Hallituksen Al-hol -linjaus on selkeä

Linjaus on selkeä. Ei siinä viranomaisten selkien taakse mennä tai pakoilla vastuuta:

Lasten kohdalla, joilla äiti yhtälössä mukana, yksilölliset ratkaisut viranomaisten selvittelyjen ja harkinnan perusteella koskien näitä naisia.

Velvollisuutta naisten palauttamiseen ei ole, joten mikäli turvallisuusselvityksen perusteella ei ole edellytyksiä ja leiriä hallinnoivien linjaus on, että ei voi erottaa, jää palautus suorittamatta, myös lapsen osalta. Ainakin siinä vaiheessa. Paitsi, jos esim. lapsen teveydentilan perusteella leiriä hallinnoivat tekevät poikkeuksen. Ovat neovoteltavia ja selvitettäviä asioita (viranomaiset).

Hallituksen linja ja päätös on pyrkiä lapset palauttamaan. Toimivalta ulkoministeriöllä ja viranomaisilla (harkinnat selvityksineen). Pystytäänkö kaikkia, se on toinen kysymys.

Orpolasten kohdalla tilanne varmasti helpompi.

Hallitus ei voi tehdä päätöksiä ja linjauksia, jotka olisivat ihmisoikeussopimusten ja Suomen lakien vastaisia.

Miksi viranomaisvetoisesti toimitaan harkinnoissa, selviää videon kohdasta 15.30 alkaen (kysymys-vastaus [pääministeri] ): https://yle.fi/uutiset/3-11120693

Tuntuu, että tässä on sellaista, että ei edes haluta ymmärtää mitä on linjattu ja miksi. Ihmisille, jotka ovat päättäneet olla ymmärtämättä, on mahdotonta selvittää asiaa, vaikka kuinka selvästi linjaisit.

Etenkin Perussuomalaisilla on kaikki taas niin kovin epäselvää.

+1
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu