Kokoomuksen Petteri Orpon talousväitteet pohjaa vailla.

Orpo:

Todellisuus:

 

 

Suomeen on tullut isoja investointeja.

 

(https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/08/24/no-joo-mutta/)

 

Nythän puhutaan työllisyydessä trendiluvusta. Muutos tuli vuoden 2021 alussa. Eli kun Sipilän hallituksen saavuttamaa 72%:a ylistettiin, siinä oli mukana kausi- ja satunnaisvaihtelut, joita ei siis tuossa trendiluvussa ole mukana.

Mitä voimme päätellä? Sen, että nyt trendilukukin on parempi kuin Sipilän hallituksen 72% (jossa kausi- ja satunnaisvaihtelut). Ja tässä on ollut korona päällä kiusana puolitoista vuotta jo.

Kokoomus on unohtanut myös koronan kokonaan esim. velkaa kritisoidessaan. Velalla on tuettu kuntia, yrityksiä, ihmisiä, jotta ei tulisi isoa notkahdusta, ei tulisi työrrömyysaaltoa, ei tulisi konkurssiaaltoa, että oltaisiin hyvässä tilanteessa kun korona alkaa hellittää. ja tässä hallitus on onnistunut. Linja on ollut oikea.

Edelleen. Olisiko Kokoomus ottanut OLEELLISESTI vähemmän velkaa? Jos kyllä, keitä olisitte tukeneet vähemmän? Kuntia? Yrityksiä? Ihmisiä?

Jos ette, sitten teidän esiteltävä se miljardin leikkauslista jo ensi vuodelle (kehykseen palaaminen).

 

 

Eli Suomen talous ei missään vaiheessa koronaa kyykännyt pelätysti ja tai kuten monissa verrokkimaissa on tapahtunut eli lähtevät paljon alemmalta nousemaan. Ja silti olemme hyvässä nousussa. Tämähän oli hallituksen ajatus toimia tehdessään. Ja onnistui.

Orpolla keulii kun himottaisi päästä leikkaamaan ja etenkin kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta kuten aiemmassa tekstissä kirjoitin.

Kokoomuksen mielestä Suomessa on aina niin huono tilanne, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta (esim. toimeentulotuella olevat) on välttämätöntä leikata.

+2
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu