Haavisto ja Al-Hol

Julkisuuden ja sosiaalisen median (etenkin Perussuomalaisten) perusteella Haavistosta on annettu kuva, että hän juonii kaikkien selkien takana omia mysteerisuunnitelmiaan ja operaatioitaan, on valehtelija ja suorittanut lainvastaisia toimia halutessaan palauttaa ISIS-naiset Suomeen.

Onko moni pysähtynyt kiihkossaan ajattelemaan kuinka realistinen kuva tämä on?

Jos tästä riisutaan kaikki kiihko ja öyhötys pois, asiassa ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä.

Mikäli lainvastaisia toimia olisi tehty, varmasti siihen olisi Ulkoministeriössä puututtu ja pysäytetty. Ei ulkoministeri yksin asioita valmistele/hoida.

Onko ollut joitain näkemyseroja mitä voidaan tehdä? Varmasti.

Ulkoministerin selkeä viesti on ollut; voidaanko näiden lasten auttamiseksi tehdä jotain? Tässä on se koko asian ydin: LAPSET. Ei ne naiset. LAPSET. Asia, jota esim. PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-Aho jatkuvasti vääristelee puhumalla, että ISIS-naiset ollaan palauttamassa.

Selvitteleviin ja valmisteleviin toimiin liittyy suunnitelmia, yksityiskohtaisiakin. Sen nyt luulisi jokaisen ymmärtävän.

Tällainen maallikkokin tajuaa, ettei kaikkea voi kertoa julkisuuteen. Ei tällaisia tilanteita ja toimintasuunnitelmia valmistella julkisuudessa. Se on normaalia toimintaa.

Ei se ole salamyhkäistä tai salaista.

Ulkomisteri on todennut, että mitään massapalautus suunnitelmaa ei voida oikein edes tehdä, koska väistämättä jokainen olisi yksilöllinen ratkaisu yksilöllisine turvallisuusselvityksineen ja lasten tilanne huomioiden jne.

Näinhän se on. Eihän näitä naisiakaan voida niputtaa samaan. Sekin olisi virhe. Varmasti on erilaisia polkuja heilläkin ja haluavatko lähteä vai ei jne..

Massapäätös, ettei ketään palauteta eli ei tehdä mitään. Tämä lienee mahdoton perustuslain ja ihmisoikeussopimusten kannalta (etenkin lasten kohdalla).

Nykyisessä tilanteessa kaikkein todennäköisin toimintamalli lienee poliittiselle päätökselle jotenkin tämän suuntainen:

  • orpolasten kohdalla virkamiesvetoinen päätös ja palautus.
  • lapsien kohdalla, joilla äiti mukana yhtälössä, yksilölliset erilliset päätökset.

Sekin on hyvä muistaa, että leirin tilanne voi muuttua milloin tahansa. Se voi lähteä purkautumaan jostain syystä. Silloinkin on oltava valmius eri viranomaisilla, miten toimitaan. Näillä naisillahan on oikeus palata Suomeen. Ja tämä myös liittyy tehtyihin suunnitelmiin valmistevissa toimissa.

Mikä se sellainen ulkoministeri olisi, joka tällaisessa tilanteessa pyörittelisi peukaloitaan ja viskelisi lyijykyniä kattoon kuin Fox Mulder X-Filessa tylsistyneenä kun ei tarjottu hommia.

Haavisto on itse tiedotteissaan kertonut pykälät, joiden pohjalta toiminut eittämättä poikkeuksellisessa tilanteessa. Hänen johtoajatuksenaan (ja ulkoministeriön) on ollut LASTEN auttaminen. Hän ei ole missään vaiheessa provosoitunut vaan selventänyt asiaa niiltä osin kuin julkisuuteen voi kertoa. Hän ei voi kertoa sellaista, joka vaarantaisi virkamiesten tai esim. näiden lasten turvallisuuden.

Haavistosta on itselläni kuva, että hän tarttuu tehtäviinsä kovalla tarmolla. Hän on erittäin kokenut kansainvälisissä kriisitehtävissä. Kyllä hän tietää lainvoimaisuuden ja lakien mukaan toimimisen tärkeyden ja miten monimutkainen ja vaikea tällainen tilanne voi olla. Ja sen ettei yksin voi tällaisia kukaan valmistella ja toteuttaa.

Se, että hän pyrkii tekemään kaikkensa, jotta ainakin osa niistä LAPSISTA  saataisiin turvaan, ei ansaitse vittuilua tai tarkoituksenhakuista vääristelyä ja lietsomista.

Se ansaitsee abloodit. Hän toimii kuten vastuullisen ulkoministerin kuuluukin toimia. Hän hoitaa hommiaan.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu