Hallitus vihaa JUURI SINUA, siksi rajoitukset… ja aikakone, jota ei ole olemassa, mutta pitäisi käyttää.

Saku Timonen kirjoittanut niin osuvan tekstin, niin lainaan sitä ja kommentoin (tummennukset omia): https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/04/17/ihan-vaarin-tehty/

Olen viime aikoina tullut siihen tulokseen, että suomalaisten suojeleminen koronavirukselta on yhtä vaikeaa ja epäkiitollista hommaa kuin pillerin syöttäminen kissalle. Joka ikistä rajoitusta vastustetaan, hallitukselta puuttuu rokotusstrategian lisäksi myös kokonaisstrategia ja kaikki THL:n laskelmatkin ovat päin persettä. Rajoitukset vaikuttavat juuri MINUUN, ja se on verinen vääryys. MINUN pitää päästä ravintolaan, kuntosalille ja festivaaleille, eivätkä hallituksen vallanhimoiset akat saa sitä kieltää.

Rokotusstrategia etenee ja näyttää toimivan ihan hyvin. Exit-suunnitelma etenee. Molempiin sisältyy epävarmuutta, mutta sellaiset on. Kaikilla mittareilla Suomi selviytynyt hyvin ja hoitanut hyvin koronakriisin isossa kuvassa. Toki yksityiskohdissa siellä täällä korjattavaakin ollut. Sitä voi vilkaista, vaikka Brasilian suuntaan, miten olisi käynyt, jos ei olisi tehty kuten on tehty esim. rajoitustoimia. Ihmisiä ei enää kyetä hoitamaan kunnolla.

Hallitus ei vihaa sinua tai alaasi, koska rajoituksia ollut. Ne olleet välttämättömiä. Tukiakin laskettu liikkeelle miljardikaupalla. Jos voitaisiin, niin aivan pomminvarmasti avattaisiin kaikki toiminnot, vaikka heti nyt. Mutta se olisi virhe. Iso virhe.

 

En minä ole koskaan vastustanut yritysten koronatukia, mutta yrityksiä on jatkuvasti mennyt nurin ja ihmisiä jäänyt työttömiksi ilman koronaakin. Heille sanotaan, että perustakaa uusi yritys tai hankkikaa uusi ammatti, jossa työllisyysnäkymät ovat paremmat. Vuosikausia on julistettu tukien suuruutta ja työttömien laiskuutta, ja nyt kun tukien todellinen määrä on selvinnyt yhä useammalle, niin saamme lukea surullisia tarinoita pakon edessä myydyistä moottoripyöristä ja muista kalliista harrastusvälineistä. Sellaista työttömän elämä on aina ollut, mutta kun omalle kohdalle kolahtaa, niin silloin se on erityisen epäoikeudenmukaista. Niin on, siltä se on aina kaikista tuntunut, mutta ei näistä kokemuksista ole lehdissä kerrottu. Sen sijaan on kerrottu Sossu-Tatuista, joita työnteko ei kiinnosta, koska tuilla elää paremmin kuin palkalla.

Niin, monelle nyt työttömäksi joutuneelle paljastunut, ettei ne tuet olekaan kummoisia ja esim. työmarkkinatuesta lähtee vielä 20%:n vero päältä (terveisin, tm-tuen saaja). Ja näistä sitten ollaan, etenkin oikeisto, aina leikkaamassa ”kannustavuuden” takia. Kokoomuskin olisi innolla niitä leikkaamassa (taas). Erittäin tyytyväinen, että nykyinen hallitus poisti aktiivileikkurin (toiselta nimeltään aktiivimalli) ja ei ole lähtenyt leikkaamaan tukia korona aikana.

 

Kaikki epäoikeudenmukaisuus johtuu kaiken väärin tekevästä hallituksesta. Eilen Ylen aamussa Antti Häkkänen sanoi pokkana, että hallitukselta puuttuu rokotusstrategia, joka olisi pitänyt kirjoittaa jo monta kuukautta sitten. Kukaan ei sanonut hänelle, että rokotetta ruvettiin saamaan vasta tammikuussa ja rokotusstrategia on olemassa. Me kuulemme siitä joka päivä, ja jatkuvasti meille kerrotaan, että ensin rokotetaan riskiryhmiä, sitten ikäluokittain vanhimmista nuorempiin ja rokotuksia ruvetaan kohdentamaan alueellisesti pahimmille tartunta-alueille. Eilen kerrottiin, että kuntavaalien vaalivirkailjat rokotetaan. Minusta tämä on rokotusstrategia.

Miksi mennä televisioon esittämään näin päättömiä väitteitä kuin Häkkänen, kun jokainen voi huomata, että strategia on ja ihan hyvin toteutunutkin. Olemme kattavuudessa EU:n kärkeä (1. annos). Rokotteisiin(kin) liittynyt epävarmuutta, joten hetkessä elettävä siinäkin ja viilattava kun tarkentuu.

 

Tänään puhutaan taas vaihteeksi siitä, miten kuntavaalien siirto perustui kiireessä tehtyihin laskelmiin. Näiden THL:n laskelmien mukaanhan se kaikkein pahin skenaario oli, että juuri tällä hetkellä eli alkuperäisen vaalipäivän alla tartuntoja voisi olla  2 600–11 200 päivittäin. Tämä arvio ei osunut lähellekään, sillä tartunnat ovat laskusuunnassa. Hallitus ja THL siis munasivat tämänkin homman, ja vaalit siirrettiin ilman perusteita tai peräti poliittisista syistä, ja saatetaan siirtää vielä uudelleenkin.

Ei tule mieleen, että ehkäpä ne tartunnat ovat laskusuunnassa juuri niiden kirottujen ja maan hallituksen vain ihmisten kiusaksi asettamien rajoitusten takia. Kukaan ei tiedä, miten paljon niitä tartuntoja nyt olisi ilman rajoituksia ja miten paljon ne olisivat äänestyspaikoilla lisääntyneet, mutta se ei kiinnostakaan. Nythän on todistettu, että laskelmat olivat huitaisemalla tehtyjä ja vaalit olisi voitu pitää ajallaan.

Vaalien siirto oli aivan oikea päätös siinä tilanteessa. Kesäkuun vaalien osalta tilanne näyttää hyvältä.

 

Hallituksella pitäisi ilmeisesti olla aikakone, jolla voisi matkustaa tulevaisuuteen katsomaan eri vaihtoehtojen seuraukset, ja jos ne ilman rajoituksia olisivat hirmuiset, niin voisi palata takaisin ja säätää sittenkin ne rajoitukset. Koska sellaista konetta ei ole keksitty, niin on pakko perustaa päätökset laskelmiin ja skenaarioihin. Niitä on helppo arvostella sitten, kun ne eivät ehkä juuri niiden rajoitusten takia toteudu.

Kunpa olisi aikakone, niin olisi helppoa!

Olen havainnut monta neroa tässä maassa viime aikoina.

Jos haluat neroksi, ala jälkiviisaaksi.

Miksi on ollut suhteellisen hyvä tilanne meillä koko ajan? Koska on tehty oikea-aikaisia rajoituksia ja niitä noudatettu. Kuten nytkin ollut sulkutila. Oli oikea-aikainen ja ehkä tehokkaampikin kuin mitä odotettiin. On tehty tukitoimia (erilaiset tuet).

 

Koronalla on tehty ja tehdään härskiä politiikkaa, ja joidenkin mielestä sillä politikoi hallitus, joidenkin muiden mielestä oppositio. En kyllä näe syytä hallituksen politikointiin, sillä eiköhän senkin olisi paljon helpompi työskennellä, jos ei tarvitsisi syöttää sitä pilleriä vastahakoiselle kissalle ollenkaan. Mutta olkaa vain vapaasti sitä mieltä, että Krista Kiuru vihaa kuntosaleja ja haluaa kaikin tavoin estää niiden toiminnan. Olkaa vain sitä sitä mieltä, että hallitus vihaa ravintola- ja tapahtuma-aloja ja haluaa tuhota ne kokonaan. Voitte vapaasti kuvitella myös, että hallitus asettaa rajoituksia vain osoittaakseen oman valtansa ja kiusatakseen juuri teitä.

Nämä ovat ihan todellisia syytöksiä. Esim., että hallitus ravintoloille laittaa rajoituksia näpäyttääkseen niitä ja esitelläkseen valtaansa.

Joopa joo.

 

Matti Vanhanen kyselytunnilla: ”Kun verrataan eri maita, niin meillähän on maita, joissa viime vuonna kansantuote romahti jopa noin 10 prosentilla. Meillä se romahdus oli ehkä vajaa kolme prosenttiyksikköä, ja se kertoo siitä, että ne elvytystoimet, joita me teimme, olivat ilmeisen onnistuneesti osuneet siihen työhön ja tuotantoon ja toimintaan, jota Suomessa tapahtuu.”

Onko kaikki tuet osuneet ja kohdistuneet parhaalla mahdollisella tavalla? Ei.

Onko virheitä tehty? On

Onko asioita tehty paljon oikein mm. tuet? On

Onko ihmisten terveyttä pyritty suojelemaan? On

 

 

Esim. kustannustuki luotiin ymmärtääkseni tyhjästä. Tukia/lainsäädäntöä on tehty myös HYVIN nopealla aikataululla verrattuna normaaliin, jotta saatu rahaa liikkeelle. Ja kaikki tuet on ankkuroitava lainsäädäntöön ja perustuslakiin.

Esim. freelancerit olleet valitettavan väliinputoajia, vaikka tapahtuma- ja kultturialallekin merkittäviä summia ohjautunut eri tukien muodossa. Uutta tukipakettia tapahtuma-alalle on myös vielä tulossa, myös freelancereille. Toivotaan, että ohjautuu kunnolla tarvitseville.

Kustannustuki 3 hakuun huhtikuun lopussa (sis. yksinyrittäjien tuen). Tapahtumatakuu hakuun 1.6. (tavoite). Sulkukorvaus hakuun toukokuun puolessa välissä.

Olen satavakuuttunut, että hallitus pyrkii ja on pyrkinyt kaikkensa tekemään, että mahdollisimman pienin vaurion selvitään ja, että avaamaan päästään heti kun mahdollista (asteittain) ja ettei hallitus vihaa sinua/minua kun on rajoituksia tehnyt.

Jos joku odotti, että tästä vahingoitta selvitään, niin ei elä todellisuudessa.

 

 

+8
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu