Ihmisoikeuksista luopuminen kriisin yllättäessä on hirmutöiden alkusiemen.

Jos Suomea kohtaisi esim. Valko-Venäjän järjestämän tilanteen kaltainen, Persut ja Kokoomus olisivat ensimmäisenä työnään luopumassa ihmisoikeuksista ja ihmisoikeussopimuksista.

Tämä on ollut heidän ensimmäinen reaktio.

 

Ei sodassakaan luovuta perusinhimillisyydestä ja ihmisoikeuksista. Haavoittuneita vastustajan sotilaita hoidetaan. Sairauskuljetukset ovat sotatoimien ulkopuolella. Vastapuolen siviileitä autetaan. Annetaan, vaikka omista vähistä, lapsille suklaata yms.

Kun tällaisista luovutaan, haavoittuneita ei hoideta. Siviiliväestöä vastaan suoritetaan julmuuksia tai välinpitämättömyyttä ja jälkikäteen (ja niiden tapahtuessakin) sellaiset toimet katsotaan tuomittaviksi.

Eli jopa sodassa perusinhimillisyyttä kunnioitetaan ja autetaan heikoimmassa asemassa olevia. Etenkin niitä, jotka ovat sivullisia ja hyväksikäytettyjä (kuten esim. Valko-Venäjän tilanteessa, Valko-Venäjän maahansa ja Puolan rajalle tuomansa ihmiset).

 

Puheenvuorot, että ihmisoikeussopimuksista ja ihmisoikeuksista voitaisiin luopua tuosta vain kriisin yllättäessä, ovat alkusiemen hirmutöille. Siitä ne ovat alkaneet julmimmatkin hirmutyöt. Perusihmisoikeuksista ja inhimillisyydestä luopumisesta jotain ihmisryhmää kohtaan.

 

Ulkoministeri Haavisto A-Studiossa kiteytti sen mistä tulee pitää kiinni kriisinkin kohdatessa:

Aina pitää jättää mahdollisuus auttaa.

 

Perusihmisoikeuksista ja ihmisoikeussopimuksista kiinni pitäminen tarkoittaa juuri sitä, mitä ulkoministeri Haavisto tuossa sanoo.

Kun niistä luovutaan, lapsia kuolee hypotermiaan rajalle metsiin kun kukaan ei tee mitään.

Näistä kiinni pitäminen ei tarkoita, että Suomen tulisi seisoa tumput suorina tekemättä mitään maahan kohdistuvalle esim. turvallisuusuhkalle. Suomi puolustaisi rajojaan kuten niin sisäministeri, ulkoministeri ja pääministeri sanoneet.

Päministeri Marin (kyselytunti 11.11.21):

”haluan myös vakuuttaa sen, että ilman muuta hallitus tällaisessa vastaavassa tilanteessa toimisi ja koko Suomi toimisi. Me emme tällaista toimintaa hyväksy tuolla rajalla, me emme hyväksyisi sitä omilla rajoillamme”

 

 

 

 

——————————————————————-

+7
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu