Keskustan ja Persujen tekopyhyys Haaviston jutussa.

Keskusta esittää vaatimuksia Vihreillle. Edustaja Kurvisen mukaan Vihreiden tulee ”siivota omat nurkkansa, ja hoitaa se, että heidän ministeriryhmänsä on uskottava ja sellainen, että myös hallituksen uskottavuus säilyy”.

Mikko Kärnä: ”Ulkoministeri Pekka Haavistolla ei ole minun luottamustani.”

Onko valtiovarainministeri Matti Vanhasella Kurvisen ja Kärnän ja Keskustan luottamus vai tulisiko Keskustan siivota nurkkansa ja hoitaa, että heidän ministeriryhmänsä on uskottava ja sellainen, että myös hallituksen uskottavuus säilyy?

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/mietinto/Documents/pevm_10+2010.pdf

PeVin päätös Matti Vanhasen jutussa. Se on jyrkempi kuin Haaviston, koska Vanhasen katsottiin rikkoneen virkavelvollisuuttaan, Haaviston ei. Molemmille tuli moite.

Haavistolle PeV:ltä moite yhteen kohtaan neljästä (virkamiehen siirto toiseen tehtävään. Siirtoa ei edes tapahtunut, Tuominen ollut ja on edelleen konsulipäällikön toimessaan. Tämä on otettu huomioon myös PeVin mietinnössä). Virkavelvollisuuden rikkominen ja syytekynnys eivät täyttyneet. PeVin kannanotto = Haavisto ei toiminut lainvastaisesti.

Eduskunnalta tuli äänestyksessä luottamus. Asia on loppuunkäsitelty. Haavistolla ei ole estettä jatkaa tehtävässään.

En kykene millään löytämään Haaviston toimista sellaista vakavaa rikettä tapahtuneen, että hänen tulisi erota. AINOA asia, josta tuli edes moite on yllä mainitsemani kohta.

PeVin mietintö:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/PeVM_26+2020.aspx

————–

Perustuslakivaliokunnan kanta oli, että Juha Mäenpäätä voidaan syyttää. Persut lausuivat jo ENNEN PeV:n käsittelyä estävänsä ja estivät.

Keskusta ja Persut edellyttävät muita toimimaan kuten he itse eivät toimi.

Tekopyhyyden ydin.

Jotenkin tätä seuratessa tulee tunne, että kyse on tällä hetkellä politikoinnista ja epäjärjestyksen ylläpitämisestä ja ehkä Haaviston henkilöön menevästä kuin itse tapahtumista ja päätöksestä.

Koska, jos keskityttäisiin vain tapahtumiin ja päätökseen, niin mitään järin vakavaa ei ole tapahtunut ministerin toimesta. Moite on varmasti paikallaan näkemykseni mukaan ylireagoinnista virkamieheen kohdistuen, jota ministeri pyysi häneltä anteeksi kasvokkain ja siirtoa ei tapahtunut.

Entäs jos kunnioitettaisiin päätöstä…? On aika mennä eteenpäin.

(ps. Halla-aho kuva ei oma)

+5
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu