Helppoheikki politikointia (oppositio, etenkin Persut) (koronatilanne).

Kun tässä on seurannut tätä Business Finland keskustelua, niin voi todeta aikaisemmin toteamani; jälkiviisas on aina nero.

En ole hirveästi huomannut esim. Persuista vaihtoehtoja tarjotun. Eivätkö oppositio olisi ottanut käyttöön tätä nopeaa Business Finland, Ely kanavaa? En ole huomannut, että sitä olisi myöskään vastusteltu. Ja mikä huuto olisi syntynyt, jos hallitus ei olisi ottanut käyttöön?

Ainoastaan nyt jälkikäteen mölytään. Kokoomukseltakin melkoista jälkiviisastelua.

Näyttää, että osittain ne tuet ovat menneet kyseenalaisesti, mutta niissähän on tarkastukset ja raportoinnit eli se raha ei ole yhdessäkään päätöksessä vastikkeetonta. Tämä on hyvä tässä muistaa.

On hyvä muistaa myös, että sieltä on mennyt rahaa myös ihan oikeaan tarpeeseen.

Nyt yritetään säätään sitä niin, että paremmin kohdistuisi juokseviin kuluihin.

Näinhän monasti käy tällaisessa laajassa kokonaisuudessa, että joudutaan matkan varrella viilaamaan. Etenkin kun nyt se on täysin uusi valtava kokonaisuus. Moni ei varmaan edes hahmota kuinka valtava. Voi vain kuvitella millainen määrä asioita hallituksen pöydällä. Tilannekuva muuttuu, on muuttujia valtavasti, joudutaan toimimaan sumussa tulevaisuuden suhteen, emme tiedä tilanteen aiheuttajasta kaikkea jne. jne. Emme ole tällaisessa ennen olleet.

Ymmärtääkseni, jos lähdetään suoriin tukiin ilman harkintaa, niin sitten se menee kaikille. Silloin on kyllä ihan turha kenenkään alkaa huudella, että meni väärään osoitteeseen.

Kuvaliitteessä Persujen pj. Halla-aho on pahemman luokan helppoheikki poliitikko. Kyllä hän tietää ettei tuossa kyseisessä jutussa ollut mitään pääministerin suhteen. Joku yksittäinen firman työntekijä oli toiminut vastoin firman periaatteita. Varoitus ja siirto muihin tehtäviin.

Halla-aholla on myös virhe lauseessa ”tähän ei eläin pysty”. Ihminen on ihmisapina eli yksi eläinlaji muiden joukossa, joten siltäkin osin Halla-aho ei osu maaliin.

Halla-aho helppoheikki politikoi tilanteessa, jossa hallitus ja muut toimijat yrittävät pitää paketin nimeltä Suomi jollain tavalla kasassa.

Ja täydestä uppoaa kannattajiinsa.

Tästä tullaan Donald Trumpiin.

Halla-ahon mielestä Trump on parasta mitä tapahtunut länsimaille pitkään aikaan.

Muutkin Persut hehkuttaneet kuten vaikkapa Laura Huhtasaari, Ville Tavio…

Huhtasaari sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti mietti voisiko desinfiointiainetta ruiskuttaa ihmisiin:

En usko, että Trump tyhmyyttään puhuu muista ikävästi tai heitää ilmaan outoja ajatuksia. Trump-viha on vastustamatonta, siksi hänestä on pakko puhua joka päivä. Ovatko he,  jotka pitävät Trumpia älyllisesti yksinkertaisena, menestyneet liike-elämässä ja päässeet USA:n pressaksi?

Ensinnäkin huomio kiinnittyy siihen, että jos hän ei puhu muista ikävästi ja heitä ilmaan outoja ajatuksia tyhmyyttään, niin miksi sitten? Hän on USA:n presidentti eli ei ihan kuka tahansa.

Toiseksi hänen liike-elämän menestystään voidaan pitää kyseenalaisena, konkursseja löytyy ja isältään hän rahojaan sai alkuunsa. Moni liike-elämässä menestynyt pitää Trumpia älyllisesti yksinkertaisena. Rima äänestäjien vaatimuksissa Yhdysvaltain presidentiksi ei näytä olevan kovin korkealla. Hänhän hävisi äänissä myös…

Kolmanneksi tässä on kyse samasta kuin Persujen kannattajien kohdalla suhteessa Halla-ahoon. Ei Halla-aho voi toimia väärin tai olla väärässä. Sama tässä. Trump selviää kaikesta kuivin jaloin, tekee tai sanoo hän mitä tahansa. Jos häntä kritisoi, on Trump-vihaaja. Hänestä on pakko puhua joka päivä, koska hän antaa siihen aihetta joka päivä, eikä mitenkään positiivisessa mielessä.

Trumpin kannattajat eivät kykene myöntämään kannattavansa ääliötä.

Monty Python mies John Cleese twitterissä:
I would like to announce that President Trump has gone mad ( That’s ’mad’ in the English sense, as in ’King George III went mad, walked up to a tree in Richmond Park, and addressed it as the King of Prussia )

Halla-aho ei ole ääliö. Hän kyllä tietää mitä tekee. Hän aivan tietoisesti vääristelee ja käyttää tällaistakin koronakriisiä helppoheikki politikointiin.

Mutta, mikä Halla-ahoa ja Trumpia yhdistää, on täysin kritiikitön kannattajakunta.

Kutsuisin tätä jumala-syndroomaksi. Jumalakin selviää aina kaikesta kuivin jaloin. Tapahtuu mitä tahansa.

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu