Hömppä-opposition edesottamuksia osa 2.

Eduskunnan kyselytuntia 8.10. seuratessa sai todeta, että hömppä-oppositio in action. Kirsikkana kakun päälle oli edustaja Laukkasen kysymys jostain valtioneuvostossa olevasta sateenkaariverkostosta. Siinä kysymyksessä selkeästi ongelma oli nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Se ei liene yllätys kun kysyjä oli KD-puolueen jäsen.

Oppositio möyhkää maskeista ja Kokoomus tehnyt epäluottamuksen ministeri Krista Kiurulle. Löysin tähän niin hyvän tiivistyksen toisaalta, että laitan sen tähän:

Kokoomuksen epäluottamushan kohdistuu nimenomaan meidän terveysviranomaisiin, joiden tekemien SEN HETKISTEN arvioiden pohjalta hallitus on toiminut ja linjannut. THL:n Mika Salminen sanoo osuvasti HS:ssä:

”Tilanteet kehittyvät ja arviot muuttuvat sen mukaan, kun uutta opitaan. Hölmö se olisi, joka löisi lukkoon jonkun mielipiteen eikä sitä muuttaisi vaikka näyttökin muuttuu.”

Kokoomus ja muu oppositio on tämä hölmö, koska epäluottamukseen sisältyy ajatus, että viruksesta ja kaikkeen siihen liittyvästä olisi pitänyt tietää kaikki päivänä yksi.

Ja pitää ymmärtää, että tiedon ollessa vajavainen, myös eri mielipiteiden määrä on isompi. Muistetaan, että WHO teki oman maskisuosituksensa kesäkuussa, jolloin Suomessa tautitilanne oli erittäin matala ja matalammaksi meni (ilman maskeja). Ja koko kevään ajan jäätiin alle kaikkein optisimpienkin THL:n ennakkoarvoiden. Kukaan ei kyllä pääse sanomaan, että tilanne hoidettiin huonosti.

Oppositio tuntuu elävän edelleen poikkeustilassa ja valmiuslain piirissä. Se ei myöskään näytä ymmärtävän tilanteiden erilaisuutta. Keväällä oli päällä voimakkaat valtakunnalliset rajoitukset. Muistamme autiot kadut. Oli tärkeintä turvata sairaanhoitohenkilökunnan suojavarusteiden riittävyys. Kesällä tautitilanne oli lähes olematon. En näe mitään syytä, että silloin olisi ollut tarve maskisuositukselle kesähelteillä. Nyt syksyllä alkaa muutenkin hengitystieinfektioiden kausi ja samalla yhteiskuntaa pyritään pitämään mahdollisimman paljon auki, toisin kuin keväällä, jolloin se suljettiin. Nyt ei olla enää kevään valmiuslain piirissä vaan tartuntatautilain. Päätöksien toimeenpano on laajasti alueiden toimijoilla. Mitä tulee ministeri Kiuruun, niin hänhän tässä painokkaasti on vaatinut alueita toimiin.

Tietoa viruksesta ja maskeista on enemmän. Ja tilanne voi edelleen muuttua. Viruksilla on se pirullinen ominaisuus, että ne saattavat muuntautua.

Pidän kuitenkin haitallisena tavan maskien ylikorostamista, koska siinä käy helposti niin, että muut unohtuu kuten käsihygienia. Ei ne tavan maskit mikään taikakalu ole. Maissa, joissa pidetty laajasti maskeja jo keväästä, silti tartunnat nyt vakavassa nousussa. Mutta hyvä ne nyt on olla yhtenä työkaluna työkalupakissa kunhan ei unohdeta käsihygieniaa ja etäisyyksiä ja muita toimia. Ja niitä maskeja on myös tarjolla kaupoissa kun mm. kotimainen tuotanto on käynnissä.

Joudumme elämään hetkessä. Niin hallitus kuin terveysviranomaiset. Joutuvat toimimaan epävarmuudessa ja sietämään sitä.

Oppositiolla on se ylellisyys, että voi vaatia täydellistä tietoa heti kättelyssä ja tehdä epäluottamuksia sitten kun sen kohteet eivät täydelliseen hetikättelyssä tietoon pääse.

————–

Lukekaa tartuntatautilaki. Suosittelen etenkin kansanedustajille sinne oppositioon:

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161227

 

 

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu