Iltalehden nykyinen ja entinen toimittaja lässyttää + pääministerin vastaus. ( päivitetty)

Iltapäivälehtien politiikan toimittajien taso ei päätä huimaa. Sen olen huomannut koronakriisin aikana.

Tason demonstroi tässä Iltalehden entinen toimittaja, nykyisin Alfa-Tv:llä (ei siis mikään ylennys) vaikuttava Parkkonen ja Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Keskinen:

No, pääministeri vastasi Parkkoselle:

 

Toivottavasti ei koskaan elämässä mene niin huonosti, että ajautuisin poliitikoksi, mutta vielä karmeampi kohtalo olisi joutua iltapäivälehteen politiikan toimittajaksi.

 

Lisäys:

Ja miksi? Koska iltapäivälehtien funktiona on myydä sitä lehteä ja saada sivuille kävijöitä. Tämä tarkoittaa, että täytyy saada lööppejä, raflaavia otsikoita ja kohujuttuja. Jos ei sellaisia ole tarjolla, sellainen luodaan.

Hyvänä esimerkkinä käy taannoinen pääministerin aamupala juttu. Aivan tarkoituksella se henkilöitiin Mariniin, koska juttua oikein kuvaava otsikko; ”pääministereillä käytössä olevassa ateriaetuudessa tulkintaerimielisyyttä”, ei olisi myynyt.

Luotiin istuvasta pääministeristä kohu asiassa, jossa hän ei ollut tehnyt mitään väärää kuten ei aiemmatkaan. Kukaan ei ollut tehnyt väärää.

Ja yllä ollut Keskinen, Kokoomuksen entinen kuntavaaliehdokas, kirjoitti kuinka Marinin tulisi tehdä johtopäätökset. Juuri kuntavaalien alla sopivasti…

Lehti itse luomansa kohun perusteella alkoi vaatia Marinin eroa.

Toimittajien tehtävä on raportoida, selvittää ja faktatarkistaa (HS kunnostautunut viime aikoina). Toimittajat eivät voi olla puolueellisia.

Puoluelehdet ovat asia erikseen.

 

+4
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes I stagger even myself with my genius" -Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu