Kokoomus (ja Persut): ”elpymispaketti on huono neuvottelutulos”. Kysymys: olisiko OLENNAISESTI parempaa voitu edes saada?

Kokoomus aikoo äänestää tyhjää EU-elpymispaketti äänestyksessä osoittaakseen tyytymättömyytensä ”heikkoa neuvottelutulosta kohtaan”.

Kysymys kuuluu olisiko OLENNAISESTI parempaa voitu edes saada? (Lainauksen Miettinen on Timo Miettinen, Eurooppa-tutkija, kts. artikkeli lopussa, josta otettu)

Valtiovarainministeri Vanhanen toteaa eduskunnassa olennaisen asian. Pitäisi ymmärtää, missä tilanteessa paketti on tehty ja mistä syystä ja mihin tarkoitukseen:

”Ylipäätään sanoisin, että tässä keskustelussa unohtuu jotenkin se maisema, jossa nyt päätöksiä tehdään”

Muistamme pitkät ja vaikeat neuvottelut.

Muistamme eduskunnan antaman mandaatin ja evästykset.

Muistamme, että elvytys tulee tehdä ajassa, joten neuvottelujen aikapaine oli suuri.

Olennaista kysyä:

1.) Neuvoteltiinko eduskunnan antaman mandaatin mukaisesti?

2.) Löytyykö neuvottelutuloksesta mm. perustuslakivaliokunnan evästykset (esim. enimmäisvastuut)?

Vastaus molempiin on kyllä.

Tällainen jälkikäteinen ”minä olisin paremmin” on täysin hyödytöntä.

Neuvottelutuloksen olisi oltava OLENNAISESTI parempi, jotta olisi merkitystä.

Kuinka todennäköistä se olisi? (kts. kohta ”muistamme…”).

Ihan hyvinhän se voisi olla myös huonompi.

Täysin hyödytöntä.

Pitää ymmärtää, missä tilanteessa paketti on tehty ja mistä syystä ja mihin tarkoitukseen.

Pakettia ei ole tehty joidenkin maiden pankkien tukemiseen tai kuten Persut (mm. edustaja Tavio Ylen a-talkissa) toteavat, ”roistovaltioiden” (mukava varmaan siellä elinkeinojensa ja toimeentulonsa kanssa kamppailevien ihmisten kuulla kuinka heidän maansa on roistovaltio. Tai eiväthän he sitä kuule, koska ei Persuilla ole kanttia mennä sitä heille päin naamaa sanomaan).

Eivätkö jotkut edelleenkään ymmärrä millaisen tilanteen keskellä olemme? Havaintoni on, että mm. Kokoomuksen ja Persujen kritiikki on kuin koko koronaa ja sen vaikutuksia ei olisikaan (Vanhanen: ”Ylipäätään sanoisin, että tässä keskustelussa unohtuu jotenkin se maisema, jossa nyt päätöksiä tehdään”).

Herätys! Ei ole normaalitilanne. Ei lähimainkaan. Poikkeukselliset tilanteet vaativat poikkeuksellisia toimia ja ei niitä voi tulevaisuuteen siirtää ja jälkikäteen vatvoa. On kyettävä olemaan ja toimimaan siinä epävarmuuden hetkessä.  Ja näin on toimittu.

 

————————————

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eurooppa-tutkija-eu-vienee-elpymispaketin-lapi-vaikka-suomen-eduskunta-hylkaisi-sen/8128216

 

 

 

0
MikaHyvrinen1
Kuopio

"Sometimes My Genius... It's Almost Frightening" - Jeremy Clarkson

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu