Jussi Halla-aho ja holo-hölinä.

Auschwitz-Birkenau keskitysleirin vapauttamisesta on tullut kuluneeksi 75 -vuotta. Auschwitz, joka on noussut juutalaisiin ja muihinkin kansanryhmiin kohdistuneen vainon symboliksi. Holokausti eli juutalaisten kansanmurha on taas noussut symboliksi ja muistutukseksi sille ettei enää vastaavaa tapahtuisi.

Holokaustin muistaminen on valitettavan ajankohtaista tänä päivänäkin. Äärioikeiston nousu, antisemitismin nousu, vähemmistöihin kohdistuva epäluulo sekä kielenkäyttö, jota kuulee jopa Suomen eduskunnassa ja poliittisilta edustajilta (Perussuomalaisten edustajat). Helsingin kaduillakin marssivat natsit soihtukulkueessa (mukana myös Perussuomalaisia).

Tämä alustuksena.

PS edustaja Mäenpää vertasi turvapaikanhakijoita haitallisiin vieraslajeihin. Tämä on aivan samankaltaista retoriikkaa kuin natsi-Saksassa käytettiin juutalaisista. He olivat syöpäläisiä, jotka piti siivota yhteiskuntaa saastuttamasta. Tällaisen kielenkäytön viljely ei pitäisi olla sellaista, joka sivuutetaan olankohautuksella, kuten Perussuomalaiset tekevät. He puolustelevat sitä.

Olette varmasti huomanneet, että pj. Halla-aho on ”käynyt kiinni” Mäenpään sanomisiin puuttuneisiin, ei siihen, mitä Mäenpää on sanonut. Se kielenkäyttö on puolueessa hyväksyttävää. Kun ihmisoikeusjuristi, kv-oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on puuttunut osaltaan tapaukseen, Halla-aho on kyseenalaistanut Scheininin ammattitaidon ja pätevyyden (kts. kuvaliite yllä).

Persut kansanedustaja Ano Turtiainen on käyttänyt sanaa ”rättipäät”. Halla-aholta ei reaktiota. Puolueessa hyväksyttävää.

Persut euroedustaja ja ykköskorin jäsen Laura Huhtasaarella twitter biossaan valkoisen ylivallan edustajien ja neo-natsien käyttämä slogan ”itsOKtobewhite”. (kuva tallessa, jos poistanut). Halla-aho hiljaa, hyväksyttävää.

Natsit eksyvät samoihin kuviin ja tilaisuuksiin Perussuomalaisten kanssa.

jne.

Ja sitten tullaan Halla-ahon kirjoituksiin.

Blogikirjoitus ”kansanmurhista ja niiden muistamisesta” vuodelta 2004: http://www.halla-aho.com/scripta/kansanmurhista_ja_niiden_muistamisesta.html . Oletan, että hän edelleen allekirjoittaa sanomisensa kun ei ole poistanutkaan. Hän kirjoittaa:

”Snellman ihmettelee, ettei 60 vuotta sitten tapahtunut joukkomurha näytä erityisesti kiinnostavan suomalaisia. Mitäpä tähän sanoisi. Ei se minua kiinnostakaan.

Tai tarkemmin ilmaistuna. Juutalaisten joukkomurha kiinnostaa minua historiallisena kuriositeettina yhtä paljon tai yhtä vähän kuin armenialaisten kansanmurha 1917, karjalaisten ja ukrainalaisten kansanmurha 30-luvun alussa ja tshetsheenien kansanmurha 1945 sekä alkaen vuodesta 1996. Mielestäni en ole yhtään perverssi. Mielestäni ne ovat perverssejä, jotka pitävät juutalaisen henkeä arvokkaampana kuin jonkun muun henkeä.”

”Historiallinen kuriositeetti”…

Olisi syytä kiinnostaa ja myös se retoriikka, jota yritetään salakuljettaa normaaliksi mm. Perussuomalaisten toimesta (esim. vaatimukset kiihottaminen kansanryhmää kohtaan -lain poistamisesta, joka antaisi avoimen väylän Persujen käyttämälle rasistiselle retoriikalle).

”Holokaustin takautuva vastustaminen on tietysti kivempaa ja helpompaa kuin mihinkään käynnissä olevaan puuttuminen. Saksalaisia on kiva syytellä, koska cosi fan tutti. Armenialaiset eivät kiinnosta ketään, koska armenialaiset eivät omista Hollywoodia ja Yhdysvaltain mediaa”

Holokaust ja saksalaiset ovat yksinkertaiselle ihmiselle olkinukke, johon puretaan pahaa mieltä, koska a) kohde ei pane vastaan ja b) tulee hyvä omatunto, kun kokee tekevänsä edes jotain.”

”On mielenkiintoista nähdä, mihin tämä viime vuosina kiihtynyt holo-hölinä vielä johtaa. Ajan virrasta, lukemattomien joukkomurhien joukosta, on poimittu yksi, joka näyttää olevan tänään yhtä ajankohtainen kuin se oli vuonna 1945″

Kuten edellä totesin, se on valitettavan ajankohtainen. Holokausti monasti nostetaan esiin siksi, että se on symboli kaikelle vastaavalle kaikessa kauheudessaan. Tunnistettava muistutus ettei vastaavaa enää tapahtuisi ja miksi me edelleen toistetaan samoja siihen johtaneita asioita?, miksi me edelleen vainotaan vähemmistöjä? jne.

”Onko niin, että vielä vuonna 2104 maailman johtajat kokoontuvat Ruotsiin pohtimaan holokaustia? Entä 2204? 3004? Miten paljon pitää vettä virrata Jordanissa ennen kuin vanhojen luukasojen kaiveleminen alkaa muidenkin kuin minun silmissä näyttää tyhmältä?”

Toivottavasti kokoontuvat ja holokausti pysyy tajunnassa myös tulevilla sukupolvilla. Siksi onkin hyvä, että Auschwitz-Birkenau on säilytetty. Kehotan kaikkia vierailemaan ja toivon, että jonain päivänä itsekin pääsisin.

”Vanhojen luukasojen kaiveleminen”, näyttää tyhmältä… mitäpä tähän sanoisi. Melkoista tekstiä.

Holo-hölöttäjät sanovat, että joka unohtaa historian, on tuomittu toistamaan se”.

”Kukapa olisi valistuksen aikakauden alkaessa uskonut, että 2000-luvun Euroopassa on voimassa lakeja, jotka määrittelevät rikolliseksi teoksi tietyn historiallisen tapahtuman epäilemisen tai sen merkityksen vähättelemisen.”

”Ihminen saa olla haluamaansa mieltä siitä, onko Maa litteä vai pyöreä, tai siitä, olemmeko me evoluution vai luomisen tulosta, mutta hän tekee rikoksen, ellei anna yksittäiselle historian tapahtumalle sille laissa säädettyä merkitystä. 1300-luvun espanjalainen inkvisitio olisi iloinen, jos näkisi.”

Ne, jotka unohtaa historian ovat alttiina toistamaan sitä. Ne, jotka vähättelevät holokaustia ja jopa kiistävät sen, ovat pääasiassa uusnatseja, rasisteja yms.

On syytä huomata, että historiallisilla tapahtumilla on eroja. Holokausti oli sen mittaluokan tappokoneiston lopputulos, että sen vähättely tai kiistäminen eivät ole vähättelyn aihe. On ymmärettävää, että esim. Saksassa tähän suhtaudutaan jyrkästi. Vertaaminen tätä inkvisitioon osoittaa suhteellisuudentajun puutetta.

Vertaaminen onko Maa litteä vai pyöreä tai evoluutio/luominen, on todella ontuvaa.

Kaikki asiat eivät ole mielipidekysymyksiä. Maa ei ole litteä ja evoluutio on fakta, on jumalaa tai ei.

Näiden vertaaminen tapahtumaan, jossa murhattiin teollisesti miljoonia…

Myös holokausti on fakta. Se ei ole mielipidekysymys, se ei ole vähättelyn aihe.

Halla-ahon käyttämä retoriikka (holo-hölisijät, vanhojen luukasojen kaiveleminen…) ja hänen vähättelevä suhtautumisena holokaustin muistamiseen ja holokaustin merkitykseen esille nostettavana tapahtumana, on kylmäävää.

Kun holokaustia muistetaan, siinä ei poljeta muiden vainojen ja kansanmurhien merkitystä (esim. Stalinin vainot). Holokausti ja Auschwitz-Birkenau keskitysleiri siinä tapahtumassa, ovat nousseet kaiken tällaisen symboliksi.

———

Onko kovin yllättävää, ettei Halla-aho puutu puolueensa edustajien ”haitalliset vieraslajit”, ”rättipäät” yms. kielenkäyttöön, että se on puolueessa hyväksyttävää?

Hän puuttuu siihen kun puolueensa edustajien rasistisiin sanomisiin puututaan ja kyseenalaistaa siksi mm. näiden henkilöiden ammatillisen osaamisen.

Se on Persujen ajojahtia.

Sitä se ei ole. Se on ihmisten, jotka tuntevat historiaa ja eivät ole sitä unohtaneet, vastareaktio historian unohtaneille.

 

 

 

 

 

MikaHyvrinen1

"I look forward to discovering further frontiers of my ignorance." - Christopher Hitchens

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu