Hömppä-opposition edesottamuksia.

Otetaanpa hömppä-opposition viime aikaisista edesottamuksista pieni kertaus.

 • Kokoomus esittää 800 miljoonan veronkevennyksiä hyvätuloisille. Tämän on myöntänyt mm. edustaja Lepomäki. Eduskunnassa kuitenkin Kokoomuksen edustajat mm. Heinonen sanoivat ettei tämmöistä esitetä. Eli Kokoomus esittää ja sitten vastustaa omaa esitystään.
 • Perussuomalaiset kertoivat hallituksen oppivelvollisuusiän noston/maksuttoman toisen asteen olevan ”ideologinen toimi” (siihen uudistukseen tietysti sisältyy muutakin kuin vain iän nosto, panostuksia kaikille asteille. Työllisyysvaikutukset pitemmällä aikavälillä merkittävät). Jotta tämä väite olisi millään pohjalla, tulee Persujen vastustaa lasten ja nuorten oppimiseen ja koulutukseen panostamista. Se ei tietenkään olisi yllätys kun viime hallituksessa olivat tekemässä koulutukseen leikkauksia järisyttävällä kädellä ja nyt olivat samassa rintamassa välikysymyksessä Kokoomuksen kanssa opintorahan leikkauksen kanssa. Eli koulutukseen panostamisen vastustaminen ja samaan aikaan opintorahan leikkaus.
 • Niin se välikysymys. Koska se oli koko opposition allekirjoittama (Kokoomuksen välikysymys), on lupa olettaa, että ne keinot olivat yhteiset. Muutenhan se välikysymys oli täysin vastuuton tällaisen kriisin keskellä, koska olisi yritetty kaataa hallitus ilman yhteistä linjaa. Joten Persut ensi töikseen keskellä vakavaa kriisiä leikkaisivat sosiaaliturvasta mm. työttömiltä ja opiskelijoilta.
 • Samaan aikaan kun oppositio esitti sosiaaliturvaleikkauksia, he (Kokoomus ja Persut etenkin) vastustivat kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tulevaa lisää toimeentulotukeen (se on päätetty opposition vastustuksesta huolimatta. Se tulee).
 • Verohelpotuksia rikkaille samaan aikaan kun vastustetaan heikoimmassa asemassa oleville annettavaa tukea.
 • Persujen mukaan tulisi ilmastokysymyksissä jättäytyä takavasemmalle eli siis voimaikkaimmin kiihtyvästä kelkasta pois. Suomen vientimaana, jossa on kovaa teknologiaosaamista, on nimenomaan oltava tässä kelkassa mukana ja etupenkissä. Siellä on valtavat mahdollisuudet uudessa teknologiassa ja työllisyyden parantamisessa. Persut valitsisivat näivettymisen tien. Koska esim. teollisuuden sähköveron alentaminen minimiin on myös ympäristöteko yrityksien tukemisen lisäksi, niin olisiko Persut jättäneet sen tekemättä?
 • Muutenkin kuulemma pöyristytään velasta ja alijäämästä, mutta mitä sitten pois? Kuntien tuki? Koronaan liittyvät mm. testaus? (pidän esim. erittäin järkevänä, että testaukseen ym. osoitetaan varat jo nyt, se tuo toimijoille varmuuden kulujen kattamisesta)
 • Pääministeri ei saisi kysellä yhteiskuntavastuun perään isoilta yhtiöiltä ja yrityksiltä (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-sanna-marin-mtv-uutisten-nettikolumnissaan-kohtuuden-peraankuuluttaminen-ei-ole-kohtuutonta/7944590), kuulemma vastakkainasettelua. Pääministeri Marinin puheenvuoro eduskunnassa 7.10. (kohdasta 5:57:45 ja 7:10:23 ):  https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-125-2020 .
 • Missä oli sama älämölö kun tasavallan presidentti Niinistö arvosteli taannoin vuorineuvoksia veropakolaisuudesta (https://www.talouselama.fi/uutiset/presidentti-niinisto-portugalin-veropakolaisista-en-kasita-sellaista-ajattelua/fb8a92cb-22c3-3407-a2e6-838ad1c6b33c) ja yritysjohtajien osinkojen jakoja koronakeväänä?
 • Persut vastustavat ja haluavat kaataa EU:n elvytyspaketin, jolla pyritään yhdessä elvyttämään. Elvyttämään Suomen TÄRKEIN vientimarkkina-alue. Aivan kriittistä Suomen kannalta, että lähtee elpymään. Suomelle sieltä n. 3:n miljardin summa käyttöön (pakettiin liittyvä takaisinmaksu tapahtuu vuodesta -28 alkaen jäsenmaksuissa eli Suomi ei nyt maksa/siirrä mitään miljardipottia ”etelän roistovaltioille” kuten Persut sanovat. Menisivät sanomaan sen sinne Italiaan tai Espanjaan niille ihmisille, jotka siellä kamppailevat toimeentulostaan ja elannostaan).
 • Persut vastustavat varhaiskasvatusmaksujen alentamista, koska ”menevät rikkaille”. Ilmeisesti siis Persujen mielestä mm. reilun kahden tonnin tuloilla ollaan rikkaita (mitähän Persut kansanedustajat omilla tuloillaan sitten ovat…?):

 • Persujen mukaan panostetaan sähköautoihin ym. ympäristöystävällisempiin, vaikka niitä ei kukaan osta. FAKTAT eivät taaskaan ole Persujen puolella:

 • Perussuomalaiset esittivät syys-lokakuun vaihteessa, että ravintoloiden tulisi olla auki läpi yön. Samalla kun tautitilanne kiihtyy.
 • Halla-ahon mukaan Elokapinan osallistujat ovat katuja tukkiva rupusakki”. He olivat rauhanomaisia paikallaan istujia kadulla, toisin kuin Perussuomalaisten mielenosoitus kaverit, jotka hakkaavat ihmisiä sairaalakuntoon ja henkihieveriin (Pekka Kataja). Kuvassa 1.9.20 eduskuntatalon edustalla järjestetyssä mieleosoituksessa Persut edustaja Huru ja toinen tekijöistä (vaadittiin mm. EU- eroa):

 

Tässä muutamia helmiä hömppä-opposition viimeaikaisista edesottamuksista. Jos on hallituksella omat kuoppansa ja haasteensa, niin eivät he pääse lähellekään tätä meininkiä.

Kaikki yllä mainittu keskellä vakavaa kriisiä.

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu