Helsingin käräjäoikeus: natsiliput heilukoon! (+ Persu kansanedustajalla vaikeuksia todeta natsilippu inhottavaksi). *Päivitys 1.9.21*!

(päivitykset lopussa)

———-

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan natsilipun/hakaristilipun kantamisesta itsenäisyyspäivän Kohti Vapautta -kulkueessa.

Perustelu:

Asiassa ei ole näytetty, että hakaristilippu antaisi uhkaavan ja solvaavan viestin liittyen maahanmuuton vastustamiseen.

(https://yle.fi/uutiset/3-12076435)

Että mitenkä?

Hitlerin puolue otti hakaristitunnuksen lippuunsa 1920 -luvulla ja Saksan kansallislippuna se toimi vuosina 1935-1945.

Hitler ei ollut tunnettu lutuisesta suhtautumisestaan maahanmuuttoon. Hän kirjoitti Mein Kampf teoksessaan: Punaisessa näkyy liikkeen yhteiskunnallinen ajatus, valkoisessa nationalistinen idea ja hakaristissä visio taistelusta arjalaisten voitosta”

Natsi-Saksa, hakaristilippu symbolinaan, ei ollut järin ystävällisluontoinen kuin ns. ”puhtaille saksalaisille”.

Ns. vääränlaiset ajettiin maasta tai tuhottiin. Heitä solvattiin, uhkailtiin.

Toisen maailmansodan jälkeen lippu on ollut uus-natsien käytössä.

Että eihän tässä ole kuin sellaiset reilut 90 -vuotta näytetty hakaristilipun antavan uhkaavan ja solvaavan viestin. Se ei ole ihan mikä tahansa aate ja sen lippu/symboli.

Helsingin käräjäoikeudelta ovat menneet ohi.

—————————-

ps.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja edukuntaryhmän vpj. Mäkelä on taas keskustellut arvokkaasti somessa. Tällä kertaa poliisin kanssa ja Mäkelällä on suunnattomia vaikeuksia todeta natsilippu ”inhottavaksi jutuksi” kun poliisisetä Janilta asiaa kyselee:

Päivitys!

Käsi ylös kuka yllättyi?:

(https://yle.fi/uutiset/3-12079350)

Päivitys 1.9.21:

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan -lakipykälä kuuluu:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Törkeä:

”Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne”

Natsilippu sisältää natsiaatteen ja sen mielipiteet ja viestin, jossa uhataan ja solvataan mm. rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella. Kaikkien näiden mainittujen perusteella ihmisiä syrjittiin ja tapettiin. Aate ja sen mielipiteet ovat edelleen olemassa uusnatsien toimesta ja niiden symboli on natsilippu.

Sanoisin, että natsilippu täyttää lain törkeän muodon. Väkivaltaa pidettiin ja pidetään hyväksyttävänä ja ihmisiä verrattiin loisiin jne. Ihmisiä eri jo mainituista syistä esitetään alempiarvoisiksi.

Kaikkien näiden toimien, aatteen ja mielipiteiden symboli on natsilippu.

Näin olleen sen heiluttelu kaupungilla mielestäni täyttää lain, koska sitä heiluttelemalla, heilutat niitä aatteita ja mielipiteitä.

 

+6
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu