Hallitus kiinnostunut ihmisistä. Oppositio kiinnostunut hallituksen syyttelystä.

Hallitus ja pääministeri: Miksi vakavarainen yritys sulkee kannattavan tehtaan tällaisessa tilanteessa (koronakriisi), mikä on vastuu?

Oppositio: Miksi hallitus ja pääministeri nyt noin yrityksiä mollaa?

Siinä ero.

Esim. pääministerin esittämä kysymys on erittäin perusteltu. n.1,4 miljardia voittoa tehnyt, osinkoja korottanut yritys sulkee kannattavan tehtaan keskellä vakavinta kriisiä sitten sotien. Toimitusjohtajan mukaan syylliset ovat kaikki muut paitsi oma peilikuva. Tj., joka seitsemän miljoonan vuosituloilla kehtaa arvostella työntekijöiden palkkatason olevan liian korkea. Kirjoitti kirjeen, jonka väitteet olivat isolta osaltaan virheellisiä: https://www.hs.fi/talous/art-2000006616900.html?share=b87b3c91cf6edb9a1a86c1ae8d49f1cc

Nämä väitteet tietysti upposivat oppositioon kuin kuuma veitsi voihin. Ne otettiin keppihevoseksi hallituksen syyttämiseen ilman pienintäkään kriittistä ajattelua. Oppositiossa ollaan enemmän kiinnostuneita, miten tätä Kaipolan tilannetta saataisiin hyödynnettyä hallitusta vastaan kuin näistä työnsä menettävistä. On menty enemmänkin UPM:n puolelle ja sen miljoonapalkkaisen toimitusjohtajan. Sieltähän se löytyy se absoluuttinen totuus.

Hallitusta syytetään mitä villeimmistä asioista. Ei muka kiinnosta Suomen etu ja työntekijät yms. roskaa. Ehkä siksi näin kun eihän sitä voi hallituksen kanssa olla yhdessä rintamassa. On pakottava tarve vain vastustaa. On häivytetty kaikkien muiden vastuut totaalisesti. Samahan on käynyt myös ylipäätään tämän koronatilanteen aikana. Hallitus sitä ja hallitus tätä. Joko ei aidosti ole ymmärrystä vastuista tai ei halua ymmärtää tai sitten ollaan epärehellisin kortein pelaamassa.

Oletteko eri mieltä pääministerin ja hallituksen peräänkuuluttamasta yrityksen vastuusta? Riittääkö oikeasti muka ymmärrys tälle ratkaisulle tällaisen kriisin keskellä?

Hallituksesta taas on kuulunut erittäin perusteltuja kysymyksiä UPM:n vastuusta tässä tilanteessa. Ollaan kysytty sitä näiden työntekijöiden puolesta julkisuuteen.

Itselläni ei riitä ymmärrys ymmärtämään UPM:n ratkaisua. Kysyn itsekin, missä on yrityksen vastuu? Miten nukutte yönne? Hyvinhän se varmaan nukuttaa tj.:lla siellä setelikasan keskellä kuin Kroisos Pennosella.

Tuntuu, että yritys on mennyt sieltä mistä aita on matalin. Samoin tuntuu, että oppositio menee sieltä mistä aita on matalin. On niin laiskaa, että masentaa.

Voi kuvitella, että ei ole hallituksella helppo harjoitus tämä. Samalla kun joutuu painimaan valtavan määrän asioita kanssa ja tasapainoilemaan niiden kanssa kiikkerällä narulla, saa kuunnella potaskaa ja syyttelyä ettei olla Suomen puolella ja ei kiinnosta Suomen etu ja ihmiset.

Samalla Kokoomus esittää leikkauksia perusturvaan esim. työttömyysetuuteen ja mm. työttömien työttömyysetuudella opiskelun poistoa (järjetön olisi). Persuista ei tiedä ovatko he tässä kelkassa vai hallituksen linjalla. Epäilen, että Kokoomuksen.

Samalla KD ja Persut haluavat estää EU:n elvytyspaketin, jolla yritetään elvyttää EU ja näin ollen Suomen tärkein vientimarkkina. Ministeri Lintilä kertoi haastattelussa viennin tilanteen olevan vakava. Paketilla pyritään estämään massatyöttömyys ja konkurssiaallot. Suomeenkin tulee miljardien summa. Kuten ministeri Lintilä totesi, se tulee helpottamaan tilannetta kun kohdistetaan hyvin. Sieltä on myös mm. Jämsän tilanteen jatkohoitoon rahoitusta saatavilla.

Samalla pääministeri ei saisi siivota omaa kotiaan.

Samalla Persujen kansanedustaja matkustelee riskimaahan, palaa sieltä useamman kentän kautta ja saapuessaan Suomeen ei noudata karanteeniohjeistuksia.

Että voimia vaan sinne hallitukseen. Hyvin olette tähän asti vetäneet aivan uudessa, vakavassa tilanteessa. Varmaan ottaa voimille, mutta ei muuta kuin vähän geeliä ja vastatuuleen, kuten Tami Tamminen sanoisi.

 

 

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu