toistamaan. Ovat liitteenä, joten sieltä voi käydä väijymässä.

 

Ensinnäkin he murentavat hallituksen selvää viestiä, että Suomi reagoisi ja rajat voitaisiin sulkea.

Pääministeri Marin (kyselytunti 11.11.21):

”haluan myös vakuuttaa sen, että ilman muuta hallitus tällaisessa vastaavassa tilanteessa toimisi ja koko Suomi toimisi. Me emme tällaista toimintaa hyväksy tuolla rajalla, me emme hyväksyisi sitä omilla rajoillamme”

Oppositio taas luo kuvaa, että näin ei olisi, että rajat olisivat auki kaikille ja mitään ei tehtäisi.

Otan yhden esimerkin kirjoittamistani:

Edustaja Sanna Antikainen (Persut) kyselytunnilla (11.11.21):

”Se, että rajamme ovat rajoituksetta auki koko maailmalle, on näiden hybridivaikuttajien tavoite. He käyttävät tätä länsimaiden heikkoutta häikäilemättömästi hyväksi, ja te, hallitus, mahdollistatte tämän toiminnan Suomessakin…

…Mutta nyt, hallitus, teidän toimimattomuutenne ja sekavat lausuntonne ovat kutsuhuutoja Lähi-itään ja signaaleja Kremliin.”

 

Jos vastaavanlainen tilanne tulisi Suomen rajalle kuin Valko-Venäjällä, se olisi vihamielinen teko ja tottakai Suomi reagoisi. Kyse ei olisi normaalista pakolaiskriisistä.

Yksityiskohtaisesti miten reagoisi, miten toimisi jossain tietyssä tilanteessa, niin eihän tällaisia pidä huudella ulos. Kertoa miten meidän viranomaiset toimisi jossain tietyssä tilanteessa. Ja kuinka Suomi on varautunut. Nykymaailmassa huutelu kyllä kulkeutuu muualle ja se taas valuu suoraan hybridivaikuttamista suorittavienkin tietoon ja pelaa heidän pussiin. Sitten olisi mukava suunnitella kuinka kierretään toimet kun ne ovat tiedossa.

Ei mitään järkeä vaatia tällaisia tietoja/suunnitelmia julkisuuteen. Keskustelun oltava yleisellä tasolla kuten esim. hallituksen viesti eli Suomi reagoisi, rajat voidaan sulkea ja vastaavaa ei missään tapauksessa hyväksyttäisi Suomen rajalla. Tarkemmat yksityiskohdat kuuluu viranomaisille.

Ja mikäli lainsäädännössä on jotain täydennettävää, niin ei niitäkään tule kailottaa suureen ääneen ulos vaan miettiä sisäisesti yhteistyössä niitä.

Toistan; ei mitään järkeä huudella tällaisia ulospäin saati vaatia, että niin tehtäisiin.

Se heikentää Suomen turvallisuustilannetta.

Se pelaa suoraan hybridivaikuttamisen laariin, mm. Lukasenkan & co. pussiin.

 

Pistin hyvilläni merkille, että uusi sisäministeri Krista Mikkonen otti kantaa tähän kun astui virkaansa:

https://yle.fi/uutiset/3-12195094

”Hieman hämmästyttää se, että välikysymyksen kautta halutaan tuoda julkiseen keskusteluun asioita, jotka eivät kuulu julkisen keskustelun alle, Mikkonen sanoi”

”Mikkonen vieroksuu sitä, että julkisuudessa vaaditaan hyvin yksityiskohtaisia tietoja siitä, miten Suomi toimisi missäkin tilanteessa. Mikkosen mukaan tiedot Suomen varautumisesta halutaan pitää pienessä piirissä lähinnä viranomaisten tiedossa.

– Ymmärrän hyvin, että tämä on sellainen kysymys, josta poliittisesti halutaan lähteä etsimään erilaisia ristiriitoja, mutta en pidä sitä meidän kansallisen turvallisuutemme näkökulmasta hyvänä asiana.”

Tämä on aivan totta ja hyvä, että sisäministeri sen sanoo ääneen.

 

Miksi meidän oppositio murentaa hallituksen viestiä, että Suomi reagoisi?

Miksi oppositio luo totuuden vastaista mielikuvaa, että rajat olisivat auki kaikille ja mitään ei tehtäisi?

Miksi oppositio kailottaa ääneen mahdollisia lainsäädännön aukkoja ulospäin ja antaa totuuden vastaisesti kuvaa, että nykylainsäädännöllä ei voitaisi reagoida ja ei voitaisi varautua?

Miksi oppositio vaatii tuomaan julki viranomaistoimia ja varautumista, joita ei pitäisi huudella ulos?

Miksi opposition ensimmäinen reaktio on alkaa luopumaan ihmisoikeuksista ja kertoa ettei ketään tulisi auttaa tilanteessa, jossa:

(Rajavartiolaitoksen tilanne- ja riskianalyysiyksikön päällikkö Mikko Lehmus Yle/13.11.21)

 

Oppositiolle jopa lasten auttaminen ja muiden, jopa hengenhädässä olevien, on sellainen, josta ei tule pitää kiinni. Tämä Haaviston lausunto on heille ongelma välikysymyksen perusteella:

Siellä voi aina olla niitä, jotka oikeasti tarvitsevat humatääristä apua, joiden hengestä ja terveydestä voi olla juuri sillä hetkellä kysymys.

Tämä on jo toteutunut Puolan rajalla ja siellä noudatettu Suomen opposition linjaa. Seuraus: lapsia kuollut hypotermiaan metsiin kun kukaan ei tee mitään.

Puolakaan ei ole päästänyt avustusjärjestöjä ja ihmisoikeustoimijoita rajalle.

 

Suomen oppositio; Persut, Kokoomus, KD, LiikeNyt, ovat toiminnallaan heikentämässä Suomen turvallisuustilannetta.

He pelaavat hybridivaikuttajien pussiin.

 

Jos joku tällainen taho kuunnellut viime aikoina Suomen opposition edustajia, on tullut johtopäätökseen, että tuonne kannattaa lähteä kun sinne pääsee ja rajat on täysin auki ja mitään ei tehdä.

Jos taas nähnyt hallituksen viestin, niin alkaa empimään kun tietää, että tuo maa kertoo jo etukäteen reagoivansa, rajat sulkeutuu ja toimintaa ei hyväksytä ja varautumista on jo tehty. Ja ettei hädänalaisilla kiristäminen ja propagandan tekeminen onnistu kun tuo maa sanoo jättävänsä mahdollisuuden hädänalaisimpien auttamiseen. Emme pääse sanomaan , että ”katsokaa kuinka Suomi rankaisee viattomia siirtolaisia.” (Valko-Venäjän media: ”Puola rankaisee viattomia siirtolaisia.”).

 

”Haluan myös vakuuttaa sen, että ilman muuta hallitus tällaisessa vastaavassa tilanteessa toimisi ja koko Suomi toimisi. Me emme tällaista toimintaa hyväksy tuolla rajalla, me emme hyväksyisi sitä omilla rajoillamme”

– Pääministeri Sanna Marin

———————————————————————————————————

 

 

 

+3
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu