Haaviston tutkinnasta. Vaikea nähdä valtakunnanoikeutta.

Poliisi esitutkinnan jälkeen epäilee (HS:n mukaan) rikoksesta. Kaikille Persuille, jotka pää punaisena huusivat syyttömyysolettamaa Mäenpään kohdalla, huutakaa tässäkin. On näyttänyt unohtuvan. Miten sattuikaan?

Olen tietysti mediassa olleiden tietojen varassa, joten niiden perusteella, on aika vaikea nähdä sellaista törkeää rikosta tapahtuneen, josta pitäisi viedä valtakunnanoikeuteen.

Moitittavaa voisi löytyä kyllä. Haavisto näyttää ylireagoineen konsulipäällikkö Tuomisen kohdalla kun päätti vielä esittää siirtoa toisiin tehtäviin sen jälkeen kun al-Hol asiat otettiin pois.

Haavisto pyysi tätä anteeksi Tuomiselta.

Siirtoa ei myöskään koskaan tapahtunut. Tuominen on edelleen konsulipäällikön toimessaan.

Haavisto ei ole pyytänyt Tuomista tekemään mitään rikollista, koska asetettu erityisedustaja on tehnyt/tekee ymmärtääkseni juuri sitä mitä Haavisto Tuomiselta pyysi. Konsulilain puitteissa hallituksen tahtotilan mukaisesti, lasten auttamiseksi. Poliittinen päätös tuli myöhemmin. Perustuslakivaliokuntakin katsoi ettei siinä ole ollut mitään ongelmaa, eikä tutkittu poliisissa. Poliisille meni tutkittavaksi ainoastaan Tuomisen siirto toisiin tehtäviin (joka siis ei edes toteutunut).

Niiden tietojen pohjalta, mitä nähnyt, niin moite perustuslakivaliokunnalta/eduskunnalta Haavistolle voisi olla paikallaan, mutta vaikea tosiaan nähdä jotain valtakunnanoikeuden arvoista, törkeää rikosta tapahtuneen.

Esim. mitä henkilökohtaista hyötyä Haavisto olisi tässä tavoitellut tai saanut? Hän toimi auttaakseen lapsia, ei omia asioitaan.

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu